Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

Επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και αναζητήσαμε βιβλία τα οποία στην περίληψη του ιστορίας που διηγούνται περιέχουν και τις δύο λέξεις ΟΝΕΙΡΑ και ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Ιδού τι ανακαλύψαμε...


Η χώρα των μαγικών ονείρων, Άρης Δημοκίδης, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η χώρα των μαγικών ονείρων, Άρης Δημοκίδης, Εκδόσεις ΜεταίχμιοΠερίληψη

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, δύο αδέρφια ετοιμάζονται να ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Η Στέλλα και ο Στέφανος πρέπει να αντιμετωπίσουν τρομακτικούς εφιάλτες, ένα σωρό άγρια ζώα κι έναν περίεργο κύριο που, δίχως άλλο, θέλει το κακό τους.

Δεν πρέπει να χάσουν λεπτό! Μόνο η εξάσκηση στα μαγικά όνειρα μπορεί να μεταμορφώσει τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, το ανατριχιαστικό δάσος και το σκοτεινό σπίτι στον πιο φανταστικό ονειρόκοσμο.

Είναι όμως τα όνειρα αρκετά για ένα ευτυχισμένο καλοκαίρι; Και τι εννοούν οι μαγικές οδηγίες όταν λένε πως όλα τα όνειρα μπορούν στ' αλήθεια να πραγματοποιηθούν;

Ένα πολύχρωμο παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά που υποστηρίζει ότι, τελικά, η αληθινή ζωή είναι το πιο μαγικό πράγμα στον κόσμο.

 

Οι περιπέτειες του Τομ Σώγιερ, Μαρκ Τουαίν, Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

Οι περιπέτειες του Τομ Σώγιερ, Μαρκ Τουαίν, Εκδόσεις ΖαχαρόπουλοςΠερίληψη

Πρόκειται για μια εύθυμη εκδρομή στα χρόνια της παιδικής ηλικίας, για μια νοσταλγική επιστροφή στον απλό αγροτικό κόσμο του Τομ Σώγιερ και των φίλων του, του Χωκ Φινν και της Μπέκυ και της θείας Πόλλυ. Είναι ένας ονειρώδης καλοκαιριάτικος κι αργόσχολος κόσμος, με παιχνίδια και τιμωρίες, με φαύλες κι απελπισμένες περιπέτειες, ιδωμένες με τα μάτια ενός παιδιού, που μπορεί να 'ταν κι ο ίδιος ο Μαρκ Τουαίν.
Στον "Τομ Σώγιερ" υπάρχει μια λεπτή απόλαυση -ακόμη και στις πιο επιτηδευμένες στιγμές του- κ' η ευφυΐα διαπερνά κάθε σελίδα του. Για τους μεγάλους αναπλάθει τα χαμένα όνειρα της νιότης τους. Για τους νεαρούς αναγνώστες αποκαλύπτει τα σύνορα των γεμάτων πειρασμούς οριζόντων. Και για τον καθένα ανακαλύπτει το νου και την καρδιά ενός από τους πιο μεγάλους κι αγαπημένους συγγραφείς της Αμερικής.

 

Εκεί που αφρίζουν τα νερά - Ιστορική μαρτυρία, Γιάννης Τσάτσικας, Εκδόσεις Modern Times

Εκεί που αφρίζουν τα νερά - Ιστορική μαρτυρία, Γιάννης Τσάτσικας, Εκδόσεις Modern TimesΠερίληψη

Ήταν ένα καλοκαίρι αλησμόνητο... Από νωρίς τα κυριακάτικα απογεύματα, στην αυλή ενός παλιού αθηναϊκού σπιτιού, γινόταν η σύναξη μιας συντροφιάς και άκουγε τον Βασίλη να διηγείται το οδοιπορικό της ζωής του στα ταραγμένα χρόνια από το 1892 μέχρι το 1926.

Γεμάτος όνειρα, ο Βασίλης ξεκίνησε στα δεκαοκτώ του χρόνια από την Κωνσταντινούπολη, έφτασε στο Παρίσι για σπουδές, όπου συμβάντα απρόσμενα σκόρπισαν σε ερείπια όσα είχε ονειρευτεί, για να καταλήξει στην ταραχώδη Αθήνα του 1910.

Ύστερα ξεφύτρωσαν οι πόλεμοι... Οι δυο Βαλκανικοί, ο Μεγάλος Ευρωπαϊκός -ο Α΄ Παγκόσμιος-, η Μικρασιατική Εκστρατεία, η αναπόφευκτη Καταστροφή, το μεγάλο δράμα της Προσφυγιάς... Και ο Βασίλης στην πρώτη γραμμή, μπροστά στη φωτιά, στις αντάρες και στις κατάρες των καιρών.

Τη δική του Ιθάκη πρόσμενε κι αυτός... Δεν παραπονέθηκε, ούτε μετάνιωσε για τις επιλογές του. Δεν ηττήθηκε κι ας έχασε τα πάντα. Το δρόμο τράβηξε μπροστά, ν' ανταμώσει τα χαμένα όνειρα του. Μύριες φορές λαχτάρησε στην Πόλη να ξαναβρεθεί, να καθίσει στον τόπο τον αγαπημένο σιμά στην ακροθαλασσιά, πλάι στους χαμένους του φίλους, κι εκεί να βλέπει αχόρταγα τα υδάτινα ρεύματα να σμίγουν και τα νερά της θάλασσας αδιάκοπα ν' αφρίζουν. Σαν τα ταραγμένα νερά της δικής του ζωής...


Νίκη ή αυτό που φαίνεται κι αυτό που είναι - Μυθιστόρημα, Φίλιππος Μανδηλαράς , Εκδόσεις Πατάκη

Νίκη ή αυτό που φαίνεται κι αυτό που είναι - Μυθιστόρημα, Φίλιππος Μανδηλαράς , Εκδόσεις ΠατάκηΠερίληψη

Ένας άντρας στοιχειωμένος από την αγάπη του για μια νεράιδα ψάχνει να βρει αυτήν που θα τον ελευθερώσει.
Μια μέρα του καλοκαιριού θα τη βρει στο πρόσωπο ενός ανύποπτου κοριτσιού που έχει κληρονομήσει ένα όνομα βαρύ και μαζί μ' αυτό μια αποστολή: να ελευθερώσει έναν παράδεισο κατεστραμμένο από το μίσος, να κινήσει τον αποκαμένο χρόνο ώστε ν' ανθίσει ο παράδεισος ξανά.
Το ταξίδι ξεκινάει παρέα με μια λάμια που 'χει την όψη γυναίκας ελκυστικής κι ένα δράκο με τη μορφή αγοριού. Κανείς τους δεν περιμένει πως στην άλλη άκρη της θάλασσας θα συναντήσει τον κρυμμένο του εαυτό. Κανείς τους δεν περιμένει πως, για να τον κατακτήσει, θα χρειαστεί να παλέψει με τα θηρία που ο ίδιος του ο νους σκαρώνει.
Κι όλοι τους κατευθύνονται, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, προς την καρδιά του κατεστραμμένου παράδεισου, όπου θα συναντήσουν, τελικά, τα όνειρά τους.

 

Το χαμόγελο του γάτου,Φρανσουά Μασπερό, Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

Το χαμόγελο του γάτου,Φρανσουά Μασπερό, Εκδόσεις ΖαχαρόπουλοςΠερίληψη

Είναι δεκατριών ετών. Τον φωνάζουν Γάτο, όνομα που του έδωσε ο αδερφός του. Μήπως επειδή είναι αδύνατος σαν γατί; Θέλει να παίξει πόλεμο· αυτό όμως το καλοκαίρι του 1944, ο πόλεμος παίζει μαζί του. Ονειρεύεται να φύγει μακριά, στην Ανατολή, καβάλα σ' ένα γέρικο ήσυχο ελέφαντα· αυτήν τη χρονιά η φυγή γίνεται πάνω σε τεθωρακισμένα. Παίζει με χάρτινα αεροπλανάκια τα πραγματικά αεροπλάνα ρίχνουν βόμβες. Ονειρεύεται επίσης τη θάλασσα, να βουτάει σ' αυτήν και να κολυμπάει ασταμάτητα προς τ' ανοιχτά μαζί με τον αδερφό του· ο αδερφός του που έχει φύγει μιλώντας για τη λευτεριά και κουβαλώντας τα όνειρά του. Του αρέσει το πιάνο· όπως όλα όσα τον περιτριγυρίζουν, η μουσική μιλάει κι' αυτή για θάνατο. θα 'θελε να μην είναι πια μόνος· οι άλλοι είναι πολυάσχολοι. Προσπαθεί να χαμογελάσει.

 

Πηγή www.biblionet.gr, μια υπηρεία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου


Η χώρα των μαγικών ονείρων, Άρης Δημοκίδης, Εκδόσεις Μεταίχμιο

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση