Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

Λίγες σκέψεις για τον Μενέλαο

el04Μετά τον έντονο διάλογό του με τη γερόντισσα, ο Μενέλαος μονολογεί προσπαθώντας να καταλάβει τα λόγια της, αλλά και να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Κατά τη διάρκεια του μονολόγου, τα συναισθήματα που κυριεύουν τον Μενέλαο είναι η αμφιβολία και η απορία, σε αντίθεση με το κοινό το οποίο γνωρίζει την αλήθεια και αισθάνεται πολύ διαφορετικά.

el05Αρχικά σιασθανόμαστε οίκτο και συμπόνια για τον άνθρωπο ο οποίος έχει άγνοια για τους ανθρώπους που έχει κοντά του. Στη συνέχεια, το συναίσθημα του οίκτου εναλλάσσεται με το συναίσθημα της έκπληξης, που ένας τόσο έξυπνος και ικανός άνθρωπος πέφτει θύμα μιας τέτοιας πλάνης (τραγικότητα του ήρωα). Μετά, το κοινό νιώθει αμηχανία, καθώς ο καθένας μας φαντάζεται τον εαυτό του σε ανάλογη περίπτωση. Η απογοήτευση είναι ένα συναίσθημα το οποίο δημιουργείται εξ' αιτίας της μεγάλης μεταβολής της κοινωνικής του θέσης.

Τέλος, η αγωνία και η ανησυχία είναι δύο αναμενόμενα συναισθήματα, καθώς ο μονόλογος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και όλοι αναμένουν τη συνέχεια της πλοκής..

 

11.12.2013

Ελένη Νικολού, Γ3

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση