Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Λίγα λόγια για την Ελπίδα Ισμαήλ

Η Ελπίδα πεθαίνει τελευταίαΜια νεαρή συγγραφέας γράφει το βιβλίο «Η Ελπίδα Πεθαίνει Πάντα Τελευταία». Αφηγείται την ιστορία μιας κοπέλας που μεγαλώνει σε ένα πλουσιόσπιτο της Αγγλίας, υιοθετημένη από την οικογένεια αυτή. Η ίδια όμως δεν το γνωρίζει και μεγαλώνει χωρίς αγάπη, κυρίως από τη μητέρα της. Βιώνει η ίδια αρκετά προβλήματα που έχουν σχέση με το σχολείο και με την οικογένειά της, ώσπου γνωρίζει έναν νεαρό. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν? Τελικά η ίδια είναι μια αγωνίστρια της ζωής, βγαίνει νικήτρια παρά τις δυσκολίες και μεταδίδει ένα μήνυμα σε όλους τους νέους πω πρέπει πάντα να ελπίζουν ? η ζωή έχει πολλές χαρές και δεν πρέπει ποτέ να σκύβουν το κεφάλι. Με όπλο το χαμόγελο και συντροφιά τη μουσική μπορούν να κερδίσουν το αύριο.

Η Ελπίδα Ισμαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου του 1990 και ζει στη Δραπετσώνα. Σπουδάζει Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών στο ΤΕΙ Αθήνας. Το βιβλίο "Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία" το έγραψε όταν ήταν ακόμα μαθήτρια. Ένα μέρος των όσων περιγράφει είναι βασισμένο σε προσωπικά βιώματα.

 

Λίγα λόγια για την Γιώτα Φώτου

Γιώτα Φώτου, συγγραφέας αρκετών νεανικών βιβλίων.

Όταν χάσαμε την ΝτόλυΤο τελευταίο της βιβλίο «Ψάχνοντας την Ντόλυ» καθρεφτίζει τη σημερινή εποχή, την εποχή της κρίσης στην Ελλάδα. Η ηρωίδα του βιβλίου ανακαλύπτει ότι η αγαπημένη μοτοσυκλέτα του πατέρα της και της ίδιας λείπει. Με σύντροφο τον αγαπημένο της ξάδελφο ψάχνει να βρει την κλεμμένη, όπως πιστεύει, μοτοσυκλέτα. Στην αναζήτησή της αυτή γνωρίζει ουσιαστικά τους γείτονές της και ανακαλύπτει τις πραγματικές άξιες τη ζωής. Το βιβλίο αυτό της κας Φώτου μεταδίδει μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας, βασισμένα στις σταθερές αξίες της ζωής. Συμβουλεύει έμμεσα τους αναγνώστες να συνεχίσουν την πορεία τη ζωής, γεμάτοι θάρρος και αυτοπεποίθηση και με βαθιά πίστη τον άνθρωπο. Τέτοια είδους βιβλία μπορούν και πρέπει να στηρίζουν τους νέους μας.

Η Γιώτα Φώτου γεννήθηκε στο Δροσάτο Καρδίτσας και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου σπούδασε αρχικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάζεται ως Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δέκα βιβλία της για παιδιά και τέσσερα μυθιστορήματά της για ενηλίκους, ενώ ετοιμάζονται και άλλα βιβλία της.

Οι καθηγήτριες της ομάδας Φιλαναγνωσίας

Αγγελική Χατζηκυριαζή και

Βάσω Βούλγαρη

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση