Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

Οι μαθητές μαθαίνουν ιστορία μέσα από το σινεμά...

cav3

    Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, οι μαθητές του σχολείου μας είδαν την σε κινηματογράφο της πόλης μας την ταινία : "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι". Ποικίλες οι εντυπώσεις, πολλά τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στον καθένα. Ας δούμε μερικές περιγραφές...


"Πιστεύουμε ότι αυτή η ταινία μόνο καλό θα κάνει στους ανθρώπους και ειδικότερα στους Έλληνες. Θα απαλύνει την ψυχή τους, αλλά και θα τους κάνει περήφανους."Γιάννης Σμαραγδής


Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι

cav1    Η νέα κινηματογραφική ταινία του Ιωάννη Σμαραγδή, που παρακολούθησε η Γ' τάξη του σχολείου μας, διαδραματίζεται στην περίοδο της εμφύλιας διαμάχης στην Ελλάδα. Ο πρωταγωνιστής, ο Ψαριανός Ιωάννης Βαρβάκης, ξεκινά για πειρατεία με δικό του πλοίο κατευθυνόμενος προς τους Τούρκους. Αφού ανατινάζει τα καράβια τους, επόμενο είναι να φυλακιστεί.

   Στη συνέχεια ελευθερώνεται από έναν πολύ καλό του τότε φίλο και ξεκινά για την Αγία Πετρούπολη, με τα πόδια, μες τον χειμώνα. Εκεί η Τσαρίνα Αικατερίνη τού αναθέτει μια σπουδαία εργασία στην Κασπία θάλασσα. Ο Βαρβάκης όχι μόνο εκτέλεσε το έργο του με επιτυχία, δηλαδή να σχεδιάσει τους χάρτες της περιοχής, αλλά και κάποιος τον έπεισε να βρει τα αληθινά δώρα του Θεού.

 cav2  Αργότερα, εξιστορούνται η ζωή και τα κατορθώματά του με τις ευκολίες και τις δυσκολίες της. Όταν γυρίζει πίσω στης Ελλάδα, γνωστός πια για την ικανότητά του να μεταφέρει το χαβιάρι φρέσκο σε όλο τον κόσμο μέσα σε βαρέλι κατασκευασμένο από φλαμουριά, πληροφορείται ότι πάσχει από μια σοβαρή μεταδοτική ασθένεια και πρέπει να εξοριστεί στη Ζάκυνθο.

    Στο τέλος, ένας πιστός ακόλουθός του τον ελευθερώνει και τον βλέπουμε να κλείνει τα μάτια του ελεύθερος, όπως πάντα ποθούσε, στην καταγάλανη θάλασσα της Ελληνικής επικράτειας. Έτσι, ένας ακόμη Έλληνας ευεργέτης της πατρίδας μας προδίδεται από τους συμπατριώτες του.

Βοβότη Γεωργία, Γ1

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση