Επικοινωνία με το διαχειριστή

epikoinonia.jpg

Αντωνία Κωσταρή 

(δασκάλα ΠΕ 70.ΕΑΕ)

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ημεροδείκτης

γιορτες
 

Αναζήτηση (πατήστε ENTER)

Προβλήματα πλοκής πρόσθεσης κι αφαίρεσης Α΄ τάξης

Κατηγορία: Μαθηματικά Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 Γράφτηκε από τον/την Αντωνία
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Οι ερευνητές έχουν χωρίσει τα προβλήματα πρόσθεσης κι αφαίρεσης σε τέσσερις κατηγορίες, με βάση το είδος των σχέσεων που περιέχουν: προβλήματα σύζευξης, διαχωρισμού, μέρους – μέρους – όλου και προβλήματα σύγκρισης. Η ταξινόμηση αυτή είναι ως προς τη δομή τους. Αυτό σημαίνει ότι  η σύζευξη δεν είναι πάντα πρόσθεση, ούτε ο διαχωρισμός ταυτίζεται πάντα με την αφαίρεση. Ανάλογα με το ποια από τις τρεις ποσότητες είναι άγνωστη προκύπτει κι ένα διαφορετικό πρόβλημα. Διδάσκοντας αυτά τα προβλήματα βοηθάμε τα παιδιά να οικοδομήσουν τις σημασίες των πράξεων.

Πατήστε παρακάτω για να δείτε μία σειρά από τέτοια προβλήματα. Τα προβλήματα 1-3 ανήκουν στην κατηγορία της σύζευξης, τα προβλήματα 4-6 στην κατηγορία του διαχωρισμού, τα προβλήματα 7-10 είναι προβλήματα μέρους – μέρους – όλου  και τα προβλήματα 11-16 είναι προβλήματα σύγκρισης. 

Προβλήματα πλοκής

Πηγή:

VandeWalleJ.(2001). Μαθηματικά για το Δημοτικό και το  Γυμνάσιο: μία εξελικτική διδασκαλία (Μετ. Αλεξανδροπούλου Α., Κομπορόζος Β.). Αθήνα: Τυπωθήτω.

Εμφανίσεις: 318

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2024 ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΩΣΤΑΡΗ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.