Αρχείο κατηγορίας Τ.Ε.Ε. & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΕ – ΣΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χθες πραγματοποιήθηκε η ένατη κατά σειρά μετά τις 5 Δεκεμβρίου 2005 συνάντηση του Παραρτήματος της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου (Ε.Τ.Ε.Β.Α.) με την ΔΙΕΦΕΣ (υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας) για το θέμα του εξοπλισμού των εργαστηρίων ΤΕΕ & ΣΕΚ του Βόρειου Αιγαίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε όπως και οι προηγούμενες σε πολύ καλό κλίμα και είχε χαρακτήρα κυρίως ενημερωτικό. Διαπιστώθηκε από πλευράς της ΔΙΕΦΕΣ η σημαντική πλέον πίεση χρόνου που φτάνει σε οριακά πλαίσια για την υλοποίηση του έργου. Έτσι όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ΔΙΕΦΕΣ μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας υπάρχει χρονικό περιθώριο να αποσταλεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η απόφαση τελικής ένταξης του έργου ενώ προφορικά έχει διαβεβαιώσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ότι έχει λάβει θετική απάντηση για έγκριση του έργου από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Αυτό το δεύτερο βέβαια της έγκρισης αφορά την Περιφέρεια και όχι την ΔΙΕΦΕΣ. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον Υπεύθυνο του Παραρτήματος της Ε.Τ.Ε.Β.Α. να ενημερωθεί άμεσα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κος Τζιμής καθώς και η επιτροπή διαχείρισης του έργου από πλευράς Περιφέρειας ενώ ο ίδιος ενημέρωσε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κο Καλογεράκη Π, τον Πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε. Χίου κο Χαλλιορή Ι καθώς και τον Υποδιευθυντή Σ.Ε.Κ. Χίου κο Μπενοβία Ε.

Το Παράρτημα της Ε.Τ.Ε.Β.Α. θεωρεί υποχρέωσή του να επισημάνει ότι:

  • η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙΕΦΕΣ πραγματοποιεί ένα πρωτόγνωρης δυσκολίας και οικονομικού βεληνεκούς έργο στα εκπαιδευτικά δρώμενα για εργαστηριακούς εξοπλισμούς που δεν έχει προηγούμενο στο Βόρειο Αιγαίο.
  • είναι προς τιμή της Περιφέρειας ότι ενέκρινε διπλάσιο σχεδόν ποσό για το έργο από αυτό που είχε προϋπολογισθεί ξεπερνώντας τα 6 εκατομμύρια ευρώ (2 δις δραχμές) , γεγονός που τονίζει ιδιαίτερα τη σημασία που αποδίδει στην ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην περιοχή.

Κλείνοντας ευχόμαστε να αποσταλεί έγκαιρα η απόφαση τελικής ένταξης στη ΔΙΕΦΕΣ ώστε να δούμε επιτέλους δημοσιευμένη την πολυπόθητη προκήρυξη του έργου για κατάθεση προσφορών και να προχωρήσει η ΔΙΕΦΕΣ απερίσπαστη το σημαντικότατο έργο της.

Αθήνα 21/07/2006

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου