Αρχείο Ιανουαρίου 2010

Υπερψηφίστηκε το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ

31 Ιανουαρίου 2010, από admin

α) Δελτίο τύπου

olme14.pdf

β) Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (αναλυτικά)

apotelesma.xls

Φορολογικός Οδηγός 2010

30 Ιανουαρίου 2010, από admin

forologikos-odigos-2010.pdf

Εντολή (από Βρυξέλλες) για μέτρα - σοκ

30 Ιανουαρίου 2010, από admin

“Εντολή για πρόσθετα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μείωση των μισθών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την κατάργηση - και όχι απλώς τη μείωση - επιδομάτων, το ψαλίδισμα των μεγαλύτερων συντάξεων και το ολοκληρωτικό πάγωμα των προσλήψεων, δίνει η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα - και ενώ φουντώνουν τα σενάρια για ευρωπαϊκή βοήθεια προς τη χώρα μας σε περίπτωση ακόμα χειρότερων εξελίξεων στις αγορές - παρέχει διορία μόλις…”

oikonomia3.pdf

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για τις περικοπές επιδομάτων

29 Ιανουαρίου 2010, από admin

deltio-typou-adedy.pdf

Επιστολή της Υπουργού Παιδείας προς ΔΟΕ

29 Ιανουαρίου 2010, από admin

“Αγαπητέ Πρόεδρε,

Εν όψη προώθησης σημαντικών αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών στην προετοιμασία και εξειδίκευση αυτών των αλλαγών. Στις επιμέρους συναντήσεις που είχα με τα Διοικητικά σας Συμβούλια, θεωρώ ότι…”

epistoli3.pdf

Αποφάσεις ΔΟΕ για τη μισθοδοσία και τη διανομή βιβλίων

28 Ιανουαρίου 2010, από admin

α) Για την παράνομη παρακράτηση στη μισθοδοσία

“…Γνωρίζετε ότι για τη σύνταξη των μισθολογικών καταστάσεων και την καταβολή των μισθών των εκπαιδευτικών Π.Ε. δεν υπάρχει υπηρεσία μηχανοργάνωσης του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να πληρώνονται οι συνάδελφοί μας έγκαιρα και με ασφάλεια. Για το λόγο αυτό, οι Δ/ντές εκπαίδευσης και οι Προϊστάμενοι Γραφείων οι οποίοι έχουν να μισθοδοτήσουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες εκπαιδευτικούς, καταφεύγουν σε συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες μηχανοργάνωσης, χωρίς αυτό να…”

doe27.pdf

β) Για τη διανομή βιβλίων

“…Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εδώ και χρόνια, έχει επισημάνει το πρόβλημα της διανομής των βιβλίων που υπάρχει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ουσιαστικά καλούνται οι εκπαιδευτικοί και γίνονται κυριολεκτικά «αχθοφόροι» διανομής των βιβλίων, επειδή δεν υπάρχει οργανωμένο σύστημα παράδοσης των βιβλίων σε κάθε σχολική μονάδα, όπως γίνεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με ομόφωνη απόφασή του, σας καλεί να πάρετε από τώρα όλα…”

doe28.pdf

Υφυπουργός Οικονομικών: Διευκρινίσεις για την περικοπή επιδομάτων

28 Ιανουαρίου 2010, από admin

“…Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, όλοι όσοι επικαλούνται αριθμούς και λένε ότι θα μειωθεί ο μισθός μας κατά το άλφα ή βήτα ποσό, δεν ξέρω πώς ακριβώς έχουν βγάλει αυτά τα μεγέθη, αλλά σίγουρα δεν προκύπτουν από κάποια επεξεργασία. Ας δούμε πρώτα ποια θα είναι η εισοδηματική πολιτική, την οποία θα παρουσιάσουμε και μέσα στην οποία θα ενσωματώνεται, βέβαια, και η πρόβλεψη, για το…”

perikopes-epidomaton.pdf

Διάθεση πενταετών ομολόγων (επιτόκιο 6,10%) στο αποταμιευτικό κοινό

27 Ιανουαρίου 2010, από admin

omologa.pdf

Σχέδιο για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από την ΟΛΜΕ

27 Ιανουαρίου 2010, από admin

olme13.pdf

“Ψαλίδι” στις αποδοχές πάνω από 2.000 Ευρώ (καθαρά)

26 Ιανουαρίου 2010, από admin

perikopes.jpg

“…Η ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ πολιτική πρόκειται να ανακοινωθεί αρχές Φεβρουαρίου και θα έχει προηγηθεί, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η ανακοίνωση των φορολογικών μέτρων. Πρόκειται για επίσπευση των ανακοινώσεων της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία αποφασίστηκε μετά τις έντονες πιέσεις των αγορών αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ελπίδα να σταλεί μήνυμα αποφασιστικότητας για ριζικές λύσεις στην οικονομία. Η κυβέρνηση επιδιώκει…”

apodoxes.pdf

Τετάρτη 10 του Φλεβάρη: Απεργία ΑΔΕΔΥ

25 Ιανουαρίου 2010, από admin

α)Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ

apergia-adedy.pdf

β) Αφίσα ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

afisa1.pdf

Ενημέρωση από τον Αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

24 Ιανουαρίου 2010, από admin

“…Σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας αιρετών ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ της Περιφέρειας Κρήτης, με το νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Απόστολο Κλινάκη. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης και παραβρέθηκαν…”

apyspe-kritis.pdf

Το “ευχαριστώ” του Καραμανλή σε Χριστοφοράκο!

24 Ιανουαρίου 2010, από admin

Τελικά, ο κ. Καραμανλής είναι ευγενικός άνθρωπος. Όταν κάποιος του προσφέρει “κάτι”, αν μη τι άλλο, δεν ξεχνά να τον ευχαριστήσει. Έτσι έκανε και με τον ισχυρό άνδρα της siemens, κ. Χριστοφοράκο. Λίγο μετά τις εκλογές του 2004 απευθύνει - με επιστολή του - τις ευχαριστίες του για τη συμβολή του (Χριστοφοράκου) στη νίκη της Ν.Δ.. Καθόσον γνωρίζουμε, ο κ. Χριστοφοράκος, δεν είχε κάνει προεκλογικά κάποια δήλωση στήριξης της Ν.Δ., ώστε να επηρεάσει το εκλογικό σώμα… Εξάλλου, στους απλούς ψηφοφόρους ήταν σχεδόν άγνωστος… Πώς, λοιπόν, συνέβαλε στη νίκη της Ν.Δ., ώστε να αισθανθεί την ανάγκη ο - τότε - Πρωθυπουργός να τον ευχαριστήσει προσωπικά; Θα απαντήσει ο - πρώην - “καταλληλότερος”;

epistoli1.jpg

Αλλαγές σε φορολογία, συντάξεις…

23 Ιανουαρίου 2010, από admin

α) Φορολογία

forologia.pdf

β) Συνταξιοδοτικό

syntaxeis2.pdf

Αθωώθηκε η Στ. Πρωτονοτάριου

22 Ιανουαρίου 2010, από admin

α) Το σκεπτικό

“…Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, τονίζοντας: “Δυστυχώς καλούμαι να υποστηρίξω ένα κατηγορητήριο το οποίο δεν υποστηρίζεται από πραγματικά περιστατικά. Δεν διακρίνω την ελάχιστη ένδειξη μη νομιμότητας της πράξης των δύο κατηγορουμένων. Σε βάρος του προσωπικού της χρόνου ξεκίνησε μια δραστηριότητα για τα παιδιά. Αν κάποιος διαχωρίζει τα παιδιά σε ελληνόπουλα και…”

132o-ds.pdf

β) Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

“…Η δικαίωση της Στέλλας Πρωτονοτάριου, μιας Δασκάλας με κεφαλαίο Δ είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ, μια και η συζήτηση για την ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελεί μια από τις…”

deltio-typou.pdf

Ανασυγκρότηση ΚΥΣΠΕ

22 Ιανουαρίου 2010, από admin

kyspe-2010.pdf

Ανακοίνωση ΔΟΕ για τις διώξεις συναδέλφων από τα Στελέχη Εκπαίδευσης

21 Ιανουαρίου 2010, από admin

“…Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έγινε το τελευταίο διάστημα αποδέκτης καταγγελιών συναδέλφων για απαράδεκτες ενέργειες εκφοβισμού και διώξεων, από στελέχη της εκπαίδευσης, προκειμένου να εργαστούν πέρα από το διδακτικό τους ωράριο, για την κάλυψη κενών, ανάμεσα σε αυτές και την καταγγελία του συλλόγου Αμαρουσίου για τη δίωξη συναδέλφων στο…”

doe26.pdf

Αναδρομικό “μαχαίρι” στα επιδόματα…

21 Ιανουαρίου 2010, από admin

“…Μείωση αποδοχών έως και 400 ευρώ τον μήνα φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης για ψαλίδι 10%, κατά μέσον όρο, στο κονδύλι των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Η απόφαση αυτή μεταφράζεται σε μειώσεις από 3% στα χαμηλά έως και 25% στα υψηλά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα…”

epidomata.pdf

Επιμόρφωση Β’ Επιπέδου. Αιτήσεις μέχρι και 31 Ιανουαρίου

21 Ιανουαρίου 2010, από admin

α) Ενημέρωση

epimorfosi-b-epipedou.pdf

β) Το πρόγραμμα του ΚΣΕ (3ου Λυκείου) Νίκαιας

kse-nikaias.pdf

Ανακοινώσεις ΔΟΕ - ΟΛΜΕ για τη δίκη της Διευθύντριας του 132ου Δ.Σχ. Αθηνών

20 Ιανουαρίου 2010, από admin

α) Ανακοίνωση ΔΟΕ

doe25.pdf

β) Ψήφισμα ΟΛΜΕ

olme12.pdf