Αρχείο Μαΐου 2010

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει το Ισραήλ

31 Μαΐου 2010, από admin

“Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εγκληματική και δολοφονική επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΙΣΡΑΗΛ στο «στόλο της ελευθερίας» που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία και τον τραυματισμό δεκάδων και την κράτηση και σύλληψη όλων των διαδηλωτών. Οι δυνάμεις του ΙΣΡΑΗΛ αξιοποιώντας την…”

asedy-31_5_10.pdf

ΟΛΜΕ: Συνταξιοδοτικές - ασφαλιστικές ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς

31 Μαΐου 2010, από admin

olme-31_5_10.pdf

Διευκρινίσεις σχετικά με το Πρόγραμμα της “αυτοαξιολόγησης” Ενημερωτικό σημείωμα από τον Αιρετό του ΠΥΣΠΕ Πειραιά

30 Μαΐου 2010, από admin

“Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτές τις ημέρες σε πολλές σχολικές μονάδες με αφορμή το πρόγραμμα της «αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου». Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών συναδέλφων για «πιέσεις» που ασκούνται από μερίδα Σχολικών Συμβούλων με σκοπό τη συμμετοχή δύο σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα αυτό, όπως ορίζεται στη σχετική εγκύκλιο (αρ. 50313/Γ1/5-5-2010) της Υφυπουργού Παιδείας, καθώς και για την αποστολή Πρακτικών των Συλλόγων Διδασκόντων που δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα αυτό. Με το παρόν σημείωμα θα επιχειρήσουμε να…”

enimerosi-31_5_2010.pdf

“Δεν θα χρειαστούμε άλλα επώδυνα μέτρα” Ολόκληρη η συνέντευξη Παπακωνσταντίνου.

30 Μαΐου 2010, από admin

“Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πολύ καλά την κατάσταση στην οποία παραλάβαμε τη χώρα και την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε για να τη σώσουμε από την καταστροφή. Όπως επίσης βλέπει ότι λεφτά υπάρχουν, λεφτά από φοροδιαφυγή, από φόρους που χαρίστηκαν στα μεγάλα εισοδήματα και στις μεγάλες περιουσίες, λεφτά που πήγαιναν σε αλόγιστες σπατάλες και δαπάνες χωρίς καμία λογική. Και βλέπει ότι για όλα αυτά σήμερα καταβάλλεται μια…”

ypourgos-oikonomikon.pdf

Ανακοίνωση για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων

28 Μαΐου 2010, από admin

“Μετά την τελευταία συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας - Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη ρύθμιση των χρεών των Νοσοκομείων, η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της δίνει τέλος στο καθεστώς ανομίας και αδιαφάνειας που επικρατούσε στις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων. Με το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο, ενεργοποιείται…”

nosokomeia.pdf

Χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για συμμετοχή σε Γ.Σ.

28 Μαΐου 2010, από admin

“Σε απάντηση του αριθμ. 2607/17-5-2010 εγγράφου σας, που αφορά στην χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας, σας γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις γενικές συνελεύσεις αποτελεί δικαίωμα που απορρέει από την κείμενη νομοθεσία ( άρθρο 14 παρ. 1 και 2 του Ν. 1264/1982, ΦΕΚ 79 τ. Α΄ ), ο δε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να τους διευκολύνει. Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι…”

adeia-gia-gs.pdf

Μόνο ανανεώσεις εκπαιδευτικών αδειών το 2010-2011

28 Μαΐου 2010, από admin

α) Η εγκύκλιος του Υπουργείου

“Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2010, το σύνολο των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του ΥΠΔΒΜΘ, στους Ειδικούς Φορείς 19-210 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης & 19-220 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον ΚΑΕ 0282, που αφορούν στην αποζημίωση εκπαιδευτικών που τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης μεταφέρθηκε στους προϋπολογισμούς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για την καταβολή των ανεξόφλητων υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2009, για το σχολικό έτος 2010-2011, επιτρέπεται μόνο η ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης. Επίσης επιτρέπεται…”

egkyklios-28_5_10.pdf

β) Επιστολή διαμαρτυρίας του Αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

“Το ότι το ντόπιο κατεστημένο ήθελε και θέλει τον εκπαιδευτικό αμόρφωτο, το γνωρίζουμε. Το είχαμε νιώσει καλά στο πετσί μας, όταν στη δεκαετία του 70 αγωνιστήκαμε, ώστε να αναβαθμισθούν οι παλιές Παιδαγωγικές Ακαδημίες και να γίνουν Παιδαγωγικά Τμήματα. Οι αγώνες μας δικαιώθηκαν και είδαμε τις βάσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων να φτάνουν τα επίπεδα Νομικών και Ιατρικών σχολών. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της εκπαίδευσης και…”

enimerosi-apyspe-kritis.pdf

Οι προτάσεις του Υπουργείου για το Νέο Ολοήμερο Σχολείο και την Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

27 Μαΐου 2010, από admin

protaseis-27_5_10.pdf

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για το νομοσχέδιο “Καλλικράτης”

27 Μαΐου 2010, από admin

“Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όπως και διαχρονικά υποστήριζε, κατάθεσε εγκαίρως τις προτάσεις της τόσο στον αρμόδιο υφυπουργό όσο και στις οργανώσεις της, ιδιαίτερα αυτές που είχαν άμεσο ενδιαφέρον. Το νομοσχέδιο με το όνομα «Καλλικράτης» που ήδη βρίσκεται και συζητιέται στην Βουλή, μπορεί και την τελευταία στιγμή να δημιουργήσει τους όρους για ανάπτυξη της νέας δυναμικής και ποιοτικής λειτουργίας στη διοίκηση της χώρας, εάν…”

adedy-26_5_10.pdf

Τα ονόματα των εισαχθέντων στα Διδασκαλεία

27 Μαΐου 2010, από admin

didaskaleia1.xls

Υπουργείο Παιδείας: Διευκρινίσεις για τις τοποθετήσεις και τις υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών

26 Μαΐου 2010, από admin

“Μετά την ψήφιση και τη δημοσίευση του νέου Νόμου με αριθμ. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-5-2010 τ. Α΄), «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» και ύστερα από σειρά τηλεφωνημάτων ως προς την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών και την αντιμετώπιση των υπεραριθμιών σας γνωρίζουμε:

diefkriniseis.pdf

Τι ισχύει για τις Μεταθέσεις εντός, καθώς και για τις αποσπάσεις μετά τη δημοσίευση του νέου νόμου. Ενημέρωση από τον Αιρετό του ΠΥΣΠΕ Πειραιά.

24 Μαΐου 2010, από admin

“Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων για τη διαδικασία που ακολουθείται κατά τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στα ΠΥΣΠΕ, ύστερα από την ψήφιση του νέου νόμου και τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

enimerosi-airetou-24_5_10.pdf

Επιστολή του Αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης προς την Υπουργό Παιδείας

24 Μαΐου 2010, από admin

“κ. Υπουργέ
Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, άνισης μεταχείρισης και αδιαφορίας σε σχέση με την εκπαίδευσή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκπαιδευτικοί και ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, που εργάζονται στα Ειδικά Σχολεία αντιμετωπίζονται ως…”

airetos-apyspe-kritis.pdf

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού το α’ τετράμηνο του 2010

23 Μαΐου 2010, από admin

α) Δελτίο τύπου
deltio-typou-5_2010.pdf
β) Πορεία εκτέλεσης (4ο δελτίο)
deltio-4o.pdf

Ενημέρωση από τον Αιρετό του ΚΥΣΠΕ για αποσπάσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις κ.ά.

21 Μαΐου 2010, από admin

enimerosi-21_5_10.pdf

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο

21 Μαΐου 2010, από admin

n-3848_-19_5_10.pdf

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

20 Μαΐου 2010, από admin

“Οι απεργοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 20/5/2010 στο Πεδίο Άρεως στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με αίτημα κατά των άδικων οικονομικών μέτρων και με αιχμή το Ασφαλιστικό εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα: Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης και της Τρόικας (Ευρ. Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) γιατί…”

psifisma-gsee-_-adedy-20_5_10.pdf

Μηχανισμός στήριξης και Δ.Ν.Τ.: Ενημερωτικό σημείωμα του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ

19 Μαΐου 2010, από admin

Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;
Υπάρχει πιθανότητα δέσμευσης των καταθετικών λογαριασμών;
Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;
Ποια είναι η πραγματική διάσταση των κινδύνων ή των επώδυνων μέτρων;

Οι απαντήσεις - πειστικές ή όχι - στο ενημερωτικό που εξέδωσε ο Τομέας Οικονομίας…

enimerosi-pasok.pdf

Μελέτη του ΚΕΜΕΤΕ - ΟΛΜΕ: 1,5 εφάπαξ θα είναι οι απώλειες του εκπαιδευτικού τα επόμενα χρόνια.

19 Μαΐου 2010, από admin

kemete-_-olme.pdf

Η θέση της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

18 Μαΐου 2010, από admin

“Οι αποφάσεις για τη μείωση των μισθών και εισοδημάτων, τη φορολογία (κυρίως έμμεση) και προωθείται τώρα με το σχέδιο για την ασφάλιση (αύξηση εργάσιμου βίου, μείωση συντάξεων) ή τη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών (που υπηρετείται από τη μείωση – σταδιακή απόσυρση του Κράτους στη χρηματοδότηση και της Κοινωνικής Ασφάλισης), έχει ένα προκλητικό αποτέλεσμα:

adedy-18_5_10.pdf