Αρχείο Απριλίου 2010

ΑΔΕΔΥ: Όχι στα - νέα - αντιλαϊκά μέτρα

30 Απριλίου 2010, από admin

α) Δελτίο τύπου για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

“Στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

adedy-29_4_10.pdf

β) Εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης με την πρωτοφανή αγριότητα λεηλασίας του εισοδήματος και των εργασιακών, ασφαλιστικών δεδομένων και εγγυήσεων για όλους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, ρίχνει βαριά σκιά στην 1η ΜΑΗ του 2010 για τη χώρα μας. Η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις αυτές, αλλά και άλλα σενάρια που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, έχει κηρύξει ήδη…”

adedy-30_4_10.pdf

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΚ στις απεργιακές κινητοποιήσεις

28 Απριλίου 2010, από admin

“Τον τελευταίο καιρό οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, μια άδικη επίθεση που κατανέμει μονομερώς τα βάρη της κρίσης στους ώμους αυτών που δεν έχουν καμιά ευθύνη για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για όλα όσα κατακτήσαμε με αγώνες και θυσίες. Η μαζική συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια και στις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει αν θέλουμε να μην ψηφιστούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία και να μην περάσουν τα νέα μέτρα που το Δ.Ν.Τ. ετοιμάζεται να…”

pask-28-04-10.pdf

Ανακοινώθηκαν τα κενά στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά. Καταληκτική ημερομηνία η 6η Μαϊου

28 Απριλίου 2010, από admin

α) Προθεσμία υποβολής δήλωσης προτιμήσεων
prothesmia.pdf
β) Έντυπο δήλωσης
entypo-dilosis.pdf
γ) Κενά Δασκάλων
pe70.xls
δ) Κενά Νηπιαγωγών
pe-60.xls
ε) Κενά Φυσικής Αγωγής
pe11.xls
στ) Κενά Μουσικής
pe16.xls
ζ) Κενά Αγγλικών
pe06.xls

Τροποποιήθηκε το πρόγραμμα δράσης του Κλάδου: 48ωρη απεργία στις 4 και 5 του Μάη.

27 Απριλίου 2010, από admin

“Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στη σημερινή του συνεδρίαση, εκτιμώντας την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή αποφάσισε:

doe39.pdf

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο…

26 Απριλίου 2010, από admin

α) Η αιτιολογική έκθεση

“Το σχέδιο νόμου, που προτείνεται για ψήφιση στην Εθνική Αντιπροσωπεία, είναι το πρώτο από μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών οι οποίες αφορούν στη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση του προγράμματος για το «Νέο Σχολείο» - σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 04.03.2010. Εντάσσεται στη συνολική πολιτική πρόταση της κυβέρνησης, που οδηγεί στην..¨”

aitiologiki-ekthesi.pdf

β) Δείτε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

sxedio-nomou-26_4_10.pdf

Ανακοίνωση - απάντηση της ΠΑΣΚ για το πολυνομοσχέδιο

26 Απριλίου 2010, από admin

“Η Π.Α.Σ.Κ. εκπαιδευτικών Π.Ε., εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στις διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, μέσω του τύπου. Είναι πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό να δημοσιεύεται το Πολυνομοσχέδιο στον τύπο, πριν αυτό δοθεί στους φορείς της Εκπαίδευσης, όπως είχε δεσμευθεί η Υπουργός Παιδείας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο δεν έκανε αποδεκτή καμία…”

pask-260410.pdf

Ενημέρωση από τον Αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

26 Απριλίου 2010, από admin

«Αλίμονο σ’ όποιον ζει στην έρημο και θυμάται του κόσμου», λέει ο μεγάλος Κρητικός Νίκος Καζαντζάκης στις «Αδερφοφάδες». Και σίγουρα στην έρημο της πολιτικής και στην αποκοσμιά της εξουσίας ζουν και εργάζονται όσοι ετοιμάζουν νομοσχέδια εξόντωσης των εκπαιδευτικών (μονίμων – αναπληρωτών και ωρομισθίων)… Έχουν πινέλα, έχουν χρώματα, μα δε ζωγραφίζουν τον παράδεισο, αλλά την κόλαση και ρίχνουν μέσα την εκπαίδευση, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς! Είμαστε παλιοί στο κουρμπέτι… Έχουμε ζήσει γενιές και γενιές Υπουργών της Παιδείας να φαντάζουν. Όπως και τότες, έτσι και στις μέρες μας…”

airetos-apyspe-kritis-26_4_10.pdf

Αποκλειστικό: Τα Σχέδια Υπουργικών Αποφάσεων για τις σχολικές μεταβολές 2010 -2011

26 Απριλίου 2010, από admin

α) Ιδρύσεις, προαγωγές Νηπιαγωγείων
idryseis-_-proagoges-nipiagogeion.pdf
β) Υποβιβασμοί, καταργήσεις, συγχωνεύσεις Νηπιαγωγείων
ypobibasmoi-_-katargiseis-_-sygxonefseis-nipiagogeion.pdf
γ) Ιδρύσεις Δημοτικών Σχολείων
idryseis-dimotikon.pdf
δ) Υποβιβασμοί, καταργήσεις, συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων
ypobibasmoi-_-katargiseis-_sygxonefseis-dimotikon.pdf

ΔΟΕ - ΟΛΜΕ: Απεργούμε στις 4 του Μάη

25 Απριλίου 2010, από admin

04052010.jpg

1η Μάη: Όλοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος

25 Απριλίου 2010, από admin

Διακήρυξη για την Εργατική Πρωτομαγιά

afisa1.jpg

“Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη πρωτομαγιάτικη απεργιακή εκδήλωση. Η 1η Μάη 2010 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για της κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης…”

adedy_-gsee_eka-2010.pdf

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις Επιλογές Στελεχών

24 Απριλίου 2010, από admin

epiloges-stelexon.pdf

ΑΔΕΔΥ: Όλοι στο συλλαλητήριο της 27ης Απριλίου

24 Απριλίου 2010, από admin

“Η προσφυγή της κυβέρνησης στον μηχανισμό στήριξης και το Δ.Ν.Τ. σηματοδοτεί νέα βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και νέα υποβάθμιση της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε και θα…”

adedy-23_4-10.pdf

Η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό… Ολόκληρο το διάγγελμα Παπανδρέου

23 Απριλίου 2010, από admin

“Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009.Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όλοι μας κληρονομήσαμε - η σημερινή Κυβέρνηση και Ελληνικός λαός - ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί. Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει…”

papandreou-23_4_10.pdf

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση

22 Απριλίου 2010, από admin

α) Δελτίο τύπου ΑΔΕΔΥ

“Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σήμερα 22 Απριλίου 2010 και η συγκλονιστική παρουσία των απεργών, στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στην πορεία προς τη Βουλή, ανέδειξε, με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο, την…”

deltio-typou-22_4_10.pdf

β) Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης

“Εμείς οι εργαζόμενοι που συμμετέχουμε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαπιστώνουμε ότι…”

psifisma-adedy-22_4_10.pdf

Τι θα πάρουν όσοι συνταξιοδοτηθούν το 2010…

21 Απριλίου 2010, από admin

α) Κύρια σύνταξη 2010
syntaxi-2010.pdf
β) Εφάπαξ 2010
efapax-2010.pdf
γ) ΜΤΠΥ 2010
mtpy-2010.pdf
δ) ΤΕΑΔΥ
teady-2010.pdf

“Πέμπτη 22 Απριλίου: Όλοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος” Ανακοίνωση από την ΠΑΣΚ Πειραιά

20 Απριλίου 2010, από admin

“Τέλη 19ου αιώνα, αρχές 20ου: Μια μικρή Πλατεία στο κέντρο της Αθήνας είναι ο… πόλος έλξης των διαμαρτυρομένων (με κλαυθμούς) Δημοσίων Υπαλλήλων. Αιτία; Η απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων σε κάθε κυβερνητική αλλαγή. Η Πλατεία «αποκτά» το σημερινό της «όνομα» (1878), οι αγώνες των Δημοσίων Υπαλλήλων δικαιώνονται λίγα χρόνια αργότερα: με τη συνταγματική αναθεώρηση του 1911 θεσπίζεται η μονιμότητα στο Δημόσιο Τομέα. Εκατό χρόνια αργότερα (2010) η χώρα μας βρίσκεται…”

pask-peiraia.pdf

Η εισήγηση της ΟΛΜΕ προς τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ

20 Απριλίου 2010, από admin

“Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στις πανεργατικές και πανδημοσιοϋπαλληλικές απεργίες και στα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν αυτή την περίοδο από τα συνδικάτα στη χώρα μας, για να εκφράσουμε την αντίδρασή μας σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική μονόπλευρης λιτότητας, ανηλεούς επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και…

eisigisi-olme.pdf

Τι αποφασίστηκε στην κοινή σύσκεψη ΔΟΕ - ΟΛΜΕ…

19 Απριλίου 2010, από admin

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Απριλίου 2010 κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. και ΟΛΜΕ με θέμα: το συντονισμό δράσης των δυο Ομοσπονδιών, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε να…

doe38.pdf

Όλες οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό

18 Απριλίου 2010, από admin

α) Οι αλλαγές στις συντάξεις

“Το κυβερνητικό σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ανατρέπει πλήρως το υφιστάμενο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει τις συντάξεις σε… επιδόματα ένδειας και καταργεί κάθε έννοια ανταπόδοσης για τις συντάξεις όσων εξέλθουν από την εργασία τους τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση επέλεξε το σκληρότερο σενάριο αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα ανατρέποντας…”

syntaxeis5.pdf

β) Οι αλλαγές στη φορολογία

“Έπειτα από αρκετούς μήνες διαβούλευσης, «διαρροών», αντεγκλήσεων μεταξύ φορέων και υπουργείου Οικονομικών, προσθηκών και διορθώσεων της τελευταίας στιγμής, το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί πλέον νόμο του κράτους μετά την ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής και απομένει πλέον η δημοσίευσή του στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για να τεθούν αρκετές διατάξεις του σε εφαρμογή από την ημέρα αυτή και μετά. «Το Βήμα» συγκέντρωσε και παρουσιάζει τις σημαντικότερες αλλαγές- παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στις διατάξεις του νέου νόμου:

forologiko3.pdf

Π.Α.Σ.Κ. Εκπ/κών Π.Ε.: Ανακοίνωση για το πολυνομοσχέδιο

17 Απριλίου 2010, από admin

“Στις 14 του Απρίλη, η υπουργός Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την εισήγηση επί των αξόνων του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία, χωρίς να ανακοινώσει ακόμη το πλήρες κείμενο, το οποίο θα δοθεί, όπως δεσμεύτηκε την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη στη Δ.Ο.Ε και την Ο.Λ.Μ.Ε. και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη βουλή για ψήφιση. Η παράταξη της Π.Α.Σ.Κ., με γραπτή ανακοίνωσή της, ήταν η πρώτη που αντέδρασε στις…”

pask14.pdf