Αρχείο Φεβρουαρίου 2010

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010…

27 Φεβρουαρίου 2010, από admin

2010-01.pdf

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά…

26 Φεβρουαρίου 2010, από admin

Το ΠΥΣΠΕ Πειραιά στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου πρότεινε την τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες των παρακάτω εκπαιδευτικών, που διατέθηκαν από τη Δευτεροβάθμια (με την αριθμ. 7/11-2-2010 Πράξη του ΠΥΣΔΕ) για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου. Να επισημάνουμε, εδώ πως την απόλυτη ευθύνη για την πεντάμηνη, σχεδόν, καθυστέρηση φέρει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά…

topothetiseis1.pdf

Ομιλία Παπανδρέου για την Υγεία

25 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“…Ξέρετε πολύ καλά ότι η χώρα μας βιώνει δύσκολες στιγμές. Πρόκειται για μία συνολική κρίση, που μόνο η κορυφή του παγόβουνου είναι το χρέος και το έλλειμμα, αλλά τα βαθύτερα αίτια, τα οποία κληροδοτήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία σε εμάς, τα βαθύτερα αίτια και προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε, είναι αυτά της διαφθοράς, της σπατάλης, μιας θεσμικής ανεπάρκειας σε πάρα πολλούς τομείς, που εξέθεσαν τον πολίτη σε κινδύνους, σε προβλήματα, σε γραφειοκρατίες, σε απαράδεκτες πρακτικές. Ενώ ο στόχος μας είναι ακριβώς να προστατέψουμε…”

omilia2.pdf

Στην “τσιμπίδα” της εφορίας για ληξιπρόθεσμες οφειλές

25 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στη διενέργεια ενός νέου ειδικού ελέγχου, που αφορά φορολογούμενους με σημαντικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών (ν. 3763/2009), για τη μελέτη και δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Ο νέος έλεγχος αφορά φορολογούμενους με…”

deltio-typou.pdf

Ανασυγκροτήσεις ΑΠΥΣΠΕ

25 Φεβρουαρίου 2010, από admin

α) Ανασυγκρότηση ΑΠΥΣΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας
apyspe-kentrikhs-makedonias.pdf
β) Ανασυγκρότηση ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Μακεδονίας
apyspe-dytikhs-makedonias.pdf
γ) Ανασυγκρότηση ΑΠΥΣΠΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
apyspe-anat-maked.pdf
δ) Ανασυγκρότηση ΑΠΥΣΠΕ Ιονίων Νήσων
apyspe-ioniwn.pdf
ε) Ανασυγκρότηση ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου
apyspe-hpeiroy.pdf
στ) Ανασυγκρότηση ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας
apyspe-thessalias.pdf
ζ) Ανασυγκρότηση ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας
apyspe-stereas-elladas.pdf
η) Ανασυγκρότηση ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου
apyspe-peloponnhsoy.pdf

Συμπληρωματική πρόσκληση υποψηφίων Π.Ε. 70 για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών. Αιτήσεις μέχρι και 4 Μαρτίου

24 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2009-2010, να προσέλθουν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους…”

deltio-typou.pdf

Ολόκληρο το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

24 Φεβρουαρίου 2010, από admin

psifisma-gsee-adedy.pdf

Δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ για την απεργία

23 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. συμμετέχουμε στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, απαντώντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας και σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες βρίσκονται στο…”

adedy13.pdf

Ενημέρωση για την απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς

23 Φεβρουαρίου 2010, από admin

Για την διευκόλυνση των απεργών, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ) θα πραγματοποιήσουν ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ως εξής:

ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός): Από την έναρξη της βάρδιας έως 10:00 το πρωί και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας

ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία)- Από έναρξη της βάρδιας έως 07:30 το πρωί και από 22:00 έως λήξη της βάρδιας.

ΗΛΠΑΠ - ΜΕΤΡΟ – ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ – ΤΡΑΜ – ΠΛΟΙΑ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: 24ωρη Απεργία

Εγκύκλιος για υπερωρίες σε Γραφεία Βουλευτών κ.τ.λ.

23 Φεβρουαρίου 2010, από admin

yperories1.pdf

Ανακοίνωση ΔΟΕ με αφορμή την επίθεση εναντίον των εργαζομένων

23 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“…Απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα. Η κυβέρνηση, η Ε.Ε., με το Συμφώνο Σταθερότητας και τις αγορές, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού οδηγούν σε μέτρα δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μας. Συγκεκριμένα:

doe31.pdf

Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

22 Φεβρουαρίου 2010, από admin

«Η χώρα βρίσκεται σήμερα στη δίνη πρωτοφανούς επίθεσης από διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλους και διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αποδυναμωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της. Εκτός από το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος, η διαπιστωμένη αναξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων κατέστησαν τη χώρα ευάλωτη στις επιθέσεις που πλήττουν την οικονομία μας και στα παιχνίδια των κερδοσκόπων με τις…”

protasi-pasok.pdf

“Όλοι στους δρόμους” Ανακοίνωση - κάλεσμα στην απεργία από την ΠΑΣΚ Πειραιά

22 Φεβρουαρίου 2010, από admin

pask-apergia.pdf

Το παζλ των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών…

21 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“Χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες και γραφεία, δηλαδή εκτός σχολείων τα οποία ακόμη και σήμερα, πέντε μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, έχουν κενά. Σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, τα οποία έχει στα χέρια της η «Κ.Ε.», για το σχολικό έτος 2009-2010…”

metavoles.pdf

Έρχεται “καταιγίδα” μέτρων (;)

21 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“ΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΣΟΚ με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σχεδιάζει να εφαρμόσει άμεσα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Στόχος είναι να «κλειδώσει» οριστικά η επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2010 κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με υπολογισμούς των κοινοτικών εμπειρογνωμόνων, που έχουν θέσει στο μικροσκόπιο την ελληνική οικονομία, η ύφεση για το 2010 θα είναι…”

tovima3.pdf

Υπουργείο Οικονομικών: Αποτελέσματα ελέγχου για εικονικά τιμολόγια

19 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“…Η διασταύρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών (ν. 3763/2009), για τη μελέτη και δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Από τη συγκεκριμένη διασταύρωση προέκυψαν τα ακόλουθα:

timologia.pdf

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας (από τον Αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης)

19 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“…κ. Υπουργέ
Τα προβλήματα με τα κλειστά Τμήματα Ένταξης στην Κρήτη, σας είναι γνωστά από προηγούμενη αναφορά μου (Ενημερωτικό δελτίο 8ης Φεβρουαρίου 2010), με την οποία και παρουσίασα τα υπάρχοντα κενά. Η σημερινή μου παρέμβαση αφορά τα Τμήματα Ένταξης των δυσπρόσιτων Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων της Κρήτης, αρκετά από τα οποία ακόμη και σήμερα…”

epistoli4.pdf

Γ.Σ.Ε.Ε.: Γενική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου

18 Φεβρουαρίου 2010, από admin

afisa-2.jpg afisa-1.jpg

“Οικονομική κρίση και κυβερνητικά μέτρα” Ανακοίνωση από την Π.Α.Σ.Κ. Δημοσίων Υπαλλήλων

18 Φεβρουαρίου 2010, από admin

“Ζούμε μία κρίση χωρίς προηγούμενο μετά τη μεταπολίτευση. Μια κρίση που ξεκίνησε το 2008 από την καρδιά του Καπιταλισμού, της Η.Π.Α., με την ασυδοσία του τραπεζικού συστήματος και της κερδοσκοπίας των χρηματιστηρίων, απλώθηκε σε όλο τον πλανήτη και σήμερα έχει περάσει στην περιφέρεια, απειλώντας με χρεοκοπία τους αδύνατους του συστήματος όπως π.χ. την Ελλάδα. Τα σταθεροποιητικά προγράμματα της Ε.Ε. δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την κρίση, και δεν μπορούν να αναθερμάνουν την ευρωπαϊκή οικονομία γιατί…”

pask-dy.pdf

ΟΛΜΕ: Οι επιπτώσεις των μέτρων στους εκπαιδευτικούς…

17 Φεβρουαρίου 2010, από admin

24-2.jpg

“…Αποκαλυπτική είναι και η σύγκριση με τους μισθούς των Ευρωπαίων συναδέλφων μας. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο Έλληνας εκπαιδευτικός λαμβάνει στα 35 χρόνια υπηρεσίας, μόλις το 51% του μέσου όρου του μισθού του εκπαιδευτικού των…”

olme17.pdf