Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια Το βράζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί του.
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι
- πιπέρι. Ρίχνουμε και το ζουμί.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το μακαρονάκι. Το
αφήνουμε σκεπασμένο, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προς το τέλος προσθέτουμε το χταπόδι.
Προσέχουμε, όταν κατεβάσουμε το φαγητό να είναι ζουμερό. |