Τρίβουμε τα
κολοκυθάκια (σε τρίφτη του κρεμμυδιού). Τα αφήνουμε στο
σουρωτήρι με λίγο αλάτι να μείνουν μια ώρα. Κατόπιν τα
στύβουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μικρή λεκάνη.
Χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στην λεκάνη με τα τριμμένα
κολοκυθάκια. Τρίβουμε την φέτα σε χοντρά κομμάτια,
ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα ρίχνουμε στην λεκάνη.
Προσθέτουμε την φρυγανιά, το αλεύρι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μίγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει..
Μετά από μία - δύο ώρες πλάθουμε τους κεφτέδες, τους
αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό
ελαιόλαδο.
Τους βγάζουμε με κεψέ (τρυπητή κουτάλα). Τους
τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί (χαρτί κουζίνας) για
να απορροφηθεί το περιττό λάδι απ' το τηγάνισμα. |