popiardv blog

Άλλος ένας ιστότοπος WordPress

Ξεχωριστές στιγμές

«?Λένε για μια εικόνα, την Παναγία, που βρίσκεται σήμερα σε μια εκκλησία στον Ταύρο, στην Παναγίτσα, ότι την «βούτηξε» η καντηλανάφτισσα κι, όταν πέρασε μπροστά από τους Τούρκους, έγινε αόρατη και μπήκε στο καράβι χωρίς να τη δει και να τη σταματήσει κανένας. Η εικόνα την προστάτεψε!..»
                            Αβράτογλου Αγγελική

ααα

«?Όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη 26 Οκτωβρίου 1912, Στην Σμύρνη τρέχανε χαρούμενοι στους δρόμους τραγουδούσαν, χόρευαν ήταν σωστή γιορτή. Όταν τους ρώταγαν οι Τούρκοι γιατί όλα αυτά έλεγαν ότι γιόρταζαν τον Άγιο Δημήτριο που ήταν άλλωστε η γειτονιά τους.
Στην Σμύρνη έβαζαν την Ελληνική Σημαία. στα σπίτια τους για ορισμένες ημέρες με την άδεια των Τούρκων
Μια φορά που έλειπε ο πατέρας μου σε ταξίδι, η μητέρα μου επειδή ήταν έγκυος ζήτησε από τον Τούρκο αστυνομικό που απέβλεπε στο κατέβασμα της Σημαίας να την βοηθήσει. Αυτός τότε της είπε ότι θα περίμενε μέχρι το βράδυ γιατί θα ήταν προσβολή στην σημαία μας εάν την κατέβαζε αυτός (είχαν καταφέρει οι Έλληνες  να έχουν και το σεβασμό των Τούρκων)?»
                        Κατσαρού Καραβασίλη Μαρία

    «?Λένε για τους Αγίους Αναργύρους που κατάγονταν από τη Μικρασία, ότι συνέχισαν την παράδοση των δύο Αττάλων, αδελφών που ήταν ο ένας στην Αθήνα κι ο άλλος στην Αττάλεια. Όταν, λοιπόν, ο ένα από τους Αγίους Αναργύρους γιάτρεψε μια γυναίκα που τον πλήρωσε σε αυγά, γιατί δεν είχε χρήματα, ο άλλος αδελφός τον ανάγκασε να επιστρέψει την αμοιβή λέγοντας ότι αφού είχε χάρισμα την ικανότητα να γιατρεύει τους ανθρώπους, δεν έπρεπε να αμείβεται»
Αθηνά Κοτζαμάνογλου.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ:  ΠΟΙΗΜΑΤΑ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*