ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 2-5-2013

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Ο Νόμος 1566/1985 αποτέλεσε βασικό πυλώνα της Εκπαίδευσης στη χώρα μας και πυξίδα για όλες τις επόμενες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις τις όχι και όλες το ίδιο επιτυχημένες και απαραίτητες που ακολούθησαν. Ήσασταν ο άνθρωπος που σφράγισε τότε την εκπαιδευτική εκείνη μεταρρύθμιση.

Σήμερα όμως με την κίνησή σας να υπερασπισθείτε τον νόμο που την ¨πατρότητά¨ του διαθέτετε αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αμετάκλητη πεποίθησή σας στις αρχές και τις αξίες που τον διέπουν καθώς και το υψηλό επίπεδο ευθύνης που σας διακατέχει.

Μακάρι και οι νέοι φερέλπιδες πολιτικοί να διέθεταν τις ίδιες αρχές και αξίες και να προβληματίζονταν τόσο όσο εσείς πριν προβούν σε οποιαδήποτε φιλόδοξη νομοθετική ρύθμιση σε θέματα εκπαίδευσης που αφορούν την Παιδεία των Ελλήνων  στην Χώρα μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρέμβασή σας και ευχόμαστε να είσθε πάντα υγιής και δημιουργικός!

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Υπεύθυνος Παραρτήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ & ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σας ευχαριστώ για το ηλεκτρονικό μήνυμα που μου στείλατε και για τα καλά σας λόγια.

Η υπεράσπιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημόσιας, δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είναι στοιχειώδης υποχρέωση και αυτονόητο καθήκον κάθε πολίτη.

Ιδιαίτερα σήμερα, που η πολύμορφη κρίση αναδεικνύει την αναντικατάστατη αξία της τεχνολογικής, ιδιαίτερα, εκπαίδευσης στη προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης