ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10

Σύσκεψη για επείγοντα και τρέχοντα ζητήματα των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χίου

Στην σύσκεψη της Δευτέρας 27-4-2020 που πραγματοποιήθηκε 11:00 πμ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού μεγάρου Χίου, με την παρουσία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, υπάλληλου της οικονομικής διαχείρισης και του Αντιδημάρχου Παιδείας Υγείας & Πρόνοιας, αποφασίσθηκαν:

  1. Η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ψηφιακού εξοπλισμού στα σχολεία αφού υπάρξουν όλα τα δεδομένα που έχουν ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς και το κλείσιμο της αίθουσας συνεδριάσεων για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης της ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου.
  2. Η απολύμανση όλων των χώρων των σχολείων μέχρι 10 Μαΐου 2020 (εφόσον επιτραπεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας) με έξοδα και συνεργείο που θα αναλάβει ο Δήμος Χίου, προτεραιότητα τα Λύκεια και Γυμνάσια του Δήμου Χίου και προγραμματισμό που θα σας ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
  3. Να προταθεί η άμεση επιστροφή των καθαριστών/τριών των Γυμνασίων και Λυκείων ειδικά των συμβασιούχων (εφόσον επιτραπεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας) το συντομότερο στις θέσεις εργασίας τους ώστε να συμβάλλουν στον ενδελεχή καθημερινό καθαρισμό και την απολύμανση των σχολείων.
  4. Να επισημανθεί ιδιαίτερα στους Διευθυντές/τριες των σχολείων η άμεση προμήθεια απολυμαντικών και μέτρων προστασίας που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας όπως έχουμε αποφασίσει με προηγούμενη απόφαση της ΕΣΕΔΕ και σας έχουμε κοινοποιήσει.
  5. Να προμηθευτούν οι Διευθυντές/τριες των σχολείων του Δήμου Χίου πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία τους για την επόμενη σχολική χρονιά τώρα που η τιμή είναι χαμηλή και σε κάθε περίπτωση να κρατούν φωτοτυπία όλα τα παραστατικά παράδοσης (τιμολόγιο κλπ) στο αρχείο του σχολείου τους. Επίσης θα πρέπει τα πρωτότυπα παραστατικά για να πληρωθούν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χίου στον πάροχο του πετρελαίου θέρμανσης να φέρουν την σφραγίδα του σχολείου καθώς και την υπογραφή και την σφραγίδα του Διευθυντή/τριας του σχολείου ή ολογράφως το ονοματεπώνυμό του Διευθυντή/τριας του σχολείου, αλλιώς δεν θα πληρώνονται.

Χίος 28-4-2020

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                         Ο Πρόεδρος

ΕΣΕΠΕ Δήμου Χίου                                 ΕΣΕΔΕ Δήμου Χίου                        Ειρήνη Ψύλλου                    Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης