Η.Μ.Ε.: Κατασκευή Αποταμιευτή Ηλιακής Ενέργειας

IMG_0068

Σχολικό έτος 1994-95. Ξεκινούν οι εξωσχολικές δραστηριότητες στην Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Χίου (Τ.Ε.Σ. Χίου) εκπονώντας πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα:

«ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Κατασκευή Αποταμιευτή Ηλιακής Ενέργειας».

Η εργασία  βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που ανέθεσε το Υπουργείο Παιδείας τη διοργάνωσή του στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η εργασία εκπροσώπησε επίσης τη χώρα μας στον 6ο Διεθνή διαγωνισμό Young European’s Environmental Research στις 22-27 Νοέμβρη 1995 στο Μόναχο της Γερμανικής Δημοκρατίας που διοργάνωσε το Ίδρυμα Jugend Forscht e.V και η Deutsche Bank A.G. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από δυο μαθητές που τιμήθηκαν με αναμνηστικά μετάλλια.

Η εργασία εκτέθηκε επίσης:

  • Στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου σε Έκθεση Έργων των Εργαστηρίων της ΤΕΣ Χίου που πραγματοποιήθηκε από 3-7/6/1995. Τα αποτελέσματα της εργασίας μας μετά την επιστροφή από το Μόναχο εκτέθηκαν σε δεύτερη έκθεση στον προαναφερόμενο χώρο στις εκδηλώσεις Τεχνολογίας από 29/3-5/4/1996.
  • Στην Β΄ Διεθνή Έκθεση HELECO 95 που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από το Τ.Ε.Ε. με Συνέδριο για την ¨Τεχνολογία Περιβάλλοντος για το Μεσογειακό Χώρο¨  από 9-12/11/1995 όπου το ΥΠΕΠΘ συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο που προβάλλονταν δραστηριότητες των μαθητών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα όσων είχαν σχέση με το θέμα του Συνεδρίου. Μετά την επιτυχή συμμετοχή μας εκεί δεχθήκαμε σχετική ευχαριστήρια επιστολή που υπέγραφε ο Δ/ντής Σπουδών της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΕΠΘ.

Την εργασία αυτή παρουσίασαν σε άρθρα τους ή αναφέρθηκαν τα Πανελλήνιας κυκλοφορίας έντυπα:

  • Περιοδικό ?-20/+35?: Τεύχος 16 σελ. 44-50. Τεύχος 22 σελ. 6.
  • Εφημερίδα ?Ψυκτικά Νέα?: Αρ. Φύλλου 5, ΜΑΡ?97, σελ. 20.

Συντονιστής Καθηγητής Προγράμματος:

Κωνσταντίνος?Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Συμμετέχων Καθηγητής:

Οδυσσέας Μαράτσος

Μαθητική Ομάδα:

Κωνσταντίνου Ι, Μυλωναδάκης Α, Πάγκαλος Ι, Βασιλάκης Β, Ζαννίκος Κ, Κρουσουλούδης Ν, Ταουσάνης Π, Γέμελος Σ, Στρουμπής Α, Βυζανιάρης Ι, Κώστας Ν, Μανωλάκης Π, Μαρτούλας Δ