Ο ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ      

http://users.sch.gr/kontaxis

 

Τα μαθήματα


Εργασία

 

Παιδαγωγικά Θέματα

 

Ευκαιρίες

Νέα από τα σχολεία

Εκδηλώσεις

Εργαστήρια

Τεχνικός Πολιτισμός

Χρήσιμες Συνδέσεις

  Ενημερωτικό για Εκπαιδευτικούς Μηχανολογικών Ειδικοτήτων

 

Αθανάσιος Κονταξής
Μηχανολόγος Μηχανικός

 

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Ως Σχολικός Σύμβουλος στη ΔΔΕ Α΄ Αθήνας και στους νομούς Δωδεκανήσων, Σάμου και Χίου, με  το παρόν επιχειρώ να παρουσιάσω τους τρόπους επικοινωνίας μας και να αναφέρω τις προτεραιότητές μου. .

 Λίγα λόγια για μένα

 Μηχανολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ, 1982), διορισμένος στην εκπαίδευση το 1986, με διδακτορικό  (Πάντειος, 2001)  στην επικοινωνία της Τεχνολογίας και ειδικότερα των μηχανικών. Σχολικός σύμβουλος από το 2003 με προηγούμενες περιοχές ευθύνης τις ΔΔΕ Πειραιά, Δ΄ Αθήνας, Κυκλάδων, Σάμου, Λακωνίας, Μεσσηνίας, ΑρκαδίαςΕργασιακή εμπειρία ως ελεύθερος επαγγελματίας σε Η/Μ μελέτες και εγκαταστάσεις και ως βοηθός διευθυντή σε εργοστάσιο Κλιματιστικών. Υπεύθυνος του επιστημονικού περιοδικού του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (1989-1998) και  Επαγγελματικών Οδηγών των Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (1992, 1995 και 2003) καθώς και του Λευκώματος - Ιστορίας του ΤΕΕ και των μηχανικών με τίτλο: "Δια πυρός και Σιδήρου".   

Τρόποι Επικοινωνίας

  •  Χαίρομαι να λαμβάνω ερωτήματα, παρατηρήσεις και διαφωνίες στο .

  • Για επείγοντα θέματα μπορείτε να τηλεφωνείτε στο κινητό μου (έχει σταλεί στα σχολεία ή σας το δίνουν από το γραφείο σχολικών συμβούλων Α΄ Αθήνας στο τηλέφωνο 210 5226297) .

  • Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω skype, κυρίως για όσους βρίσκεστε εκτός Αττικής. Η διεύθυνσή μου είναι akont19.

  • Αν εγγραφείτε στην e-Ενημέρωση Μηχανολόγων,  μέσω της ιστοσελίδας μου ή στέλνοντάς μου ένα μήνυμα, θα λαμβάνετε στο e-mail σας τα νέα θέματα που δημοσιεύω ή έκτακτες  ενημερώσεις

  • Κάθε Τετάρτη 11.30 - 14.30 μπορούμε να τα λέμε από κοντά στα γραφεία Σχολικών Συμβούλων Α΄ Αθήνας, Κηφισίας 16, 1ος Όροφος

 Οι προτεραιότητές μου

 Οι προτεραιότητές μου αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα  Ο ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ http://users.sch.gr/kontaxis και στις ακόλουθες περιοχές της :

Τα μαθήματα: Περιλαμβάνει πληροφορίες για το σύνολο των μαθημάτων των μηχανολογικών ειδικοτήτων, την Τεχνολογία και τις ερευνητικές εργασίες, αναλυτικά προγράμματα, αναλυτικές οδηγίες και υλικό ανά διδακτική ενότητα, εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης και αξιολόγησης για αδύνατους μαθητές κλπ

Παιδαγωγικά Θέματα: Από την προσωπική μου εμπειρία στην τάξη αλλά και από τη θητεία μου ως Σχολικός Σύμβουλος, εκτιμώ ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που χρειάζεται ο εκπαιδευτικός στο έργο του αφορά κυρίως σε θέματα εφαρμοσμένης παιδαγωγικής, τα οποία επιχειρώ να συγκεντρώσω σε αυτήν την περιοχή. Μερικά από τα σημαντικότερα θέματα κατά τη γνώμη μου είναι:

 Αγορά Εργασίας: Περιλαμβάνει αναλυτικό επαγγελματικό οδηγό για τους μηχανολόγους αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (28 σελίδες) και μικρό 4σέλιδο φυλλάδιο για μαθητές. Επίσης διάφορα θέματα από τους χώρους εργασίας όπως η Υγιεινή και Ασφάλεια.

Άλλες περιοχές της ιστοσελίδα μου: Ευκαιρίες (προγράμματα, επιμόρφωση), Εκδηλώσεις (σεμινάρια κάλ), Εργαστήρια (υλικό για Εργαστήρια, Υγιεινή και Ασφάλεια), Τεχνικός πολιτισμός Επισκέψεις (θεσμικό πλαίσιο εκδρομών επισκέψεων και σημεία τεχνολογικού ενδιαφέροντος), Νέα από σχολεία (καλές πρακτικές).

Υπάρχει επίσης ειδικό ενημερωτικό για νέους  εκπαιδευτικούς και μικρός οδηγός τεχνολογικών θεμάτων στο Ιντερνετ, Ο Οδηγός περιλαμβάνει εποπτικό υλικό, προσομοιώσεις και video για τεχνολογικά θέματα