Φυσική Αγωγή
Γενικα για το σχολικο αθλητισμο PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Κυριακή, 19 Δεκέμβριος 2010 15:50
 

     Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της σχολικής ζωής, υπηρετεί τον ιδιαίτερο χώρο του μαθητικού αθλητισμού και συνδέει τη σχολική Φυσική Αγωγή με τον Αθλητισμό. Ειδικότερα:

  • Οι αθλητικές δραστηριότητες  (αγώνες εντός των τμημάτων, μεταξύ τμημάτων και τάξεων, καθώς και μεταξύ σχολείων) προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής και από την 112843/Γ4/14-10-2005 υπ. απόφαση «Αθλητικές δραστηριότητες σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Σχολικος Αθλητισμος - Λυκεια PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Δευτέρα, 11 Αύγουστος 2008 09:12
 
     Το πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής στα Λύκεια (με την επιλογή των αντικειμένων από τους μαθητές και την άσκησή τους κατά ομάδες) διευκολύνει τη συγκρότηση αθλητικών ομάδων. Στα επιλεγόμενα αντικείμενα μπορούν να συμμετέχουν οι υποψήφιοι μαθητές-αθλητές και να προετοιμάζονται για τους σχολικούς αγώνες. Η προοπτική αυτή δημιουργεί ενδιαφέρον και κίνητρα στους μαθητές. Έτσι η Φυσική Αγωγή στο Λύκειο από απλή άθληση σε επιλεγμένα αθλήματα μπορεί να μετατρέπεται σε αθλητική προετοιμασία για τους σχολικούς αγώνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναιρείται ο σκοπός του μαθήματος. Το μειονέκτημα βέβαια είναι, ότι οι διδακτικές ώρες της Φυσικής Αγωγής δεν επαρκούν για την αθλητική προετοιμασία και κατ’ ανάγκη αυτή πρέπει να συμπληρώνεται εκτός ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Σχολικος Αθλητισμος - Γυμνασια PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2010 12:00

 

Περιεχόμενο υπό κατασκευή . . .

 
Αθλητισμος Ολοημερου Δημοτικου Σχολειου PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Δευτέρα, 11 Αύγουστος 2008 05:19

 

Περιεχόμενο υπο κατασκευή . . .