Η συμμετοχή του σχολείου μας στη διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας με τίτλο: Μένουμε σπίτι

Μένουμε σπίτι-η συμμετοχή του σχολείου μας

Bravo Schools-Ψηφίζουμε τις δράσεις του σχολείου μας

Ακολουθείστε τον σύνδεσμο και ψηφίστε τις δράσεις του σχολείου μας

Η συμμετοχή μας στην Παιδική Helmepa-μηνύματα προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό

Παιδική Helmepa: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό από τους μαθητές του σχολείου μας

5ο Νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου

Ένα διαπολιτισμικό αφιέρωμα στην άνοιξη

Out of Sight-ταινία μικρού μήκους και δραστηριότητες δημιουργικής γραφής

Σκηνοθεσία: Ya-Ting Yu
Διάρκεια: 5′ 27”
Ένα μικρό κορίτσι πέφτει θύμα κλοπής την ώρα που περπατάει στο πεζοδρόμιο συντροφιά με τον σκύλο της. Ο τετράποδος φύλακας σπεύδει να κυνηγήσει τον θρασύτατο κλέφτη και να πάρει πίσω την τσάντα της αφεντικίνας του. Όμως, τόσος είναι ο θυμός του, που ξεφεύγει από τα χέρια του κοριτσιού και εκείνο μένει μόνο του να ψάχνει για τον πιστό του φίλο. Ακολουθώντας το γάβγισμά του, φτάνει σε ένα σκοτεινό μέρος και, φωνάζοντας διαρκώς το όνομά του, ξεκινά την περιπέτεια της αναζήτησης.
Το φως είναι ελάχιστο ή μηδαμινό. Η μικρή πρωταγωνίστρια χρειάζεται να επιστρατεύσει όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις της, για να φτάσει στον στόχο. Ένα κλαρί γίνεται το μαγικό της ραβδάκι που την βάζει σ’ έναν κόσμο, όπου η φαντασία κυριαρχεί. Γνώριμοι ήχοι, μουσικές, μυρωδιές, αγγίγματα μετατρέπονται σε απίθανες εικόνες και η διαδρομή, πλέον, διώχνει τον φόβο και τον μεταμορφώνει σε μια χαμογελαστή και χαρούμενη φάλαινα, που πετά πάνω από την πόλη.
Κάπως έτσι, ο χαμένος σκύλος και τα κλοπιμαία επιστρέφουν στην ιδιοκτήτρια και όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν πώς μπορεί να μοιάζει ο κόσμος, αν τον δεις με τα μάτια της ψυχής!

(Υπο) μένουμε σπίτι-Ένας οδηγός για τη φροντίδα της ατομικής ψυχικής υγείας και ευεξίας εν μέσω της πανδημίας του SARS-CoV-2

(Υπο)μένουμε σπίτι-Οδηγός