ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Συμμετοχή στην εικαστική έκθεση ΄΄ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ΄΄

Περιγραφή εικαστικής έκθεσης

 

smart

Παιδική Helmepa: Πανελλήνιος διαγωνισμός ζωγραφικής-Η συμμετοχή μας

Ο δικός μας γλάρος, ο γλάρος της Παιδικής Helmepa

 

Πανελλαδική ενέργεια ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ενάντια στο Bullying-Διαγωνισμός ζωγραφικής.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό θα πραγματοποιήσει για 9η συνεχή χρονιά μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η σημαντικότερη δράση είναι η ίδια η φωνή των παιδιών και τα μηνύματα τους ενάντια σε αυτό το φαινόμενο.

Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» καλούνται όλα τα σχολεία και τα παιδιά να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα.

Μίλα τώρα-Σταμάτα το bullying

smart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

smart

Πρόγραμμα: ΄΄Μπορούμε στο σχολείο΄΄-καμία μερίδα φαγητού χαμένη-ενημέρωση σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων

 

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ενημέρωσης: Καμιά μερίδα φαγητού χαμένη και τον οργανισμό που το υλοποιεί:

Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», καθημερινά, σώζουμε φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και τα προσφέρουμε, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζουμε επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Προσεγγίζουμε συνολικά το φαινόμενο της σπατάλης φαγητού μέσω:

Με το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» στηρίζουμε άμεσα, αξιοπρεπώς και με διαφάνεια τους συνανθρώπους μας με την μεγαλύτερη διατροφική ανάγκη.

Όραμα μας είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Μπορούμε στο 5ο Νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου

https://savingfood.eu/

https://www.boroume.gr/enimerosi/?year=2015&pagenumber=17

Μπορούμε στο σχολείο-βίντεο της δράσης

 

Συμμετοχή σχολείου στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Τέχνης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ με την υποστήριξη της Lifescore, για μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο: ΄΄Σπατάλη Τροφίμων΄΄ και στόχο την παρουσίαση επιλεγμένων έργων σε εικαστική έκθεση: 

Εργαστήριο δεξιοτήτων: Εκπαιδευτική βαλίτσα 2Π

Θεματική: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη. Υποθεματική: Αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα, Ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κος 2Π αποτελεί ένα εργαλείο έμπνευσης προκειμένου να γίνει η προσέγγιση της έννοιας της Παγκόσμιας Πολιτειότητας και του Ενεργού Πολίτη, έννοια που βασίζεται στην παραδοχή της αλληλεξάρτησης και της ισότητας μεταξύ των πολιτών αλλά και της ευθύνης όλων μας γύρω από τα παγκόσμια προβλήματα. Γι΄ αυτό το λόγο η Εκπαίδευση για τον Ενεργό Πολίτη του Κόσμου δίνει έμφαση στη δημιουργία εκείνων των αξιών και στην ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων που θα καταστήσουν τα παιδιά υπεύθυνους πολίτες του κόσμου. Και γιατί του κόσμου; Γιατί ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι ένας και μόνο όταν κατανοήσουμε τη σχέση αλληλεξάρτησης μεταξύ των ανθρώπων, της οικονομίας και του περιβάλλοντος μπορούμε να δημιουργήσουμε νοοτροπίες και λογικές που θα εμπνεύσουν τους πολίτες να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο με δικαιοσύνη και ισότητα.

Διαβάστε περισσότερα “Εργαστήριο δεξιοτήτων: Εκπαιδευτική βαλίτσα 2Π”

Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Παιδική Helmepa-η θάλασσα είναι ζωή

Θεματική: Φροντίζω το περιβάλλον

Υποθεματική: Οικολογική Συνείδηση, Αειφόρος Ανάπτυξη, Κλιματική Αλλαγή

Περιγραφή

Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και θάλασσας να ενισχύσει τη γνώση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους ωκεανούς και να την ενθαρρύνει να αναλάβει ενεργό ρόλο στις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη του Στόχου 14: «Ζωή κάτω από την επιφάνεια της Θάλασσας», της Agenda 2030 των Ηνωμένων. 

Διαβάστε περισσότερα “Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Παιδική Helmepa-η θάλασσα είναι ζωή”

Εργαστήριο δεξιοτήτων: Το παπάκι πάει-σε συνεργασία με το χαμόγελο του παιδιού

Θεματική: Ζω καλύτερα – Ευ ζην

Υποθεματική: Αυτομέριμνα και πρόληψη, Ψυχική υγεία

Περιγραφή

Το Πρόγραμμα «Το Παπάκι Πάει…», στο πλαίσιο της πολύπλευρης προσπάθειας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και την ενημέρωση αναφορικά με εξαφανίσεις παιδιών, είναι ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιών σε περίπτωση που βρεθούν σε συνθήκες εξαφάνισης μη προσδιοριζόμενης αλλιώς, δηλαδή σε συνθήκες που χάνουν τον προσανατολισμό τους ή για κάποιον λόγο δεν βρίσκονται κοντά στο άτομο που νομίμως ασκεί την επιμέλεια τους. Συνοπτικά τα παιδιά εκπαιδεύονται να έχουν  αυξημένη επίγνωση των κινδύνων και να είναι σε ετοιμότητα  (increase awareness), αναπτύσσοντας την ικανότητα της αυτοπροστασίας και της αυτομέριμνας.

Διαβάστε περισσότερα “Εργαστήριο δεξιοτήτων: Το παπάκι πάει-σε συνεργασία με το χαμόγελο του παιδιού”

Πρόγραμμα αγωγής υγείας: SafeWaterSports Academy

Τι είναι το SafeWaterSports Academy

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση – εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα ασφαλείας στη κολύμβηση, στη παραλία, στα θαλάσσια σπορ καθώς και σε δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται στη θάλασσα και το νερό. Μέσω του προγράμματος αυτού, το παιδί μαθαίνει να σέβεται και να μην φοβάται, αποκτά γνώση και σωστή συμπεριφορά για την επαφή του με το υγρό στοιχείο, τα οποία αποτελούν βασικό εφόδιο για την προστασία του, σε όλη του τη ζωή.Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται αξιοποιώντας τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας, μέσω ενός ευχάριστου, ψηφιακού περιβάλλοντος που περιλαμβάνει εικονογραφήσεις, video, quiz, παιχνίδια κ.α.

Διαβάστε περισσότερα “Πρόγραμμα αγωγής υγείας: SafeWaterSports Academy”

Πρόγραμμα αγωγής υγείας: Ο κανόνας των εσωρούχων-Καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης ΄΄ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ΄΄.

Πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-22

Πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Ευρύτερη σκοπιμότητα:

Η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ είναι μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης «Χτίζοντας μια Ευρώπη ΓIA και ΜΕ τα παιδιά» και υλοποιείται από το 2010. Διαβάστε περισσότερα “Πρόγραμμα αγωγής υγείας: Ο κανόνας των εσωρούχων-Καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης ΄΄ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ΄΄.”

Εργαστήριο δεξιοτήτων- 4ος θεματικός κύκλος-Δημιουργώ και καινοτομώ: STE(A)M και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από τον κύκλο του Νερού και την Υδροδυναμική.

Θεματική: Δημιουργώ και Καινοτομώ-Δημιουργική σκέψη και Καινοτομία.

Σύνδεση με το Π.Σ.: Γλώσσα, Μαθηματικά, Τ.Π.Ε.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από τον κύκλο του Νερού και την Υδροδυναμική», έχει σκοπό να έρθουν σε επαφή οι μαθητές/-ήτριες του Νηπιαγωγείου με θέματα που αφορούν την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Στόχοι του εν λόγω προγράμματος είναι τα παιδιά, να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά της μάθησης μέσα από τον προβληματισμό, να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα, να εξασκηθούν στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης, να αναπτύξουν δεξιότητες προσανατολισμού και μέτρησης αποστάσεων και να αναζητήσουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, όπως ο κύκλος του νερού και η υδροδυναμική.

Διαβάστε περισσότερα “Εργαστήριο δεξιοτήτων- 4ος θεματικός κύκλος-Δημιουργώ και καινοτομώ: STE(A)M και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από τον κύκλο του Νερού και την Υδροδυναμική.”