Συμμετοχή του σχολείου στην ετήσια πανελλαδική μαθητική εκστρατεία ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό που διοργανώνεται από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, με βασικό μήνυμα το ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ-ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ BULLYING

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό θα πραγματοποιήσει για 10η συνεχή χρονιά την εκστρατεία Μίλα Τώρα. Όλες οι δράσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ» (Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/65889/112444/Δ7).

Στόχο αποτελεί η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και ευρύτερης κοινότητας ενάντια στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Βίντεο

Η Νεράιδα των πρώτων βοηθειών στο σχολείο μας

Ιστοσελίδα προγράμματος:

https://givelife.gr/h-neraida-ton-proton-boitheion/

Δραστηριότητες στην τάξη:

https://video.sch.gr/asset/detail/ISMSQ7VlUAiROUgCiQqNpxjp/

 

 

 

 

 

 

 

Εργαστήριο δεξιοτήτων: STE(A)M και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από τον κύκλο του Νερού και την υδροδυναμική-πληροφορίες για το εργαστήριο και επεξεργασία στην τάξη

Θεματική: Δημιουργώ και Καινοτομώ-Δημιουργική σκέψη και Καινοτομία.

Σύνδεση με το Π.Σ.: Γλώσσα, Μαθηματικά, Τ.Π.Ε. Διαβάστε περισσότερα “Εργαστήριο δεξιοτήτων: STE(A)M και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από τον κύκλο του Νερού και την υδροδυναμική-πληροφορίες για το εργαστήριο και επεξεργασία στην τάξη”

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: SafeWaterSports Academy-Πληροφορίες για το πρόγραμμα και δραστηριότητες στην τάξη

Τι είναι το SafeWaterSports Academy

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση – εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα ασφαλείας στη κολύμβηση, στη παραλία, στα θαλάσσια σπορ καθώς και σε δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται στη θάλασσα και το νερό. Διαβάστε περισσότερα “Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: SafeWaterSports Academy-Πληροφορίες για το πρόγραμμα και δραστηριότητες στην τάξη”

Τα βιβλία σε ρόδες στο σχολείο μας!!!-Εργασίες παιδιών

Ατομικές εργασίες παιδιών και ομαδική εργασία

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ: Συμμετοχή στη δράση “ΦροντίΖΟΥΜΕ γιατί νοιαζόμαστε” με τα πλαστικά καπάκια

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΠΑΚΙΩΝ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Eliza: Πρόληψη και αναγνώριση της παιδικής κακοποίησης-Πρόγραμμα ΄΄Ασφαλές άγγιγμα΄΄

Ιστοσελίδα με πληροφορίες για την πρόληψη και αναγνώριση της παιδικής κακοποίησης

Το «Ασφαλές Άγγιγμα» είναι ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης για παιδιά 5 – 9 ετών. Η υλοποίηση του προγράμματος αποτελεί πρωτοβουλία του Σωματείου ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού και υλοποιείται με την επιστημονική συνεργασία του «The New York Society for the Prevention of Cruelty to Children»  (NYSPCC)  https://nyspcc.org, ενώ συμμετέχει και ομάδα φοιτητών ψυχολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδος (ACG), στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης, υπό την επίβλεψη καθηγητών Ψυχολογίας.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα ΄΄Ασφαλές άγγιγμα΄΄

https://eliza.org.gr/oi-draseis-mas/asfales-angigma/

Ετεροπαρατήρηση διδασκαλίας και συνεργασία εκπαιδευτικών ΠΕ60 στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄Μπορούμε στο σχολείο-καμία μερίδα φαγητού χαμένη΄΄

Πρόγραμμα: Μπορούμε στο σχολείο-καμία μερίδα φαγητού χαμένη

Ανακήρυξη του σχολείου μας σε “Code Week School” για τα έτη 2022-2024 ως επιβράβευση των προσπαθειών μας να προωθήσουμε την κωδικοποίηση και την υπολογιστική σκέψη στους μαθητές μας με πολλές και διάφορες δραστηριότητες..!!!

Τα βιβλία σε ρόδες στο σχολείο μας

ΤΑ ΒΣΡ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

 

ΤΑ ΒΣΡ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ