Πρόληψη της βίας στο σχολείο: Διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ

 

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και όσους μαθητές δε διαθέτουν ήδη λογαριασμό.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services)

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

 1. Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί να φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
 2. Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
 3. Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.
 4. Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 5. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
——————————————————————-
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, https://www.sch.gr/helpdesk

Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού-Online webinars ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΙΥΠ έχει αναλάβει μετά από κρίση την εθνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα – Κοινή Δράση του 3ου Προγράμματος Υγείας, για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών στη διατροφή των παιδιών, με το ακρωνύμιο Best-ReMaP. Η κοινή δράση στοχεύει στη βελτίωση της σύστασης των τροφίμων, που καταναλώνονται από παιδιά στις χώρες της Ευρώπης, στη μείωση του αντίκτυπου της επιβλαβούς διαφήμισης των τροφίμων στα παιδιά, στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων γευμάτων σε δημόσιες δομές και στην ενίσχυση της δικτύωσης των εμπλεκόμενων με τη διατροφή φορέων, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Με στόχο τη βελτίωση της διατροφής των παιδιών η Διεύθυνση διοργανώνει και σας προσκαλεί σε κύκλο συζητήσεων για την ενημέρωση των πολιτών.

20/9/2022: «Βελτιώνοντας τη Διατροφή των Παιδιών», ώρα 18:00-19:30

https://us02web.zoom.us/j/84687379762?pwd=VVNZeEhSbmFIM3BGMFlvS1oxcGlzQT09

27/9/2022: «Διαφήμιση και Παιδί», ώρα 18:00-19:30

https://us02web.zoom.us/j/89570762637?pwd=REhncHNvckRyRU9scUtJTk1VUFhwdz09

29/9/2022: «Προοπτικές και Δυνατότητες για τη Διατροφή των Παιδιών στο Σχολείο», ώρα 12:00-13:30

https://us02web.zoom.us/j/89482838493?pwd=aVk4VnEzQjhYRVRudW1tNlpTYTFkUT09

Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. για τη συνεργασία του στην ενημέρωση του κοινού και την κοινοποίηση των Webinars.

Για οποιαδήποτε πληροφορία

Γραμματειακή Υποστήριξη

Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

210 77 01 557

 

Ενημέρωση γονέων για συμμετοχή σε δράσεις του σχολείου μας

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση ΄΄΄φροντίΖΟΥΜΕ γιατί νοιαζόμαστε΄΄ με τα πλαστικά καπάκια, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ.

Με τα καπάκια που στέλνουμε, αγοράζονται αναπηρικά αμαξίδια και παραδίδονται σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Τα καπάκια συγκεντρώνονται στο σχολείο και περνάει σε τακτά χρονικά διαστήματα υπεύθυνος του οργανισμού και τα παίρνει.

Μπορείτε να φέρνετε στο σχολείο μπαταρίες προς ανακύκλωση καθώς συνεργαζόμαστε με την εταιρεία ΑΦΗΣ Α.Ε. απ΄ όπου περνούν και τις παίρνουν.

Θα μπορούσατε επίσης να συμμετέχετε στην ανακύκλωση χαρτιού καθώς στην είσοδο του σχολείου μας υπάρχει κάδος ανακύκλωσης χαρτιού σε συνεργασία με τον Κρατικό Οργανισμό ΕΔΣΝΑ.

Θα ήταν μεγάλη χαρά για μας να συμμετέχετε στις δράσεις μας που έχουν εθελοντικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Ευγενία-Κατερίνα-Αγγελική

ΙΕΠ-η βαθμολογία του σχολείου μας: Έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του έργου του σχολείου μας

year-2021-school-9051069-form-2-export

Διαδικτυακή Επιμορφωτική συνάντηση

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Διαθεματικού Διαπεριφερειακού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» θα υλοποιηθεί, την Τρίτη 24 Μάϊου 2022 (19.00-20.30), διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  Πρεσβευτές και Γονείς / Κηδεμόνες των σχολικών μονάδων του Δικτύου.

Το πρόγραμμα της επιμορφωτικής συνάντησης  έχει ως εξής:

 • Δημιουργική αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών και διαδικτυακών εφαρμογών (Εισηγήτρια: MSc, Μαρία – Αλεξάνδρα Κουμανάκου, (ΣΕΕ ΠΕ91, 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας)
 • Δημιουργική και ασφαλής χρήση του Διαδικτύου (Εισηγητής: Δρ. Πάρης Παπαδόπουλος,  Σ.Ε.Ε. ΠΕ 70,  2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας)
 • Η πολιτική της Κυβερνοασφάλειας στον τομέα της εκπαίδευσης τον 21ο αιώνα (Εισηγητής: Γιώργος  Παπαπροδρόμου ( Υποστρ. Ε.Α, Πτυχιούχος Νομικής, Δικαστικός Γραφολόγος, Πρώην Δ/ντης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)

Για την είσοδό σας στη συνάντηση ο σύνδεσμος είναι:

https://minedu-primary.webex.com/meet/aparaske

 

Εγγραφές σχολικού έτους 2022-23

Εγγραφές σχολικού έτους 2022-23

Χάρτες Νηπιαγωγείων Χαϊδαρίου από Google

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2022-23

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές του νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2022-23, θα πραγματοποιηθούν από 1-20 Μαρτίου 2022 τις ώρες από

11πμ έως  12πμ

Δικαίωμα εγγραφής, έχουν όσα παιδιά είναι γεννημένα το 2018 (προνήπια).

Οι εγγραφές πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ΄΄Πρώτη Εγγραφή΄΄ της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Πριν κάνετε την εγγραφή σας επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210-5320244 για να σας ενημερώσουμε εάν η διεύθυνση  κατοικίας σας βρίσκεται μέσα στα όρια του 5ου Νηπιαγωγείου Χαϊδαρίου.

Αφού κάνετε την αίτηση στην ψηφιακή πύλη, θα προσκομίσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά στο νηπιαγωγείο:

 1. Εάν έχετε παιδί/παιδιά που φοιτούν στο 5ο Δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου, θα χρειαστεί να προσκομίσετε Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας.
 2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τον γιατρό που παρακολουθεί το παιδί.
 3. Βιβλιάριο εμβολίων, του μαθητή/τριας.
 4. Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεσης εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (7:45-8:30 π.μ.):

-στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο τμήμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή των παιδιών μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ΄΄Πρώτη Εγγραφή΄΄, οδηγίες χρήσης της εφαρμογής για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και το ΑΔΥΜ  που απαιτείται να προσκομίσετε στο νηπιαγωγείο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα βρείτε στην ιστοσελίδα: users.sch.gr/eargyroudi/wordpress/

Τηλ.επικοινωνίας σχολείου: 210-5320244    e-mail σχολείου: mail@5nip-chaid.att.sch.gr

Το πιστοποιητικό γέννησης των μαθητών, αναζητείται από το νηπιαγωγείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος myschool.

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες χωρίς προϋποθέσεις αρκεί να συμπληρωθεί το απαιτούμενο πεδίο

στην αίτηση/δήλωση  εγγραφής του παιδιού από τον γονέα/κηδεμόνα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (7:45-8:30 π.μ.):

-στο τμήμα πρόωρης υποδοχής, δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο τμήμα.

-ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος πρόωρης υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.

-εφόσον επιλεγεί από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών η φοίτηση του παιδιού στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα, το ωράριο λειτουργίας τηρείται καθ΄όλο το χρονικό διάστημα της συμμετοχής σε αυτό και δεν επιτρέπεται πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων.

 

Η Προϊσταμένη