Skip to content

Ταξιδεύοντας πέρα από την Ηλεία

Το ταξίδι στη Φυσική συνεχίστηκε στην Αρκαδία με σταθμό το 4/Θ Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι μέσα στο οποίο χαίρεται κανείς να εργάζεται και να διδάσκει, ύστερα από τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης που έχουν πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού.

Φυσικά, οι υποδομές δεν παύουν να εκσυγχρονίζονται και μέσα από τις φιλότιμες και διαρκείς προσπάθειες του Δ/ντή του σχολείου, κ. Καρούντζου Ιωάννη που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια εκεί και διακρίνεται για τις πρωτοβουλίες του τόσο στην υιοθέτηση των Τ.Π.Ε. στη διδασκαλία, όσο και για τις επιτυχίες του σχολείου στον χώρο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

 

Οι δύο πρεσβευτές της δράσης Playing with Protons 2017 συναντήθηκαν για να προσφέρουν στους μαθητές μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, υλοποιώντας μια κοινή τους ιδέα που συνδυάζει τη Φυσική με την τέχνη και το παιχνίδι. Το θέμα της ήταν σχετικό με τους ανιχνευτές σωματιδίων και ειδικότερα με το Cloud Chamber που αποτελεί τον πρώτο ανιχνευτή που χρησιμοποιήθηκε από τους επιστήμονες. Το διδακτικό πλεονέκτημά του έγκειται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη πειραματική διάταξη μπορεί να μεταφερθεί και να παρουσιαστεί μέσα σε μια σχολική τάξη.

Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες και το περιεχόμενο, εδώ:

Πλήρης κάλυψη του γεγονότος εδώ:

Οι εργασίες της ημέρας ενισχύθηκαν και με τη διαδικτυακή παρουσία του κ. Άγγελου Αλεξόπουλου, ο οποίος από τη Γενεύη δέχθηκε αλλά και πρόσφερε ανατροφοδότηση τόσο σε μαθητές, όσο και στους δασκάλους. Οι εντυπώσεις ήταν άριστες, καθώς το πρόγραμμα αφήνει το αποτύπωμά του σε ορεινές και μακρινές περιοχές της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία και σε αυτά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες της Σύγχρονης Σωματιδιακής Φυσικής μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Η φιλοξενία ήταν υπέροχη και η διδακτική αξία του γεγονότος ανεκτίμητη!

Το επόμενο ραντεβού μαθητών και πρεσβευτών ορίστηκε για τα τέλη Απριλίου 2018 στο Athens Science Festival. Η διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών συνεχίζεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.