Skip to content

Συμμετοχή στο συνέδριο “Open Classroom Conference 2020”

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των workshops του συνεδρίου που  συνδιοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ευρωπαϊκό Δικτύο Εξ Αποστάσεως Ηλεκτρονικής Μάθησης (EDEN) στο πλαίσιο του έργου Reflecting for Change.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνηθεί η ιδέα του «Ανοιχτού Σχολείου» ως ελκυστικού περιβάλλοντος που εισάγει αποτελεσματικά νέες μεθοδολογίες, εργαλεία και περιεχόμενο, επανασχεδιάζοντας τη μάθηση. Φιλοδοξεί να συμπεριλάβει τη διαφορετικότητα, φέρνοντας σε επαφή οικογένειες, σχολεία, τοπικές επιχειρήσεις, εμπειρογνώμονες, πανεπιστήμια σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας.

Επίσης, επιχειρεί να αναδείξει την έννοια της «Ανοιχτής Σχολικής Κουλτούρας». Το συνέδριο προσφέρει επίσης την ευκαιρία στα σχολεία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και πρακτικές σχετικά με καινοτόμα έργα που έχουν αναπτύξει μέσω της συμμετοχής τους στο έργο Open School for Open Societies (O.S.O.S).

 

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο παρουσιάστηκαν σχολικές δράσεις εμπνευσμένες από τον καταπληκτικό κόσμο της έρευνας αιχμής για τα στοιχειώδη σωματίδια και τον μικρόκοσμο σε κορυφαία ερευνητικά κέντρα όπως το CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας) και το INFN (το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών).

Οι δράσεις αυτές συνδυάζουν τη Διεπιστημονικότητα με την Τέχνη, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.

Ειδικά, το Playing with Protons είναι μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία με αρωγό το πείραμα CMS στο CERN, το οποίο συγκεντρώνει εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου, ειδικούς των Φυσικών Επιστημών και του STEM γενικότερα, καθώς και ερευνητές του CERN για να αναπτύξουν δημιουργικές προσεγγίσεις, βοηθώντας τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να εμπλακούν αποτελεσματικά στη φυσική, την ανακάλυψη και την καινοτομία.

Έγγραφα:

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Η Παρουσίασή μας

Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας δόθηκε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.