Η Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΕΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Στα πλαίσια του 6ου κεφ. του διδακτικού βιβλίου, το οποίο αναφέρεται στο σχολείο, τα μαθήματα και τους σχολικούς χώρους οργανώσαμε μία δραστηριότητα, κατά την οποία τα παιδιά σχεδίασαν και κατασκεύασαν με διάφορα υλικά και διάφορες τεχνοτροπίες ταμπέλες για τους σχολικούς χώρους.

Η δράση αυτή βοήθησε τα παιδιά να μάθουν ευκολότερα και με δημιουργικότητα τους σχολικούς χώρους.

 

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΑΚΛΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2012 – 2013


DSC00387
DSC00395Στα παιδιά της Γ Γυμνασίου 2012 – 2013 Αγίου Γεωργίου ανατέθηκε να προετοιμάσουν, να οργανώσουν και να παρουσιάσουν μια υποδειγματική διδασκαλία ενός κειμένου του διδακτικού βιβλίου.(Deutsch ein Hit 2, Ferien auf dem Bauernhof, S. 20) Ανταποκρίθηκαν απόλυτα και μπήκαν επάξια στον ρόλο του εκπ/κού. Προετοίμασαν λεξιλόγιο, ερωτήσεις κατανοησης και μικρές ασκήσεις Γραμματικής.

Διαγωνισμός Δημιουργικότητας Ινστιτούτου Goethe – 5η θέση για το σχολείο μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Με το έργο αυτό που αποτελεί δημιούργημα των μαθητριών μας Γκούρτσοβα Μαράιας και Στέρεβα Μαρίας της Γ Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου 2011 και αναπαριστάνει το μύθο των μουσικών της πόλης Βρέμης “Die Bremer Stadtmusikanten” το σχολείο μας κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ 400 υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό δημιουργικότητας του Ινστιτούτου Γκαίτε. Με την καθοδήγηση της κ. Ιωάννου (καθηγήτριας Εικαστικών) χρησιμοποιήθηκαν ειδικά χρώματα, τα οποία τονίζονται με την χρήση dark light λάμπας. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν αναπαράσταση γερμανικών παραμυθιών με έργα εικαστικών.