ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ 18ο ? 19ο ΑΙΩΝΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΪΝΑΡΤΖΗ 1774 (σελ.23) ΝΩΝΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ (σελ.23-24).

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ 18ο ? 19ο ΑΙΩΝΑ

ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΪΝΑΡΤΖΗ 1774 (σελ.23)

Ήταν ??????????????? συνθήκη που επέτρεπε την ελεύθερη κίνηση πλοίων με ????????? σημαία στα Στενά του Ελλησπόντου και λίγα αγγλικά και ?????? πλοία στην ????????  .

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ (σελ.23-24).

  1. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ήταν αντίθετη με την διάδοση των ιδεών του ???????, διότι πίστευε πως μια επανάσταση θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια και τον ???????? . Υπήρχαν όμως κληρικοί που υιοθέτησαν ????????? ??????? και αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν εναντίο της ?????????? ??????????? .
  2. ΟΙ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ μάθαιναν ??????. ??????. Και σπούδαζαν στη ???? .Συχνά είχαν υψηλές θέσεις στο ??????? κράτος.
  3. ΟΙ ΠΡΟΕΣΤΟΙ διοικούσαν τις ??????????????. κοινότητες, ?????????????????????????????.. και τους έδιναν στην οθωμανική διοίκηση. Είχαν ?????? απειρία και ελάχιστες περιουσίες.
  4. ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ και οι καραβοκύρηδες ????????? την οικονομική κατάστασή τους. Πολλοί έμποροι ίδρυαν ????? στις πατρίδες τους, τύπωναν εφημερίδες και χορηγούσαν ??????? .
  5. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ήταν κτηνοτρόφοι στα βουνά και λήστευαν. Τους θαύμαζαν για την τόλμη τους και θρηνούσαν τον θάνατό τους στα ?????? τραγούδια.
  6. ΟΙ ΑΡΜΑΤΟΛΟΙ ανήκαν στα ?????. σώματα φροντίζοντας για την ????……….. ??.  ????. .
  7. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ήταν λιγότερπι από 80% του πληθυσμού. Καλλιεργούσαν ιδιωτικά και ?????? κτήματα Τούρκων και συχνά Ελλήνων. Η ζωή τους ήταν εύκολη.