ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1828-1831). (σελ. 55-56)

Συμπλήρωσε τα κενά και διόρθωσε τα έντονα και υπογραμμισμένα.

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1828-1831).

(σελ. 55-56)

Ο Ιωάννης Καποδίστριας εκλέχτηκε κυβερνήτης από την Εθνοσυνέλευση της ?????????. (1827) και το 1828 ήρθε στο ??????? . Η χώρα ήταν ????????? και ο λαός ????????? .

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Στο πολίτευμα και την διοίκηση: Ανέστειλε το Σύνταγμα της ?????? και μοίρασε όλες τις εξουσίες.

Η Δ Εθνοσυνέλευση του ????? επικύρωσε αυτές τις αποφάσεις και έθεσε αρχές για ??????????? ??????????? .

Στις ένοπλες δυνάμεις: Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την συγκρότηση ?????? ενόπλων δυνάμεων για να εκκαθαριστεί η Στερεά Ελλάδα από τους Τούρκους και να αντιμετωπιστούν η ?????? και η ????? .

Επίσης ιδρύθηκε ο ?????  ?? ?????? . Οργανώθηκε τακτικό πολεμικό ναυτικό και με τον Κωνσταντίνο Κανάρη καταπολεμήθηκε η πειρατεία.

Στην οικονομία: ίδρυσε ένα πρώτο ??????..  ?????? με εισφορές Ελλήνων του εξωτερικού και Φιλελλήνων. Με συνεργασία του Γαλλοελβετού τραπεζίτη Εϋνάρδου ίδρυσε ?????? και έκοψε νόμισμα  τον Φ????? . Εφάρμοσε αυστηρή λιτότητα στις δημόσιες δαπάνες και με νέες ???????? και νέες μεθόδους εκσυγχρόνισε την ?????????? .

Στην εκπαίδευση: Ήταν δευτερεύουσα προτεραιότητα του κυβερνήτη. Ίδρυσε το Ο???????????? της Αίγινας, όπου λειτούργησαν 3 ???????? σχολεία1, 3 ?????????2, αρκετά ???????????? καθώς και το Π??????? σχολείο, στο οποίο σπούδαζαν οι δάσκαλοι των αλληλοδιδακτικών σχολείων.

Επίσης ιδρύθηκε το Κ??????. Σχολείο και φοιτούσαν όσοι ήθελαν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Στην ????????? δημιουργήθηκε το Πειραματικό Αγρόκτημα3.

ΔΕΝ ίδρυσε ?????????., διότι πίστευε ότι την στιγμή εκείνη η εκπαίδευση έπρεπε να παρέχει πρώτα απ ?όλα βασικές γνώσεις και ????????.. κατάρτιση.

  1. σημερινά δημοτικά, αλλά για 4 χρόνια / 2. σημερινά γυμνάσια αλλά για 3 χρόνια / 3. γεωργική σχολή