• Εισήγηση με θέμα «Οι πολλαπλοί ρόλοι της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο σύγχρονο σχολείο» στην Επιμορφωτική ημερίδα EnvStories “Environmental storytelling for all!”. (Δεκέμβριος 2020)
  • Εισηγητής στη Επιμορφωτική δράση των ΣΕΕ ΠΕ60 Βασιλικής Μιχαηλίδου και Βαρβάρας Πρεβεζάνου με θέμα «Το STEM στην Προσχολική Εκπαίδευση». (Οκτώβριος 2020)
  • Εισηγητής σε επιμορφωτικές δράσεις με θέμα «Σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας WebEx». Δράσεις οργανώθηκαν από τους ΣΕΕ Δ/θμιας Εκπαίδευσης του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής για εκπαιδευτικούς των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής τους ευθύνης. (Νοέμβριος 2020)
  • Εισηγητής στις επιμορφωτικές δράσεις με θέμα «Σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας WebEx». Δράσεις οργανώθηκαν από τους ΣΕΕ Μιχαηλίδου Βασιλική ΠΕ60, Παρασκευής Λιούμπη ΠΕ11, για εκπαιδευτικούς των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής τους ευθύνης. (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2020)
  • Eπιμορφωτής των Πολλαπλασιαστών/στριών-Επιμορφωτών/-τριών στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της δράσης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «Πλατφόρμα 21+ – Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-2021.Η σχετική παρουσίαση
  • Συμμετοχή στην επιμορφωτική δράση της ΣΕΕ Ζ. Ταβουλάρη με εισήγηση με θέμα “Χρησιμοποιώντας την η-τάξη” (Μάιος 2020)
  • Παρουσίαση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας η- τάξη στην Επιμορφωτική Συνάντηση της ΣΕΕ Π. Λιούμπη, για εκπαιδευτικούς Γυμνασίων παιδαγωγικής της ευθύνης. (Απρίλιος 2020)
  • Η εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η μέχρι σήμερα εμπειρία, σκέψεις για το μέλλον» Ματθαίος Α. Πατρινόπουλος, εισήγηση στην ημερίδα «Η Εκπαίδευση στη Φυσική» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την επιστήμη και την εκπαίδευση, ΕΚΠΑ (Δεκέμβριος 2019)
  • «Προσεγγίσεις Tinkering STEM για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο» Πατρινόπουλος Ματθαίος, Ιατρού Παρασκευή, Ερμής Στουραΐτης, οργάνωση εργαστηρίου για εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της ημερίδας «Tomorrow is another STREAM Day!» Συνδιοργάνωση Ε3STEM, Νέα Γενιά Ζηρίδη, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής Παλλήνη (Δεκέμβριος 2019)
  • Εισήγηση με θέμα θέμα «Ο διαδραστικός πίνακας ως διδακτικό εργαλείο» σε επιμορφωτική ημερίδα της ΣΕΕ Ελένης Μανάτη. (Σεπτέμβριος 2019)
  • “Παράδειγμα εφαρμογής προσεγγίσεων STEM στην εκπαιδευτική πρακτική της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.” Πατρινόπουλος Ματθαίος, Ιατρού Παρασκευή. Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» Φλώρινα. (2019)
  • <Εισήγηση και διοργάνωση εργαστηρίου με θέμα «Διασύνδεση των Μαθηματικών, των Επιστημών και της Τεχνολογίας στο σημερινό σχολείο» στην ημερίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου με τίτλο «Διδακτικές τάσεις-προκλήσεις και καλλιέργεια δεξιοτήτων στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης.», Κόρινθος (Μάιος 2019)
  • Εισήγηση και διοργάνωση εργαστηρίου με θέμα «Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στην διδασκαλία των Μαθηματικών και των Επιστημών.» σε ημερίδες  του 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής  με τίτλο «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εκπαιδευτική Διαδικασία.»  Σκάλα Ωρωπού και Αγ. Στέφανος (Μάρτιος – Απρίλιος 2019)
  • “STEM στην προσχολική αγωγή και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου”, συνδιοργανωτής και εισηγητής του εργαστηρίου για εκπαιδευτικούς, που πραγματοποιήθηκε, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ και την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) σε συνεργασία με το European SchoolNet, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. (2018)
  • “Φυσικές επιστήμες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Χρήση των Ψηφιακών Σεναρίων στην Τάξη”, εισήγηση στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Φυσικές Επιστήμες και ψηφιακά σενάρια: η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΙΣΩΠΟΣ», στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση που οργανώθηκε από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, την Επιστημονική Εταιρεία «Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» & το Διεθνές Περιοδικό: OPEN EDUCATION ? The Journal for Open & Distance Education & Educational Development, με τίτλο «Ο Σχεδιασμός της Μάθησης»., Aθήνα, (2017).
  • “Αφήνοντας όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. Αναπτύσσοντας Δεξιότητες Ζωής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση”  Μ. Πατρινόπουλος, Φ. Περρής. Προσκεκλημένη ομιλία  Διεθνές Συνέδριο ?Building Skills: The role of skills development in Education? Αθήνα (2015)
  • “Αξιοποίηση και χρήση των ΤΠΕ στην ηλεκτρονική διαχερίση του σχολείου”  και η χρήση του MySchool σεμινάριο του Σχολικού Συμβούλου της 49ης Περιφέρειας Δ.Ε. για διευθυντές  σχολικών μονάδων (2014).
  • “H κακοποίηση των παιδιών. Μια Διεπιστημονική προσέγγιση” εισήγηση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων του Γ.Ν. «Ασκληπιείου» Βούλας. (2014)
  • “Δημιουργώντας το σχολείο του 21ου Αιώνα. Η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας” Μ. Πατρινόπουλος, Φ. Περρής. Προσκεκλημένη ομιλία από την Microsoft Hellas στην E-learning Expo 2013, Αθήνα (2013)
  • “Συνεργασία σχολείου – οικογένειας στην εποχή της κρίσης: η περίπτωση των ΖΕΠ 26ου & 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών” Ανδ. Ζεργιώτης, Μ. Πατρινόπουλος, Φ. Περρής 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας “Η Ψυχολογία σε κρίση-μους καιρούς” Αλεξανδρούπολη (2013)
  • “Το Δημόσιο Σχολείο μπορεί να καινοτομεί; Η καινοτομία στην πράξη. Η περίπτωση του 26ου και του 29ου ΔΣ Αχαρνών” Εισήγηση στην Επιμορφωτική Ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου της 49ης Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής (2012)
  • Προσκεκλημένος ομιλητής στο Workshop “Changing Schools in Changing Society” που διοργανώθηκε στα πλαίσια της E-learning Expo 2011, από την Μicrosoft Ελλάς σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη και την ερευνητική ομάδα CoSyLlab του Παν. Πειραιά. H θεματική της εισήγησης ήταν “The challenges of the public school in building an environment of innovation”  Αθήνα, (2011).
  •  “Τα Φυσικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση” Εισήγηση σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους Εκπαιδευτικούς Π.Ε. της 2ης Περιφέρειας Αν. Αττικής (Απρίλιος 2009)
  • “Η διδακτική των Φυσικών Επιστημών στο δημοτικό σχολείο” Εισήγηση σε Ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. της 1ης Περιφέρειας Αν. Αττικής (Απρίλιος 2009)
  • “Tο μάθημα των Φυσικών της Ε΄ και Στ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, η μέχρι τώρα εμπειρία και προτάσεις για τη διδασκαλία” Εισήγηση σε Επιμορφωτική Ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου της 38ης Περιφέρειας Π.Ε. της Νομ. Αθηνών. (Μάρτιος 2009)
  • “Δειγματικές Διδασκαλίες στα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου” Εισηγήσεις σε ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου Δημοτικής Εκπαίδευσης της 28ης Περιφέρειας Αττικής (Οκτώβριος 2008)
  • “Εκπαίδευση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στις Φυσικές Επιστήμες και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών” επιμορφωτής σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα “Εντοπισμός, αξιολόγηση και υποστήριξη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στο σχολείο”, που διοργανώθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Αν. Αττικής (Απρίλιος 2008)
  • Eπιμορφωτής  εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πρόγραμμα  “Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  στις Μαθησιακές  Δυσκολίες» στις θεματικές ενότητες “Δυσκολίες μάθησης στη Φυσική”, ” Χρήση των Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών για την Ενίσχυση των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ” (2008)
  • Eισηγητής στην Επιμορφωτική Ημερίδα «Δημιουργικότητα στην πολυπολιτισμική τάξη μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Π.Ε”. με θέμα “Η Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες ως εργαλείο προσέγγισης των μαθητών σε Πολυπολιτισμικά Περιβάλλοντα”,  ΥπΕΠΘ (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ-Γ΄ΚΠΣ) Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μάιος 2008)
  • Επιμορφωτής στην ημερίδα “Εντοπισμός, αξιολόγηση και υποστήριξη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στο σχολείο”, με θέμα “Εκπαίδευση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στις Φυσικές Επιστήμες και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών”. Διοργάνωση Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Αν. Αττικής (Απρίλιος 2008)
  • Επιμορφωτής Εκπαιδευτικών στα πλαίσια του Προγράμματος Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών “Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-  δημιουργικής σκέψης”  στη θεματική ενότητα ” Προετοιμασία μαθήματος με τη χρήση νέων τεχνολογιών” 2ο ΠΕΚ Αθήνας (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2007)
  • Οργανωτής συντονιστής του Συμπόσιου / Εργαστηρίου: «Το ΟΛΟκληρωμένο ΤΕΧΝΟλογικά και Μεθοδολογικά ΕκΠαιδευτικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (ΟΛΟΤΕΧΝΟ)- Πρόταση και Εφαρμογές» 5o Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτική Φυσικών Επιστημών και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση,- Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Παιδαγωγική Γνώση του Περιεχομένου», Ιωάννινα, Μάρτιος 2007
  • Επιμορφωτής των Πολλαπλασιαστών στο «Πρόγραμμα ταχύρρυθμα Επιμορφωτικά προγράμματα των εκπαιδευτικών υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα νέα διδακτικά πακέτα» που διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Ιούνιος  2006)
  •  ?Τεχνολογίες Επικοινωνιών και Πληροφόρησης και Εκπαιδευτική Πρακτική? και ?Τεχνολογίες Πληροφόρησης και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση? Εισηγήσεις με παρόμοια θεματική σε τέσσερα σεμινάρια που διοργανώθηκαν από το 1ο, το 3ο και το 4ο Γραφείο, της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και το 7ο Γραφείο της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας τον Απρίλιο του 2005.
  •  ?Οι Τεχνολογίες Πληροφόρησης και Επικοινωνιών στην τάξη δυνατότητες και προβληματισμοί.? εισήγηση στην Ημερίδα, της σχολικής σύμβουλου Π.Ε. της 2ης Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το  Εργαστήριο Φυσικών  Επιστημών Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σεπτέμβριος 2004.
  • ?Διδασκαλία της Φυσικής στο Ενιαίο Λύκειο με χρήση των Τεχνολογιών Πληροφόρησης? εισήγηση στο επιμορφωτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από τους Σχολικούς Σύμβουλους ΠΕ4 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της  Γ Αθήνας, ΕΚΦΕ Αιγάλεω  Μάιος 2003.
  • ?Εκπαιδευτικές εφαρμογές των Τεχνολογιών Πληροφόρησης στην διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση? εισήγηση στην Ημερίδα με θέμα «Εφαρμογές των Τεχνολογιών Πληροφόρησης στην Τάξη», που διοργάνωσε το 4ο Γυμνάσιο Ζωγράφου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄ Αθήνας, Αθήνα Μάιος 2003.