Το ΟΛΟΤΕΧΝΟ ή Ολοκληρωμένο Τεχνολογικά Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, αποτελεί μια εκπαιδευτική πρόταση για τη μεταφορά της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο χώρο του εργαστηρίου εξοπλισμένου με υπολογιστές. 

ΟΛΟΤΕΧΝΟ

Στα πλαίσια του ΟΛΟΤΕΧΝΟΥ παρουσιάζεται δειγματικά Εκπαιδευτικό Υλικό για τις Φυσικές Επιστήμες.
Μέσα από το περιβάλλον εργασίας του ΟΛΟΤΕΧΝΟΥ μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρεται μέσω Ιστοσελίδων και ταυτόχρονη χρήση άλλων εφαρμογών που συμπληρώνουν την Εκπαιδευτική διαδικασία (προγράμματα λήψης, επεξεργασίας, παρουσίασης εργαστηριακών δεδομένων, καταγραφής κειμένου, εικόνων, ήχων, βίντεο …) ή ακόμα την πρόσβαση σε άλλους δικτυακούς τόπους
Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εργασία κάθε μαθητή καταγράφονται στον προσωπικό του φάκελο του δίνοντας μια εικόνα της συνολικής πορείας και εργασίας του.
Οι εκπαιδευτικοί, με αυξημένα δικαιώματα διαχείρισης, μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία όλων των μαθητών της τάξης τους ώστε να παρακολουθούν την πορεία τους. 
Η εργασία έχει σχεδιαστεί να γίνεται σε ομάδες, στο χώρο του εργαστηρίου που διαθέτει και Η/Υ, όμως σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός Η/Υ υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης του κειμένου και των εικόνων με μορφή φύλλων εργασίας (δεν προτείνεται κάτι τέτοιο).

Το εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσω διαδικτύου,  ανεξάρτητα από την εφαρμογή μέσα από την διεύθυνση: http://users.uoa.gr/~mpatrin/olotexno/lab/  
Το πρόγραμμα του ΟΛΟΤΕΧΝΟΥ μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ (4.5 ΜΒ) (εάν έχετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση διαβάστε τις σχετικές οδηγίες), το εκπαιδευτικό υλικό εκτός από την έκδοση που χρησιμοποιεί πόρους από το διαδίκτυο μπορεί να εγκατασταθεί και στο σκληρό σας δίσκο σε πιο εμπλουτισμένη έκδοση. 
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το υλικό τοπικά εγκαθιστώντας το στον υπολογιστή σας – μόνο για εκπαιδευτική χρήση –  στείλτε μας e_mail με τα πλήρη στοιχεία σας και που σκέφτεστε να το εφαρμόσετε, ώστε να σας στείλουμε το σχετικό CD.