Είμαι ενεργός εκπαιδευτικός για σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια, όποτε μπορώ να θεωρήσω ότι τα σχολεία αποτελούν μέρος του φυσικού μου οικοσυστήματος.

Από το Νοέμβριο του 2007 εργάζομαι στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, ένα σχολείο που θεωρώ ότι με έχει σημαδέψει.  Στο 26ο Δ.Σ Αχαρνών υπάρχει μια “μαγεία”,  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται και δημιουργούν, ο χώρος του σχολείου έχει μεταμορφωθεί σε χώρο προβληματισμού, σκέψης και εφαρμογής.

Η συνεργασία και η επικοινωνία καθορίζουν τη λειτουργία του 26ου ΔΣ Αχαρνών, που μαζί με το συστεγαζόμενο 29ο ΔΣ Αχαρνών, έχουν καταφέρει να γκρεμίσουν τα τείχη της αδιαφορίας και του ανταγωνισμού και προσφέρουν ένα μαθησιακό περιβάλλον πολύ υψηλού επιπέδου για όλους τους μαθητές.

Μια επίσκεψη στο δικτυακό τους τόπο www.ovs.gr και τα blog http://efimerida-st.blogspot.com/ , http://opsyllos.blogspot.gr και http://takollhthria.blogspot.gr/ θα σας δώσει μια εικόνα του κλίματος των σχολείων.

Ένα ένα βίντεο που οι μαθητές των σχολείων μας περιγράφουν πως είναι το σχολείο που ονειρεύονται.

και ένα βίντεο που δείχνει πως νιώθουμε και μπορoύμε να δημιουργήσουμε όταν συνεργαζόμαστε.

Ίσως πριν συζητήσουμε για οποιαδήποτε αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας και να προσπαθήσουμε να “μάθουμε” να επικοινωνούμε και να συνεργαζόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *