Skip to content

Παίζουμε θέατρο;

Θεατρικό έργο:  Ένα παράξενο σύννεφο γνώσης...ταξιδεύει

English version

Συμμετοχή για τον Διεθνή Διαγωνισμό Σωματιδιακής Φυσικής Particles4U

Οι ιδέες για το πρωτότυπο αυτό θεατρικό έργο προέκυψαν κατά την περίοδο που δάσκαλοι και μαθητές δούλευαν με την ενότητα: Στοιχειώδη σωματίδια (βλ. αντίστοιχη Θ.Ε.).

Επιχειρείται να περάσει στα παιδιά η άποψη ότι η ενασχόληση των επιστημόνων με τα στοιχειώδη σωματίδια δεν είναι κάτι το αφηρημένο ή κάτι που βρίσκεται μόνο στη σφαίρα της θεωρίας. Αντίθετα, έχει εφαρμογές στην πράξη και ειδικά στον χώρο της Ιατρικής με σκοπό το όφελος των ανθρώπων και γενικότερα της κοινωνίας μας. Ένα παράδειγμα αποτελεί ο τομογράφος Ποζιτρονίων (P.E.T.).

Η ιδέα του συννέφου που ταξιδεύει μέσα σε ένα cloud chamber, όπως τα σύννεφα στον ουρανό, έχει συμβολικό χαρακτήρα. Συμβολίζει το ταξίδι της γνώσης και της εμπειρίας που θα αποκτήσουν οι μαθητές μας από την ενασχόλησή τους με ένα πείραμα που το 1927 και 1936 έδωσε Nobel Φυσικής και έριξε περισσότερο φως στην κοσμική ακτινοβολία που "λούζει" τον πλανήτη μας. Η πειραματική μας διάταξη είναι ήδη δοκιμασμένη και έτοιμη να κάνει την επίσκεψή της στα σχολεία, μοιράζοντας νέα γνώση και νέες παραστάσεις για την επιστήμη.

Πρόκειται για μια προσέγγιση που την χαρακτηρίζει το χιούμορ, η φαντασία, η σύζευξη της επιστήμης με την τέχνη καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.