Out of Sight-ταινία μικρού μήκους και δραστηριότητες δημιουργικής γραφής

Σκηνοθεσία: Ya-Ting Yu
Διάρκεια: 5′ 27”
Ένα μικρό κορίτσι πέφτει θύμα κλοπής την ώρα που περπατάει στο πεζοδρόμιο συντροφιά με τον σκύλο της. Ο τετράποδος φύλακας σπεύδει να κυνηγήσει τον θρασύτατο κλέφτη και να πάρει πίσω την τσάντα της αφεντικίνας του. Όμως, τόσος είναι ο θυμός του, που ξεφεύγει από τα χέρια του κοριτσιού και εκείνο μένει μόνο του να ψάχνει για τον πιστό του φίλο. Ακολουθώντας το γάβγισμά του, φτάνει σε ένα σκοτεινό μέρος και, φωνάζοντας διαρκώς το όνομά του, ξεκινά την περιπέτεια της αναζήτησης.
Το φως είναι ελάχιστο ή μηδαμινό. Η μικρή πρωταγωνίστρια χρειάζεται να επιστρατεύσει όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις της, για να φτάσει στον στόχο. Ένα κλαρί γίνεται το μαγικό της ραβδάκι που την βάζει σ’ έναν κόσμο, όπου η φαντασία κυριαρχεί. Γνώριμοι ήχοι, μουσικές, μυρωδιές, αγγίγματα μετατρέπονται σε απίθανες εικόνες και η διαδρομή, πλέον, διώχνει τον φόβο και τον μεταμορφώνει σε μια χαμογελαστή και χαρούμενη φάλαινα, που πετά πάνω από την πόλη.
Κάπως έτσι, ο χαμένος σκύλος και τα κλοπιμαία επιστρέφουν στην ιδιοκτήτρια και όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν πώς μπορεί να μοιάζει ο κόσμος, αν τον δεις με τα μάτια της ψυχής!

Αφήστε μια απάντηση