Ιαν: Το αγόρι με την εγκεφαλική παράλυση: Συγκινητικό Video animation πάνω στην αξία της αποδοχής της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης – «Μπορώ να παίξω και να συμμετέχω».

Ιαν Το μικρού μήκους animation “Ian”, που δημιουργήθηκε από το Fundacion Ian, μια παραγωγή που μας έρχεται από την Αργεντινή, παρουσιάζει μια πραγματική ιστορία.
Ο Ian γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και τα απογεύματα κοιτάει στην Παιδική Χαρά με τη μητέρα του τα άλλα παιδιά να παίζουν. Θέλει να παίξει στην Παιδική χαρά Ο ίδιος ενώ το θέλει πολύ να συμμετάσχει στο παιχνίδι με τα άλλα παιδιά, ενώ θέλει πολύ να κάνει φίλους, δεν μπορεί λόγω της κατάστασής του να το κάνει.
Το συρματόπλεγμα
Ετσι ο κόσμος γι αυτόν διαμεσολαβείται από το συρματόπλεγμα που τον χωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά, το συρματόπλεγμα της Παιδικής Χαράς. Στη φαντασία του Στο καροτσάκι του φαντάζεται πώς διασχίζει το συρματόπλεγμα και μπαίνει στις παρέες των άλλων παιδιών, αλλά ταυτόχρονα φαντάζεται πως δεν τον αποδέχονται και τον χλευάζουν. Αποσυντίθεται σε πολλά κομμάτια από τον άνεμο…
Δεν εγκαταλείπει
Ομως ο Ιαν δεν εγκαταλείπει και με δύναμη ψυχής, προσπαθώντας σκληρά, κατορθώνει να υπερβεί τα εμπόδια, αφού τα υπόλοιπα παιδιά τον συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινότητά και στο παιχνίδι τους.
Συναισθήματα
Η ταινία, στην οποία δεν υπάρχουν διάλογοι και όλα τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από εικόνες, προσπαθεί να μας δείξει την αξία της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας και της ενσυναίσθησης.
Επίσης Προσφορά της ταινίας είναι η κατάδειξη της αξίας της αποδοχής της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης και το πόσα ακόμη πρέπει να γίνουν γι αυτά, ώστε όλοι οι άνθρωποι να νιώθουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.
Πηγή: www.especial.gr

Αφήστε μια απάντηση