Πρόγραμμα: ΄΄Μπορούμε στο σχολείο΄΄-καμία μερίδα φαγητού χαμένη-ενημέρωση σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων

 

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ενημέρωσης: Καμιά μερίδα φαγητού χαμένη και τον οργανισμό που το υλοποιεί:

Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», καθημερινά, σώζουμε φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και τα προσφέρουμε, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζουμε επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Προσεγγίζουμε συνολικά το φαινόμενο της σπατάλης φαγητού μέσω:

Με το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» στηρίζουμε άμεσα, αξιοπρεπώς και με διαφάνεια τους συνανθρώπους μας με την μεγαλύτερη διατροφική ανάγκη.

Όραμα μας είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Μπορούμε στο 5ο Νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου

https://savingfood.eu/

https://www.boroume.gr/enimerosi/?year=2015&pagenumber=17

Μπορούμε στο σχολείο-βίντεο της δράσης

 

Συμμετοχή σχολείου στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Τέχνης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ με την υποστήριξη της Lifescore, για μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο: ΄΄Σπατάλη Τροφίμων΄΄ και στόχο την παρουσίαση επιλεγμένων έργων σε εικαστική έκθεση: 

Αφήστε μια απάντηση