ΓΡΑ.ΣΥ. ΕΠΑ.Λ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Πέρνα στα περιεχόμενα

Κύριο μενού:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Δευτέρα: 10:00-13:00
Τρίτη: 8:30-12:30
Πέμπτη: 8:30-12:30
Παρασκευή:9:00-11:30



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνέντευξη Επιλογής

Τι είναι Η συνέντευξη επιλογής είναι η προσωπική συνάντηση του εργοδότη (ή εκπροσώπου του) με τον υποψήφιο. Αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στη διαδικασία της επιλογής προσωπικού για τις περισσότερες εταιρίες και οργανισμούς, και εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς στόχους τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο:

Οι εργοδότες με τη Συνέντευξη επιδιώκουν:

  • Να κάνουν μία πρώτη εκτίμηση της προσωπικότητάς σου
  • Να ελέγξουν και να διασταυρώσουν τα στοιχεία που αναφέρεις στο Βιογραφικό σου Σημείωμα
  • Να συνδυάσουν όσο το δυνατό περισσότερες πηγές και εκτιμήσεις προκειμένου να μη κάνουν λάθος στην κρίση τους και επιλέξουν ακατάλληλο υποψήφιο
  • Να διαπιστώσουν ποιος από τους υποψήφιους είναι πιο καλός για τη θέση και ποιόν τελικά θα επιλέξουν

Ως υποψήφιος με τη Συνέντευξη αποσκοπείς:

  • Να ενισχύσεις το βασικό σκοπό σου, να πείσεις δηλαδή τους συνεντευκτές ότι είσαι ο ιδανικός υποψήφιος
  • Να δείξεις ότι διαθέτεις τις απαιτούμενες γνώσεις και ικανότητες
  • Να δείξεις ότι έχεις τη διάθεση να εργαστείς αποδοτικά στη συγκεκριμένη εταιρία
  • Να σιγουρευτείς ότι το περιεχόμενο της θέσης είναι αυτό που νομίζεις
  • Να υποβάλλεις ερωτήσεις για τη θέση, την επιχείρηση, τις συνθήκες και τους όρους απασχόλησης

Προετοιμασία Η επιτυχία σε μία συνέντευξη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προετοιμασία του υποψηφίου. Όσο περισσότερο προετοιμάζεσαι, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις για μία αποδοτική συνέντευξη. Μια καλή προετοιμασία περιλαμβάνει συνήθως τα παρακάτω βήματα:
1. Πρακτική προετοιμασία: Διάρκεια και τόπος συνέντευξης: Είναι σημαντικό να έχεις ελέγξει τον ακριβή τόπο και χρόνο που θα γίνει η συνέντευξη. Φρόντισε ώστε:

  • Να γνωρίζεις από πριν πως θα φτάσεις στον τόπο της συνέντευξης και πόση ώρα θα χρειαστείς για να φτάσεις
  • Αν υπάρχει χώρος να σταθμεύσεις το αυτοκίνητό σου
  • Αν χρειάζεται, να έχεις συμβουλευτεί ή να έχεις μαζί σου ένα χάρτη της περιοχής
  • Να έχεις ξεκινήσει νωρίτερα ώστε να μη βιάζεσαι και να μη καθυστερήσεις
  • Ντύσιμο Η εμφάνισή σου είναι η πρώτη μορφή επικοινωνίας με τον εξεταστή. Πριν καν μιλήσεις, ο εξεταστής βγάζει συμπεράσματα για τη συμπεριφορά και την προσωπικότητά σου. Η γενικότερη παρουσία κάποιου παίζει σημαντικό ρόλο, τουλάχιστο για τη δημιουργία της πρώτης εντύπωσης και «δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση»! Υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία πρέπει να προσέξεις στην εμφάνισή σου:
  • Να είσαι καθαρός, αλλά μην βάζεις πολύ δυνατά αρώματα και αποσμητικά
  • Πολύ μοντέρνα και εκκεντρικά ρούχα θα πρέπει να αποφεύγονται, όπως επίσης και τα έντονα χρώματα, τα έντονα αξεσουάρ και τα πολλά κοσμήματα.
  • Να έχεις ετοιμάσει τα ρούχα που θα φορέσεις από την προηγούμενη μέρα!

2. Γνωστική προετοιμασία Όποιος είναι καλά πληροφορημένος αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας του. Για να αντλήσεις τις πληροφορίες που σου χρειάζονται πρέπει να στραφείς στον εαυτό σου αλλά και σε πηγές έξω από εσένα . Φρόντισε ώστε:

  • Να γνωρίζεις τις δυνατότητες και τους στόχους σου:
  • Να γνωρίζεις αρκετά για τη θέση και την εταιρία ή τον οργανισμό στον οποίο απευθύνεσαι
  • Να είσαι καλά προετοιμασμένος για τις ερωτήσεις που θα σου τεθούν
  • Να προετοιμάσεις ερωτήσεις που θα σου επιτρέψουν να διευκρινίσεις ,τις ιδιαιτερότητες της θέσης εργασίας

Ψυχολογική προετοιμασία Ο υποψήφιος κατά τη συνέντευξη θα πρέπει να έχει ένα και μοναδικό στόχο: να πάρει τη θέση. Κάθε αμφιβολία που τυχόν έχεις σχετικά με το αν είσαι κατάλληλος για τη θέση ή αν πραγματικά θέλεις τη δουλειά, θα πρέπει να την αφήσεις έξω από την αίθουσα της συνέντευξης. Αν πας στη συνέντευξη με αμφιβολίες αυτές θα φανούν σε οτιδήποτε πεις. Στη συνέντευξη πηγαίνεις οπλισμένος με αυτοπεποίθηση, με αποφασιστικότητα, με θετική προδιάθεση και με καλή προαίρεση.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης
Μέσα από την επικοινωνία εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, τις ιδέες και τις σκέψεις μας στους άλλους ανθρώπους. Παράλληλα, μεταφέρουμε και στάσεις, νοοτροπίες, αξίες, προτεραιότητες και απόψεις. Ό,τι και να λέμε με λόγια στους άλλους, στέλνουμε μαζί και μηνύματα αναφορικά με το τι πιστεύουμε γι' αυτούς, για τον εαυτό μας, ακόμη και για το αν είμαστε ειλικρινείς και γνήσιοι σ' αυτά που λέμε. Η μη λεκτική επικοινωνία μας - τα πράγματα που δεν εκφράζουμε με τα λόγια, αλλά με τις χειρονομίες, τις εκφράσεις του προσώπου και τη σωματική μας στάση - μιλάει πιο δυνατά. Οι κυριότερες μορφές μη λεκτικής συμπεριφοράς κατά τη συνέντευξη είναι οι παρακάτω:
Οπτική επαφή
Η καλή οπτική επαφή είναι απαραίτητη και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξεις το ενδιαφέρον σου για τη δουλειά. Εάν δεν κοιτάζεις τον συνομιλητή σου καθώς μιλάει, αυτό δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος, συστολή ή μειωμένη προσοχή. Μπορεί επίσης να εκληφθεί σαν έλλειψη αυτοπεποίθησης και χειρότερα ακόμα, μπορεί να δώσει το μήνυμα ότι είσαι ανειλικρινής. Η διατήρηση καλής οπτικής επαφής μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να εκτιμήσεις την αντίδραση του συνεντευκτή σε αυτά που λες.
Τόνος της φωνής
Προσπάθησε να μην μιλάς πολύ γρήγορα, να μετριάζεις και να κρατάς σταθερό τον τόνο της φωνής σου.
Εκφράσεις προσώπου
Οι εκφράσεις του προσώπου είναι ο καθρέφτης της ψυχής σου. Δείχνουν ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι. Όταν βρίσκεσαι σε μία συνέντευξη είναι σημαντικό να έχεις ένα πρόσωπο γεμάτο αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό.
Στάση σώματος

  • Η καλή στάση του σώματος στέλνει μηνύματα για την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό σου.
  • Όταν στέκεσαι φρόντισε το σώμα σου να είναι στητό και να μην καμπουριάζεις.
  • Καλό είναι να κρατάς τους ώμους και το κεφάλι σου ψηλά, να αποφεύγεις να βάζεις τα χέρια σου στο στήθος σου ή να κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα.
  • Η βασική στάση προσεκτικής παρακολούθησης στην κοινωνία μας είναι μία ελαφριά κλίση του σώματος προς τα εμπρός σε μια άνετη και ήρεμη στάση.

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικά, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να βρεις το προσωπικό σου, φυσικό «στιλ», δηλαδή να είσαι ο εαυτός σου!

Όταν ο εξεταστής έρχεται να σε συναντήσει, πλησίασε τον, σφίξε του το χέρι και κοίταξε τον στα μάτια με ένα εγκάρδιο χαμόγελο. Θυμήσου ότι η χειραψία δίνεται με το χέρι σε ευθεία, κι όχι με την παλάμη προς τα κάτω.
Χειρονομίες
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι χειρονομίες πρέπει να είναι περιορισμένες. Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς χειρονομίες για να δώσεις έμφαση σε κάτι γιατί θα φανεί θεατρινισμός. Όταν χρησιμοποιείς χειρονομίες φρόντισε ώστε να είναι φυσικές, σκόπιμες και όχι ενοχλητικές.
Μετά τη συνέντευξη
Μετά τη συνέντευξη ακολουθεί ένα στάδιο αναμονής των αποτελεσμάτων, κατά τη διάρκεια του οποίου το πώς θα ενεργήσεις εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι όταν ξεκινάς την αναζήτηση εργασίας. Ενδεικτικά θα μπορούσες:

  • Να κάνεις μία αξιολόγηση σε σχέση με τη συνέντευξη και να αναγνωρίσεις τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία. Να βλέπεις την κάθε απόπειρα εξεύρεσης εργασίας μια εμπειρία η οποία σε διδάσκει κάτι και σε κάνει σοφότερο και ωριμότερο.
  • Να προετοιμαστείς ψυχολογικά και για την επιτυχή και για την ανεπιτυχή έκβαση. Στη δεύτερη περίπτωση μην αποθαρρύνεσαι και να μη βγάζεις αρνητικά συμπεράσματα για τον εαυτό σου.
  • Όποια και αν είναι η έκβαση της συνέντευξης, διατήρησε καλές σχέσεις με το συνομιλητή σου, την εταιρεία ή τον οργανισμό. Μπορεί στο μέλλον να έχει άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις για σένα.
  • Η επικοινωνία με τους υπεύθυνους μετά τη συνέντευξη δεν πρέπει να είναι φορτική και καλό είναι να ακολουθεί τα όσα σου έχουν πει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Αν για παράδειγμα σου έχουν πει πως θα ειδοποιηθείς τηλεφωνικά για τα αποτελέσματα, καλό είναι να επικοινωνήσεις μόνο μια φορά και μάλιστα αφού περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από τη συνέντευξη.
  • Να εξακολουθήσεις αυτό που έκανες πριν αρχίσει η διαδικασία της συγκεκριμένης διεκδίκησης, δηλαδή να συνεχίσεις τα προγραμματισμένα.
  • Να αρχίσεις να προσεγγίζεις αμέσως άλλες ευκαιρίες. Μια αποτυχημένη προσπάθεια δεν είναι το τέλος. Είναι μία νέα αρχή.

Στην περίπτωση που πάρεις τη θέση
Μετά την επιλογή του υποψηφίου ακολουθεί συνήθως η συνέντευξη προσφοράς εργασίας. Η προσφορά εργασίας μπορεί επίσης να έχει τη μορφή μιας επιστολής ή ενός επίσημου εγγράφου υπογεγραμμένου από το διευθυντή της εταιρίας, που σε προσκαλεί να αναλάβεις τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.
Η συνέντευξη προσφοράς εργασίας ή το έντυπο προσφοράς εργασίας οφείλουν να ξεκαθαρίζουν θέματα όπως:
-Τον τίτλο της θέσης εργασίας
- Ειδικές απαιτήσεις της θέσης εργασίας
- Μισθό και ειδικές παροχές
- Συνθήκες της προσφοράς
- Πιθανές απαιτήσεις μεταστέγασης
- Απαιτήσεις ταξιδιών
- Ημερομηνία έναρξης εργασίας
- Τελική ημερομηνία αποδοχής της προσφοράς
- Καθορισμός χρόνου ειδοποίησης (Notice period) σε περίπτωση που σπάσει το συμβόλαιο μεταξύ των δύο μερών
- Ωράριο Εργασίας
- Καθορισμός διακοπών
- Λεπτομέρειες για ασφαλιστικά θέματα, bonus, παροχές εταιρίας
Ενδεικτικές ερωτήσεις που μπορούν να σου τεθούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Εκπαίδευση
-Γιατί επιλέξατε τις συγκεκριμένες σπουδές;
- Ποια ήταν τα αντικείμενα σπουδών που σας ενδιέφεραν περισσότερο, ποια λιγότερο και γιατί;
- Ποια κατεύθυνση διαλέξατε και γιατί;
- Εάν σας δινόταν η ευκαιρία να αρχίζατε ξανά τις σπουδές σας, τι θα αλλάζατε;
- Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το μεγαλύτερο όφελος που αποκτήσατε από τις σπουδές σας;
Εμπειρία
Προϋπηρεσία
Δώστε μου ορισμένες πληροφορίες για την εταιρία στην οποία εργαζόσασταν, τη θέση την οποία κατείχατε και τις δραστηριότητές σας.
- Περιγράψτε μια τυπική σας μέρα στη δουλειά.
- Ποια ήταν τα κυριότερα καθήκοντά σας;
- Σας έχουν ποτέ απολύσει; Μπορείτε να αναφερθείτε στους λόγους;
- Γιατί ενώ είστε 33 χρονών δεν έχετε δουλέψει μέχρι τώρα;
- Πιστεύετε ότι έχετε τις γνώσεις και τις ικανότητες να ανταποκριθείτε με επιτυχία στη δουλειά αυτή;
- Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα είστε καλός στη δουλειά αυτή, εφόσον δεν έχετε προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία;
Για την υποψηφιότητα
- Γιατί σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση εργασίας;
-Τι περιμένετε να βρείτε στην καινούργια θέση εργασίας;
- Γιατί προτιμήσατε την εταιρία μας;
- Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σας προσλάβουμε;
- Ποιες άλλες θέσεις θα σας ενδιέφεραν στην εταιρία μας;
- Πως αισθάνεστε για μια πιθανή αλλαγή κατοικίας, για τα ταξίδια, για την προοπτική να εργάζεστε υπερωρίες ακόμα και τα Σαββατοκύριακα;
Προσωπικότητα
- Χαρακτήρας
- Ενδιαφέροντα

Περιγράψτε τον εαυτό σας.
- Τι σημαίνει για εσάς η καριέρα σας και τι θυσίες είστε διατεθειμένος να κάνετε για να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους;
- Μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε ένα περιβάλλον εργασίας που λειτουργεί με καταληκτικές ημερομηνίες; Μπορείτε να δουλέψετε κάτω από πίεση;
- Πως χειρίζεστε τις κρίσεις;
- Σε ποιους θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε για να σας συστήσουν;
- Πως θα σας περιέγραφε ο προηγούμενος εργοδότης σας;
- Τι αποτελεί κίνητρο για σας για να αποδώσετε;
- Τι κάνετε τον ελεύθερό σας χρόνο;
Ερωτήσεις που μπορείς να θέσεις εσύ στην εταιρία
- Πως μπορεί να εξελιχθεί η καριέρα μου στην εταιρεία σας;
- Θα μου προσφερθεί κάποια εκπαίδευση και αν ναι ποια;
- Για ποιο λόγο η θέση αυτή είναι κενή;
- Πως θα αξιολογείται η εργασία μου;
- Ποια εξέλιξη βλέπετε στα επόμενα χρόνια για την εταιρεία σας;
- Ποιοι θα είναι οι προϊστάμενοί μου;
- Ποιο θα είναι το σύστημα των αμοιβών μου;
Προσόντα που αξιολογούνται Ικανότητα ανάλυσης καταστάσεων και λήψης αποφάσεων Είναι η ικανότητα που έχει κάποιος να συλλέγει και να επεξεργάζεται πληροφορίες και στοιχεία, με τρόπο ώστε να συμβάλλει στον εντοπισμό των προβλημάτων καθώς και στο σχεδιασμό πρόσφορων λύσεων. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι: Αναλυτική σκέψη, Αποφασιστικότητα, Συνθετική σκέψη, Δημιουργικότητα, Ευελιξία-προσαρμοστικότητα
Ικανότητα συνεργασίας και επικοινωνίας Είναι η ικανότητα επικοινωνίας και δημιουργίας ανθρώπινων σχέσεων. Η ικανότητα αυτή επιτρέπει τη συλλογική και αποτελεσματική δράση μέσα επιχείρηση. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι: Συνεργατικότητα, Αυτοέλεγχος, Πειθώ και επιρροή, Ικανότητα ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων
Ικανότητα διοίκησης (Ηγετική ικανότητα) Είναι η ικανότητα, χάρη στην οποία προτρέπει κανείς τα μέλη της ομάδας να συμβάλλουν όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης, εμπνέοντας και καθοδηγώντας ομάδες και ανθρώπους Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι: Οργανωτικότητα, Έλεγχος, Προγραμματισμός, Διαπραγματευτική ικανότητα, Ικανότητα διοίκησης ομάδων
Κίνητρο για εργασία / Ενθουσιασμός/ Εργατικότητα Είναι η διάθεση για εργασία, η προσπάθεια για βελτίωση ή ανταπόκριση με επιτυχία σε ένα στόχο καθώς και η επιμονή στην επιδίωξη στόχων παρά τα εμπόδια και τις αναποδιές.
Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι:

  • Τάση προς επίτευξη,
  • Δέσμευση
  • Πρωτοβουλία
  • Αισιοδοξία

Πηγή :Γραφείο διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό


Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού www.asep.gr
Οργανισμός Απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού www.oaed.gr
Υπουργείο Απασχόλησης www.ypakp.gr
Ινστιτούτο Εργασίας www.inegsee.gr
Γ.Σ.Ε.Ε. - Γραφείο Εύρεσης Εργασίας http://www.kepea.gr/gee.asp
Γ.Σ.Ε.Ε. - Γραφείο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων http://www.kepea.gr/index.asp
Γραφείο Διασύνδεσης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
http://www.cso.auth.gr/Greek/Douleies.gr.htm
Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ) http://www.ekep.gr/
Εθνικό Τυπογραφείο http://www.et.gr/
Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. http://www.inegsee.gr/
ΟΑΕΔ - Online Υπηρεσία Αναζήτηση Εργασίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί http://www.ypepth.gr/el_ec_category1806.htm
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ http://www.labor-ministry.gr/
Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας
Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων Ε.Β.Ε.Α. http://www.acci.gr/~bie/
Κέντρο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας (ΚΑΕ) -ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ http://www.kae.gr/
Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Β.Ε.Θ., Ε.Ε.Θ., Ο.Β.Σ.Θ. http://users.otenet.gr/~geaevo/
Μακεδονικό Ινστιτούτο Εργασίας Employ@bility
Ατομα με ειδικές ανάγκες και Ανοιχτή Απασχόληση
http://www.rhodes.aegean.gr/employability/

Εφημερίδες - Περιοδικά

Αγγελιοχώρος (Θεσσαλονίκη)
Έθνος -Εργασίαhttp://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=11408
Καθημερινή -Μικρές Αγγελίες http://trans.kathimerini.gr/aggelies
ΚΑΡΙΕΡΑ www.kariera.gr
ΤΑ ΝΕΑ - Μικρές Αγγελίες http://karieres.dolnet.gr/wma/karieres.main
ΧΡΥΣΗ Ευκαιρίαhttp://www.xe.gr/pages/CategoriesLevel2.aspx?cat_id=2

Εταιρείες Εύρεσης Εργασίας on line


Adecco Greece
http://www.adecco.gr/
Bestjobshttp://www.bestjobs.gr
Creme de la Creme - Human Resources Ltd. http://www.cremedelacreme.gr/
Deloitte & Touche Greece http://www.deloitte.gr
e-ergasia http://www.e-ergasia.gr
HR Quest http://www.hrquest .gr/
ICAP http://www.icap.gr/company/index_gr
INFOJOB http://www.infojob.gr/
Injobshttp://www.injobs.gr
Intrajobs - OTEnet σε συνεργασία με την e-On Integration και το ΚΑΠΑTEL http://www.intrajobs.gr
It - jobs http://www.it-jobs.gr
Job Centres Hellashttp://www.jobcentres.gr
Job Seeker http://www.jobseeker.gr
Jobclub http://www.jobclub.gr/
JobMarkethttp://www.jobmarket.gr
Jobs.gr http://www.jobs.gr
JobSeeker http://www.jobseeker.gr/
KPMG Greece http://www.justjobs.gr
manpower http://www.manpowerteam.gr
OTEnet - Μικρές Αγγελίες http://www.mikres-aggelies.gr
Response http://www.response.gr/
ΣΤΕΔΗΜΑ dmc http://www.stedima.gr/
Συμβολή http://www.symvoli-intersearch.gr/
Skywalker http://www.skywalker.gr/
SELECT INTERSERVICES A.E. http://www.selecthellas.gr/
Teleworking http://www.teleworking.gr/
Ανάδειξη http://www.anadeixi.gr/
Απασχόληση Α.Ε. http://www.apasxolisi.gr
Εργασία http://www.ergasia.org/
www.Jobical.com http://www.jobical.com/
www.diorismos.gr
www.zitite.gr

Αναζήτηση εργασίας στην Ευρώπη


Η Ευρωπαϊκή Πύλη για την Επαγγελματική Κινητικότητα
European Personnel Selection Office - http://europa.eu/epso Διεθνές Γραφείο Εργασίας -
www.ilo.org
Αλλες ιστοσελίδες για την αναζήτηση εργασίας
www.careersineurope.hobsons.com
www.eurograduate.com
www.eurojobs.com
www.eastchance.com
www.aggeliopolis.gr
www.jobingreece.com/greek/account.php

Διεθνείς μηχανές αναζήτησης εργασίας


http://www.reservoir-job.com/
http://www.monster.com/
http://www.globalcareers.com/

Πηγή :Γραφείο διασύνδεσης Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τοπικές διευθύνσεις

Εφημερίδα Χανιώτικα Νέα http://www.haniotika-nea.gr
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων www.chania.eu www.aggeliopolis.gr


Οι διαθέσιμοι δικτυακοί τόποι δεν εξαντλούνται στους παραπάνω. Όσο περισσότερο ψάχνει κανείς τόσες περισσότερες πληροφορίες και ιστοσελίδες συναντά. Η περιήγηση θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και οι πληροφορίες που συναντά κανείς να ελέγχονται για την εγκυρότητά τους και για την αξιοπιστία της πηγής τους.


Σχεδίαση-Κατασκευή Παρασκάκη Γεωργία