Διάκριση για το ΕΠΑΛ Κασσάνδρας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟ ?SAFER INTERNET FORUM? ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 4-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014


To ΕΠΑΛ Κασσάνδρας κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε δεκάδες Ευρωπαϊκά σχολεία και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (Safer Internet Forum).

Το ΕΠΑΛ Κασσάνδρας συμμετέχει στο πιλοτικό δίκτυο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο «e-safety label» με συντονιστή τον καθηγητή Πληροφορικής Γιαμαλή Άγγελο. Με στόχο την δημιουργία σχετικών δράσεων και στα πλαίσια ενός προγράμματος Αγωγής Υγείας δημιουργήθηκε την προηγούμενη χρονιά από τους μαθητές/τριες της Γ Τάξης του Τομέα Πληροφορικής και τον συντονισμό των εκπαιδευτικών Γιαμαλή Άγγελου και Κουτρουμπή Πηνελόπης μία «Πολυμεσική Καμπάνια για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Με το έργο αυτό συμμετείχαμε με επιτυχία στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

Την φετινή χρονιά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός «Insafe» και στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής του δράσης με τίτλο «Youth Manifesto» που έχει σαν στόχο την χαρτογράφηση των απόψεων των νέων της Ευρώπης σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, διοργάνωσε διαγωνισμό με παραδοτέα σχετικά με αυτό το θέμα (σχετικά στην ιστοσελίδα www.youthmanifesto.eu ). Το σχολείο μας κατάφερε με την καμπάνια του «Internet Safety Multimedia Campaign» να βρεθεί ανάμεσα στις έξι νικήτριες επιλογές με βραβείο την συμμετοχή στο 11ο Safer Internet Forum στις Βρυξέλλες στις 6-7 Νοεμβρίου.


Δείτε τους Νικητές στην ακόλουθη Διεύθυνση http://tinyurl.com/o3kewfe

Στο Φόρουμ συμμετείχε ως συντονιστής της δράσης ο εκπαιδευτικός πληροφορικής ΠΕ19 Γιαμαλής Άγγελος και εκπροσωπώντας την ομάδα των μαθητών ο Νικολαϊδης Μινάς. Το διήμερο 4-5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις με στόχο την διατύπωση των τελικών σημείων ? προτάσεων του μανιφέστο των νέων αλλά και την συγκέντρωση των αντίστοιχων απόψεων των ενήλικων αντιπροσώπων από τις 20 περίπου χώρες που συμμετείχαν. Το επόμενο διήμερο 6-7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το επίσημο μέρος του Safer Internet Forum σο ξενοδοχείο Metropole των Βρυξελλών με εκπροσώπους από πολλές εταιρίες και οργανισμούς όπως Inhope, Insafe, Microsoft, Facebook, Twitter, Mozilla Foundation). Πληροφορίες για το Safer Internet Forum αλλά και για τις τελικές δέκα προτάσεις του Μανιφέστο των Νέων στις ιστοσελίδες www.sif2014.eu και www.youthmanifesto.eu

Δείτε το video της συμμετοχής “Internet safety multimedia campaign” :


Leave a Reply