1ος Διαγωνισμός Ιστοσελίδων Π.Ε. Χαλκιδικής 2013 – 2014



Ανακοινώνεται ο Διαγωνισμός Ιστοσελίδων Π.Ε. Χαλκιδικής 2013 – 2014. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλη την σχολική κοινότητα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, και διοργανώνεται από τον Υπεύθυνο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Π.Ε. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Σύμβουλο Πληροφορικής κο Μανουσαρίδη Ζαχαρία και τις Διευθύνσεις Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Χαλκδικής. Η αφίσα του Διαγωνισμού φιλοτεχνήθηκε από τη συνάδελφο Λέττα Ελένη, Πληροφορικό ΠΕ20 του ΓΕΛ Αρναίας

Η Οργάνωση και οι Όροι Συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν ως ακολούθως :
Διαγωνιζόμενοι μπορεί να είναι Ιστοσελίδες και Δικτυακοί Τόποι: (α) Σχολικών Μονάδων, (β) Εκπαιδευτικών. Οι Ιστοσελίδες πρέπει να αφορούν την Εκπαίδευση, να μην περιέχουν Προσβλητικά Σχόλια προς τον οποιονδήποτε και να ΜΗΝ περιέχουν Διαφημίσεις. Σε περίπτωση που δεν ισχύουν τα παραπάνω για κάποια συμμετοχή, τότε αυτή, θα ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ αυτόματα. Οι Κρίσεις θα γίνουν μετά την 1η Μαρτίου 2014, οπότε μέχρι τότε μπορείτε (και πρέπει) να βελτιώνετε την Ιστοσελίδα σας.

Οι Κρίσιμες Ημερομηνίες :
Έναρξη Αιτήσεων Συμμετοχής : 16 Δεκεμβρίου 2013
Λήξη Αιτήσεων Συμμετοχής : 28 Φεβρουαρίου 2014
Έναρξη Κρίσεων Ιστοσελίδων : 1 Μαρτίου 2014
Λήξη Κρίσεων Ιστοσελίδων : 20 Μαρτίου 2014
Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων : 5 Απριλίου 2014
Βράβευση Νικητών : 9-10 Απριλίου στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Επιτροπή Κριτών :
Κριτές θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες και ως διαγωνιζόμενοι. Πιο συγκεκριμένα όποιος συμμετέχει ως διαγωνιζόμενος, θα λαμβάνει έναν κωδικό, με τον οποίο θα μπορέσει να ψηφίσει ΜΟΝΟ μια φορά σε συγκεκριμένη φόρμα, απαντώντας σε 5-6 απλές ερωτήσεις, και η οποία θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη των κρίσεων. Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει τη δική του συμμετοχή. Όταν κάποιος ψηφίσει θα ενημερώνεται με email ότι ψήφισε. Οι συμμετέχοντες δικτυακοί τόποι και Ιστοσελίδες θα προβάλλονται καθ? όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού σε κατάλληλα διαμορφωμένη Σελίδα του ΚΕΠΛΗΝΕΤ και των Ιστοσελίδων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Χαλκιδικής. Προυπόθεση για τη Συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι και η Συμμετοχή στην Κρίση στην ειδική φόρμα που θα ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Αν κάποιος δεν ψηφίσει θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ και η Συμμετοχή του στο Διαγωνισμό. Επίσης αν κάποιος ψηφίσει τη δική του Συμμετοχή και πάλι θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ αυτόματα. Εννοείται πώς κάποιος ΔΕΝ μπορεί να ψηφίσει καμία από τις Ιστοσελίδες στις οποίες είναι Υπεύθυνος.. Κάθε Υπεύθυνος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ με μία ψήφο, ανεξάρτητα από το πόσες σελίδες εκπροσωπεί. Από κάθε συμμετοχή μπορεί να ψηφίσει ΜΟΝΟ ένας από τους Υπεύθυνους που δηλώνονται.

Κατηγορίες Διαγωνισμού
(α) Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: Μας ενδιαφέρει το πόσο πλούσιο και ποιοτικό είναι το περιεχόμενο του Δικτυακού Τόπου σε Εκπαιδευτικό Υλικό
(β) Σχεδιασμός και Design: Μας ενδιαφέρει το πόσο αισθητικά ευχάριστος και καλοσχεδιασμένος είναι ο Δικτυακός Τόπος. Βαθμολογούμε τα γραφικά, τις εικόνες, τις γραμματοσειρές και τα video που περιλαμβάνει
(γ) Λειτουργικότητα και Ευκολία περιήγησης του Δικτυακού Τόπου: Μας ενδιαφέρει το πόσο καλά οργανωμένη είναι η πληροφορία που παρέχει ο δικτυακός τόπος, καθώς και το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να ανακτήσει την πληροφορία.
(δ) Καθημερινή Ενημέρωση: Μας ενδιαφέρει το κατά πόσο ο δικτυακός τόπος ενημερώνεται καθημερινά και η πληροφορία του δεν είναι στατική.

Στόχος του Διαγωνισμού
Είναι η εγρήγορση και η παρακίνηση της Σχολικής Κοινότητας για τη Διαδικτυακή Παρουσία της, ο διαμοιρασμός χρήσιμου Εκπαιδευτικού Υλικού, η βελτίωση της ποιότητας της Διαδικτυακής Παρουσίας της Σχολικής Κοινότητας και η προώθηση της Πληροφορικής και των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση.

Βράβευση
Η Βράβευση θα γίνει στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ), στις 9-10 Απριλίου 2014. Το βραβείο θα είναι Βεβαίωση Νικητή και θα αναγράφει ακριβώς την Κατηγορία Βράβευσης. Θα δοθεί από ένα βραβείο για κάθε κατηγορία του διαγωνισμού όπως αναφέρονται και περιγράφονται πιο πάνω (συνολικά θα υπάρχουν 4 νικητές, ο πρώτος σε ψήφους για κάθε κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην 1η θέση σε κάποια κατηγορία, θα βραβευθούν όλοι οι ισοβαθμήσαντες στη συγκεκριμένη κατηγορία). Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής στο Διαγωνισμό.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη ΦΟΡΜΑ .

Μπορείτε να δείτε τις Ιστοσελίδες και τους Δικτυακούς Τόπους που έχουν δηλώσει Συμμετοχή ΕΔΩ

Πολύ σημαντικά
Αν κάπου εμφανίζονται πρόσωπα μαθητών, ή προσωπικά δεδομένα μαθητών, θα πρέπει η σχολική μονάδα να έχει τη σύμφωνη και ΓΡΑΠΤΗ δήλωση από τον γονέα ή τον κηδεμόνα.

Η Δημιουργία των Δικτυακών Τόπων ΔΕΝ είναι δουλειά αποκλειστικά των Πληροφορικών. Δημιουργός, Διαχειριστής και Υπεύθυνος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε συνάδελφος και μπορεί επίσης να εμπλακούν και μαθητές με τη βοήθεια και την επίβλεψη συναδέλφων Εκπαιδευτικών.

Ο Διαγωνισμός γίνεται χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Leave a Reply