έκκεντρον

 

Μαθηματικό Ηλεκτρονικό Περιοδικό
 ekkentron 01 s   ekkentron 02 small  ekkentron 3 ekkentron 4s ekkentron5 s  ekkentron 6 ekkentron 7
Τεύχος 01 Τεύχος 02 Τεύχος 03   Τεύχος 04   Τεύχος 05   Τεύχος 06  Τεύχος 07 
 2017 2017  2018   2019  2020   2020 2021

stergiou

Στην ανάρτηση αυτή παρουσιάζονται συγκεντρωμένες και ταξινομημένες μαθηματικές εργασίες του συναδέλφου μαθηματικού  συγγραφέα Μπάμπη Στεργίου

Εργασίες που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάθε μαθηματική βιβλιοθήκη....

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
   
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ ΓΕΛ  
stergiou_001_i_methodeysi_tis_evresis_synartisis

Επισημαίνονται οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις,όπου ζητούμενο είναι η εύρεση του τύπου μιας ή περισσότερων συναρτήσεων, αν δίνονται μία ή περισσότερες σχέσεις και πληροφορίες. 

stergiou_002_i_arxiki_synartisi Αξιόλογες προτάσεις και ασκήσεις στην Αρχική συνάρτηση
stergiou_003_i_methodefsi_twn_exiswsewn

Περιγράφονται και αναλύονται οι πιο χαρακτηριστικές εξισώσεις που μπορεί να συναντήσει ο μαθητής στα Μαθηματικά Προσανατολισμού  της Γ΄ Λυκείου .

Για την κάθε περίπτωση, δίνονται μερικά βασικά θεωρητικά στοιχεία που δηλώνουν τη μορφή  και υποδεικνύουν  στην ουσία τον τρόπο λύσης των ασκήσεων αυτών ενώ ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. 

stergiou_004_i_methodefsi_twn_thematwn

Στην εργασία αυτή  επιχειρείται μια συστηματοποίηση εννοιών και προτάσεων που αναφέρονται σε όλη την ύλη της Γ ΓΕΛ. Με βασικό κριτήριο το είδος και τη μορφή των ασκήσεων , παρουσιάζονται οι πιο σημαντικές κατηγορίες θεμάτων και οι βασικότεροι τρόποι που χρησιμοποιούνται για την λύση τους. 

 stergiou_005_synolo_timwn Η έννοια , η σημασία ,  ο τρόπος εύρεσης  και  εφαρμογές  του συνόλου τιμών  μιας συνάρτησης, καθώς και ορισμένες περιπτώσεις  που κατά την πορεία της εύρεσής του δημιουργούνται συχνά  λάθη ή παραλείψεις (8 Μαΐου 2017)
   
   
   
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ - ΑΛΓΕΒΡΑ
stergiou_010_algebra_diagwnismoi_eisagwgi_
stis_anisotites

Στην  ενότητα  αυτή  επιχειρείται να δωθούν  στους  μικρούς  μαθητές  (διεθνώς χαρακτηρίζονται ως «Junior»)  όλες τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε ακόμα 

και αρκετά πολύπλοκα θέματα να γίνονται προσιτά.   

stergiou_011_algebra_themata_proetoimasias_
thalis_B_Gym
81 θέματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς ΘΑΛΗΣ και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ της Ε.Μ.Ε. - τάξη Β Γυμνασίου
stergiou_012_algebra_themata_proetoimasias_
thalis_C_Gym
81 θέματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς ΘΑΛΗΣ και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ της Ε.Μ.Ε. - τάξη Γ Γυμνασίου
   
   
   
   
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
stergiou_020_geometry_senior_askiseis_
gia_arximidi
 Περιέχονται ασκήσεις και θέματα πάνω στα  ειδικά θεωρήματα της Γεωμετρίας, όπως τα θεωρήματα Ceva,Μεναλάου κλπ. Απευθύνονται σε  μαθητές Λυκείου που στοχεύουν στο διαγωνισμό Αρχιμήδης της ΕΜΕ. 
stergiou_021_geometry_for_Juniors_gift_2017 56 επιλεγμένα λυμένα θέματα Γεωμετρίας κατάλληλα για προετοιμασία για συμμετοχή στο διαγωνισμό "Αρχιμήδης" της Ε.Μ.Ε. (μικροί - junior)
stergiou_022_geometry_thalis_euclides_b_lykeiou 20 λυμένα Θέματα Γεωμετρίας Β Λυκείου, κατάλληλα για την προετοιμασία μαθητών για συμμετοχή στους διαγωνισμούς "ΘΑΛΗΣ" και "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" της Ε.Μ.Ε.
stergiou_023_geometry_metriki_geometria Περιέχονται προτάσεις και ασκήσεις από τη μετρική γεωμετρία. Προορίζονται για μαθητές Λυκείου  που συμμετέχουν στον διαγωνισμό Ευκλείδης της ΕΜΕ  και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα καλό υπόβαθρο για τον επόμενο διαγωνισμό της ΕΜΕ , "Αρχιμήδης". Πολλές από τις ασκήσεις αυτές έχουν τεθεί σε διαγωνισμούς, άλλες δε είναι νέες δημιουργίες που έχουν παρουσιαστεί σε αξιόλογα ξενόγλωσσα μαθηματικά περιοδικά ή βιβλία διαγωνισμών και ολυμπιάδων. 
stergiou_024_geometry_askiseis_me_gwnies
                         1o ΜΕΡΟΣ      2ο ΜΕΡΟΣ
 Χαρακτηριστικές ασκήσεις με γωνίες που αρέσουν και γοητεύουν τους μαθητές που ασχολούνται με τους μαθηματικούς διαγωνισμούς 
 stergiou_025_Archimerdes_Junior_ Geometry.pdf  Επιλεγμένα θέματα γεωμετρίας για το διαγωνισμό ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ JUNIOR της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας 
   
   
   

 

Σημείωση

Τα κενά που υπάρχουν στην αρίθμηση πρόκειται να συμπληρωθούν από μελλοντικές αναρτήσεις.

Μ.

 

 

 

stergiou

   

 

Είστε ο joomla visitor επισκέπτης
View My Stats
© 2009 2021 m.papagrigorakis