Καθαρίζουμε τα κουκιά
Τα μουσκεύουμε για 2 - 3 ώρες σε ζεστό νερό. Τα ξεφλουδίζουμε. Τα βράζουμε σε 8 φλιτζάνια νερό.
Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι
και πιπέρι. Ρίχνουμε 1/2
φλιτζάνι απ το λάδι Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά ώσπου τα κουκιά να μαλακώσουν.
Λιώνουμε τα κουκιά (Οι παλιές νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν πιρούνι για να
λιώσουν τα βρασμένα κουκιά
- τα κάνουν όπως λένε «φάβα» ). Τα
τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα
και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνουν όλα ένα μίγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Κατά το σερβίρισμα, ρίχνουμε λεμόνι. |