Σε λεκάνη ρίχνουμε το αραποσιτάλευρο και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη , τις σταφίδες, τον χυμό των δύο
πορτοκαλιών και τα ξύσματα από το φλοιό των πορτοκαλιών.
Ανακατεύουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό "όσο να δέχεται το
χέρι" (περίπου 35 βαθμούς).Όταν η μάζα γίνει χυλός
(κουρκούτι) προσθέτουμε το μπέϊκιν Πάουντερ (ή την
σόδα).
Ετοιμάζουμε αλείφοντας με λάδι ένα πλατύ και χαμηλό ταψί
(λίγα σπίτια διαθέτουν εκείνα τα τεράστια - ρηχά ταψιά). Δεν
πρέπει να αφήσουμε την μπομπότα να φουσκώσει πάνω από δύο
δάκτυλα. Ρίχνουμε το μίγμα που πλάσαμε και το στρώνουμε .
Προθερμαίνουμε μέτρια τον φούρνο και ψήνουμε μέχρι η
μπομπότα να πάρει το ωραίο εκείνο καστανό χρώμα.
|