Ιστοσελίδα της Λυσσαρέας Αρκαδίας

Home Αρχαία Ηραία Πολιτιστικές Ειδήσεις Δημοτικό Τραγούδι Εκπαιδευτικά Θέματα

 
ΑΡΙΑ ΗΡΑΙΑ




ΛΑΔΕΡΑ

Λαχανόπιτα (πίτα με διάφορα χόρτα)

Λαχανόπιτα με αραποσιτάλευρο

Λαχανίδες (χόρτα ήμερα γιαχνί)

"Λαχανόρυζο" (με άγρια χόρτα)

Μαπόριζο με ντομάτα γιαχνί

Κουνουπίδι γιαχνί

Γεμιστά (ντομάτες κλπ)

Πατάτες Φουσκωτές

""Ψαράκια του βουνού" (Κολοκυθολέλουδα)

Κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα κολοκυθάκια

Κολοκυθοκορφάδες-χόρτα γιαχνί

Κολοκυθοκορφάδες με άρμη

Κολοκυθοκορφάδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες-τυρί

Κουκιά φρέσκα με μαράθια

"Φάβα" από κουκιά

Αγκιναροκούκια

Αγκινάρια Ομελέτα

Αγκινάρες τηγανητές

Βορβιά (Βολβοί) Σαλάτα










Η Αλεξία Κουτσολαμπροπούλου
θυμάται
συνταγές ΛΥΣΣΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ που έμαθε απ τη γιαγιά της
 



ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ

1  κιλό  φρέσκα κολοκυθάκια
  2     αυγά
  200   γραμμ. φέτα
  Δυόσμο απ' τον κήπο
 1 φλιτζάνι φρυγανιά
     (ή ξερό ζυμωτό ψωμί)
 Ελαιόλαδο Λυσσαρέας ,
 1 κουταλιά αλεύρι
  πιπέρι  -  αλάτι


ΤΡΟΠΟΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια (σε τρίφτη του κρεμμυδιού). Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι να μείνουν μια ώρα. Κατόπιν τα στύβουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μικρή λεκάνη.

Χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στην λεκάνη με τα τριμμένα κολοκυθάκια. Τρίβουμε την φέτα σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα ρίχνουμε στην λεκάνη. Προσθέτουμε την φρυγανιά, το αλεύρι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μίγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.. Μετά από μία - δύο ώρες πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
Τους βγάζουμε με κεψέ (τρυπητή κουτάλα). Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί (χαρτί κουζίνας) για να απορροφηθεί το περιττό λάδι απ' το τηγάνισμα.