Καθαρίζουμε τα κουκιά γύρω - γύρω. Τα
πλένουμε. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό να βράσουν
για πέντε λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Αφαιρούμε τα εξωτερικά
φύλλα και αδειάζουμε με κουταλάκι το χνούδι απ το
εσωτερικό τους . Τις τοποθετούμε σε μικρή λεκάνη με νερό
προσθέτοντας σταγόνες λεμονιού και αλεύρι για να μη μαυρίσουν .
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τα τσιγαρίζουμε
στο λάδι.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο που κόψαμε απ
τον κήπο μας. Τον προσθέτουμε στο
φαγητό μαζί με τα κουκιά.
Όταν πάρει βράση προσθέτουμε τις
αγκινάρες με προσοχή.
Προσθέτουμε λίγο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα
αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, διαλύουμε
το αλεύρι σε 3 κουταλιές σούπας νερό. Στύβουμε το
λεμόνι Μαζί με το αλεύρι το ρίχνουμε στο φαγητό Αφήνουμε λίγο να
βράσει για να δέσει η σάλτσα. |