Ιστοσελίδα της Λυσσαρέας Αρκαδίας

Home Αρχαία Ηραία Πολιτιστικές Ειδήσεις Δημοτικό Τραγούδι Εκπαιδευτικά Θέματα

 
ΑΡΙΑ ΗΡΑΙΑ




ΛΑΔΕΡΑ

Λαχανόπιτα (πίτα με διάφορα χόρτα)

Λαχανόπιτα με αραποσιτάλευρο

Λαχανίδες (χόρτα ήμερα γιαχνί)

"Λαχανόρυζο" (με άγρια χόρτα)

Μαπόριζο με ντομάτα γιαχνί

Κουνουπίδι γιαχνί

Γεμιστά (ντομάτες κλπ)

Πατάτες Φουσκωτές

""Ψαράκια του βουνού" (Κολοκυθολέλουδα)

Κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα κολοκυθάκια

Κολοκυθοκορφάδες-χόρτα γιαχνί

Κολοκυθοκορφάδες με άρμη

Κολοκυθοκορφάδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες-τυρί

Κουκιά φρέσκα με μαράθια

"Φάβα" από κουκιά

Αγκιναροκούκια

Αγκινάρια Ομελέτα

Αγκινάρες τηγανητές

Βορβιά (Βολβοί) Σαλάτα










Η Αλεξία Κουτσολαμπροπούλου
θυμάται
συνταγές ΛΥΣΣΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ που έμαθε απ τη γιαγιά της
 



«ΒΡΑΣΤΟ» (ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ)


ΥΛΙΚΑ

3 κιλά  γίδα
μια χούφτα δυόσμο
αλάτι και πιπέρι
1φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο


ΤΡΟΠΟΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε και πλένουμε το κρέας. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργεί το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκεπάζουμε να βράσει για δύο ώρες περίπου. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τα φυλλαράκια δυόσμου (ολόκληρα), το αλατοπίπερο, το λάδι και το αφήνετε να πάρει μια βράση.

  Όταν το κρέας βγαίνει από το κόκαλο τότε έχει βράσει καλά. Και το φαγητό είναι έτοιμο.