Πρωί - πρωί
με την δροσιά μαζεύουμε απ το περιβόλι κουκιά και απ τον
κήπο δυόσμο, μακεδονήσι και τα κρεμμυδάκια.
Καθαρίζουμε τα κουκιά - βγάζουμε το κοτσάνι και τα
νεύρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μαράθια, το μακεδονήσι και
τον δυόσμο.
Ετοιμάζουμε το "τεψί" (ταψί) απλώνοντας λίγο λάδι
στον πάτο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά ανακατεμένα και τα
στρώνουμε. Ρίχνουμε νερό - να σκεπαστούν τα χορταρικά.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι μα μαλακώσουν όλα τα
χορταρικά και να μείνουν με το λάδι τους. |