Ιστοσελίδα της Λυσσαρέας Αρκαδίας

Home Αρχαία Ηραία Πολιτιστικές Ειδήσεις Δημοτικό Τραγούδι Εκπαιδευτικά Θέματα

 
ΑΡΙΑ ΗΡΑΙΑ




ΛΑΔΕΡΑ

Λαχανόπιτα (πίτα με διάφορα χόρτα)

Λαχανόπιτα με αραποσιτάλευρο

Λαχανίδες (χόρτα ήμερα γιαχνί)

"Λαχανόρυζο" (με άγρια χόρτα)

Μαπόριζο με ντομάτα γιαχνί

Κουνουπίδι γιαχνί

Γεμιστά (ντομάτες κλπ)

Πατάτες Φουσκωτές

""Ψαράκια του βουνού" (Κολοκυθολέλουδα)

Κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα κολοκυθάκια

Κολοκυθοκορφάδες-χόρτα γιαχνί

Κολοκυθοκορφάδες με άρμη

Κολοκυθοκορφάδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες-τυρί

Κουκιά φρέσκα με μαράθια

"Φάβα" από κουκιά

Αγκιναροκούκια

Αγκινάρια Ομελέτα

Αγκινάρες τηγανητές

Βορβιά (Βολβοί) Σαλάτα










Η Αλεξία Κουτσολαμπροπούλου
θυμάται
συνταγές ΛΥΣΣΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ που έμαθε απ τη γιαγιά της
 



  ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΙΑ

ΥΛΙΚΑ

 1 κιλό  κουκιά
  4     κρεμμυδάκια
  1/2 κιλό  μαράθια
  1    ματσάκι  δυόσμο
  1    ματσάκι  μακεδονήσι
  Ελαιόλαδο Λυσσαρέας ,
 αλάτι - πιπέρι
  νερό


ΤΡΟΠΟΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πρωί - πρωί με την δροσιά μαζεύουμε απ το περιβόλι κουκιά και απ τον κήπο δυόσμο, μακεδονήσι και τα κρεμμυδάκια.
Καθαρίζουμε τα κουκιά - βγάζουμε το κοτσάνι και τα νεύρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μαράθια, το μακεδονήσι και τον δυόσμο.
Ετοιμάζουμε το "τεψί" (ταψί) απλώνοντας λίγο λάδι στον πάτο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά ανακατεμένα και τα στρώνουμε. Ρίχνουμε νερό - να σκεπαστούν τα χορταρικά.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι μα μαλακώσουν όλα τα χορταρικά και να μείνουν με το λάδι τους.