Ιστοσελίδα της Λυσσαρέας Αρκαδίας

Home Αρχαία Ηραία Πολιτιστικές Ειδήσεις Δημοτικό Τραγούδι Εκπαιδευτικά Θέματα

 
ΑΡΙΑ ΗΡΑΙΑ




ΛΑΔΕΡΑ

Λαχανόπιτα (πίτα με διάφορα χόρτα)

Λαχανόπιτα με αραποσιτάλευρο

Λαχανίδες (χόρτα ήμερα γιαχνί)

"Λαχανόρυζο" (με άγρια χόρτα)

Μαπόριζο με ντομάτα γιαχνί

Κουνουπίδι γιαχνί

Γεμιστά (ντομάτες κλπ)

Πατάτες Φουσκωτές

""Ψαράκια του βουνού" (Κολοκυθολέλουδα)

Κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα κολοκυθάκια

Κολοκυθοκορφάδες-χόρτα γιαχνί

Κολοκυθοκορφάδες με άρμη

Κολοκυθοκορφάδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες-τυρί

Κουκιά φρέσκα με μαράθια

"Φάβα" από κουκιά

Αγκιναροκούκια

Αγκινάρια Ομελέτα

Αγκινάρες τηγανητές

Βορβιά (Βολβοί) Σαλάτα










Η Αλεξία Κουτσολαμπροπούλου
θυμάται
συνταγές ΛΥΣΣΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ που έμαθε απ τη γιαγιά της
 



 ΠΑΤΑΤΕΣ «ΦΟΥΣΚΩΤΕΣ»

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό  πατάτες Τριπόλεως
  Λάδι Λυσσαρέας
  Ξύδι  ή λεμόνι
  Ψιλοκομμένο Μακεδονήσ
ι (μαϊντανό)
  Φρέσκο κρεμμυδάκι απ' τον κήπο
  Αλάτι  -  πιπέρι


ΤΡΟΠΟΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε καλά τις πατάτες .  Τις βράζουμε με τη φλούδα  μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε μέσα σε γαβάθα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.