Πρωί - πρωί πηγαίνουμε στον κήπο.
Μαζεύουμε κολοκυθοκορφάδες και τα υπόλοιπα λαχανικά με
την δροσιά, πριν ζεστάνει ο ήλιος.
Καθαρίζουμε τις κολοκυθοκορφάδες αφαιρώντας τον Ύπερο
και τον μίσχο. Καθαρίζουμε όλα τα χορταρικά και τα
κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα χορταρικά μαζί. Τα
Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε δύο ποτήρια
νερό, το αλατοπίπερο και τις ντομάτες.
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40΄ λεπτά,
μέχρι το φαγητό να "τραβήξει το ζουμί" και να μείνει με
το λάδι.
Οι Λυσσαρεώτισσες λίγο πριν το κατεβάσουν απ'
την φωτιά προσθέτουν ένα φλιτζάνι άρμη
(Άρμη είναι το γάλα μέσα στο οποίο διατηρείται η φέτα). |