Δημητρακάκης Κων/νος M. ed.

Σύμβουλος Εκπ/σης ΠΕ 70 - τ. Αναπληρωτής Δ/ντής Π.Ε. Φθιώτιδας - τ. Δ/ντής ΠΕΚ Λαμίας

Επιλογές

Υλικό ανά γνωστικό αντικείμενο

Γενικό υποστηρικτικό υλικό

 

Με το ποδήλατό μου αρχηγό τα αυτοκίνητα νικώ
Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης
Κειμενογράφος: Νίκα Βασιλική
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Η πόλη έχει καταληφθεί από τα αυτοκίνητα , τα οποία την έχουν κάνει άσχημη και βρόμικη. Με τα ποδήλατα έχει ξεσπάσει μακροχρόνιος πόλεμος. Δυο ποδήλατα θέλουν να εξηγήσουν στα αυτοκίνητα ότι αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει νικητή. Θέλουν, ακόμα, να τους προτείνουν να υπογράψουν ειρήνη. Υπάρχει όμως κάποιος που δεν θα δεχτεί ποτέ: ο αρχιστράτηγος Τζι Μπι Τούρμπο. Πανίσχυρο αυτοκίνητο που θέλουν να νικήσουν τα ποδήλατα αν θέλουν ειρήνη. Πώς; Μα οδηγώντας τον στην τελική αναμέτρηση εκεί που δεν έχει ούτε βενζίνη ούτε και καινούρια λάστιχα. Θα νικήσουν τα ποδήλατα; Θα καταφέρουν να αλλάξουν την όλη με ορθοπεταλιές;

 

 

 


Ο Κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί
Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης,Νίκα Βασιλική
Εικονογράφος: Κοζάντι Φραντσέσκα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Μπορεί η λογοτεχνία να αλλάξει τη στάση και τη συμπεριφορά του αναγνώστη σχετικά με το περιβάλλον; Η νέα σειρά παραμυθιών του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τις Εκδόσεις Πατάκη με γενικό τίτλο ΟΙΚΟλογήματα έχει ακριβώς αυτόν το στόχο. Να ενημερώσει, να συγκινήσει, να κινητοποιήσει τους μικρούς αναγνώστες σχετικά με τα μεγάλα θέματα του περιβάλλοντος, όπως οι κλιματικές αλλαγές, η μόλυνση των θαλασσών, οι πυρκαγιές, η διαχείριση των σκουπιδιών και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Έτσι θα δημιουργηθούν αυριανοί πολίτες με οικολογική συνείδηση, έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν το μέλλον του πλανήτη, το δικό τους και των παιδιών τους!

 

 

 


Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ!
Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης,Νίκα Βασιλική
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Στο βιβλίο αυτό η Μεσόγειος, η θάλασσά μας, βλέποντας τους ανθρώπους γύρω της να αδιαφορούν γι? αυτήν και να την καταστρέφουν, αποφασίζει να μαζέψει όλα τα νερά της, τα ψάρια, τα πουλιά και γενικά όλα τα πλάσματά της και να φύγει. Να αναζητήσει άλλο τόπο για να μείνει, κάπου όπου οι άνθρωποι θα την αγαπούν. Έτσι, όλοι οι λαοί που κατοικούν τριγύρω της ξυπνούν ένα πρωί και βλέπουν τη θάλασσα να έχει εξαφανιστεί και στη θέση της να υπάρχει μια τεράστια άδεια λακκούβα! Θλίψη και απελπισία γεμίζει τις καρδιές τους. Συνειδητοποιούν τα λάθη τους και αναρωτιούνται αν προλαβαίνουν να την πείσουν να γυρίσει μέχρι να βρει έναν άλλο τόπο να μείνει.

 

 

 

 


Το Αστροπελέκι με την περιέργεια βρίσκει λύση για την ενέργεια
Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης,Νίκα Βασιλική
Εικονογράφος: Κοζάντι Φραντσέσκα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Υπάρχει λύση για την ενέργιεα που λιγοστεύει; Οι άνθρωποι τη σπαταλούν κι ύστερα πολεμούν για αυτήν. Το Αστροπελέκι, το παράξενο πράσινο πουλί που κάνει παρέα με τον Κότσυφα, ξέρει πού θα βρει τη λύση. Στο μακρινό εξωτικό νησί του, όπου την ενέργεια την προσφέρουν απλόχερα η Γη, ο Αέρας κι ο Ήλιος. Εκεί πηγαίνει, παρέα με τον Κότσυφα και τα τρία κορίτσια που το βοήθησαν, για να μάθει από τη γιγάντια πυγολαμπίδα πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βρεθεί ενέργεια: Τρόποι εναλλακτικοί, ήπιες μορφές χρησιμοποίησε κι εσύ ανανεώσιμες πηγές!

 

 

 


Η Μικρή Γοργόνα πώς να ζήσει στο Σκουπιδονήσι;
Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης,Νίκα Βασιλική
Εικονογράφος: Κοζάντι Φραντσέσκα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Μια σειρά με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα μεγάλα ζητήματα του περιβάλλοντος.

 

 

 

 

 

 


Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει
Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Βαγγέλης,Νίκα Βασιλική
Εικονογράφος: Κοζάντι Φραντσέσκα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Μπορεί η λογοτεχνία να αλλάξει τη στάση και τη συμπεριφορά του αναγνώστη σχετικά με το περιβάλλον; Η νέα σειρά παραμυθιών του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τις Εκδόσεις Πατάκη με γενικό τίτλο ΟΙΚΟλογήματα έχει ακριβώς αυτόν το στόχο. Να ενημερώσει, να συγκινήσει, να κινητοποιήσει τους μικρούς αναγνώστες σχετικά με τα μεγάλα θέματα του περιβάλλοντος. Το Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει, το τρίτο βιβλίο της σειράς, ασχολείται με τις κλιματικές αλλαγές και το πόσο επηρεάζονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα και συμπεριφορά. Θέματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ερημοποίηση, το λιώσιμο των πάγων, η τρύπα του όζοντος δίνονται στα παιδιά μέσα από το παραμύθι. Συνειδητοποιούν έτσι ότι το μέλλον τους είναι συνυφασμένο με το μέλλον του πλανήτη και πως πρέπει να αναλάβουν δράση για να πείσουν τους μεγάλους να αλλάξουν στάση. Το βιβλίο προτείνει δράσεις διαμαρτυρίας ως πρώτα βήματα για τη σωτηρία του πλανήτη. Μια τέτοια συμβολική κοινή παγκόσμια δράση είναι η ΩΡΑ της ΓΗΣ, που όλοι για μία ώρα σβήνουμε τα φώτα!

 


Ο Μεγάλος Νέιτ τα δίνει όλα!
Συγγραφέας: Λίνκολν Πιρς
Μετάφραση: Κώστια Κοντολέων
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Ε! Στάσου! Ν? αγωνίζονται δεν ξέρουν ?όνο οι αθλητές! Ξέρουν κι αυτοί που φτιάχνουν κό?ικς ? κι ανά?εσά τους πρώτος και καλύτερος ο Μεγάλος Νέιτ! Το ισχυρό δημοτικό του Τζέφερσον ΠΑΝΤΑ κερδίζει. Γι' αυτό ο Νέιτ αποφασίζει πως έχει έρθει ο καιρός να γίνουν από μηδενικά ήρωες! Θα υποχωρήσει ο Νέιτ στην πίεση της «Τελευταίας Αναμέτρησης Χιονιού;» ή θα οδηγήσει το 38ο Δ.Σ. στη μεγαλύτερη ως τώρα νίκη του;

 

 

 

 

 

 

 

 


Ο Φοβερός Φράνκι και η μυαλο-ρουφήχτρα
Συγγραφέας: Anna Kemp
Εικονογράφηση: Alex T. Smith
Μετάφραση: Ελένη Βαχλιώτη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Όταν ο Φράνκι Μπλούιτ φέρνει πάλι έναν έλεγχο ?ε όλα τα βασικά ?αθή?ατα κάτω από τη βάση, οι γονείς του αποφασίζουν να τον στείλουν εσωτερικό. Στην αρχή τού αρέσει που δε θα έχει τους φρικτούς γονείς του πάνω απ? το κεφάλι του, αλλά ?ετά καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά ?ε αυτό το σχολείο...

 

 

 

 

 

 

 

 


Οι Ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων
Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Μια πυκνή απειλητική σκοτεινιά σκεπάζει τη Χώρα των Ονειροφυλάκων. Όμως λίγοι θα παραδεχτούν την εξασθένηση των ονείρων. Όταν οι αποτυχημένες πτήσεις Ονειροφυλάκων αυξάνονται, η παλιά προκατάληψη απέναντι στους διαφορετικούς διχάζει εκ νέου τη φυλή σε Ικανούς και Κατώτερους. Στα χνάρια του «Ονειροφύλακες», το βιβλίο είναι μια συναρπαστική περιπέτεια, μια αλληγορική ιστορία για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στο όνειρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Το μυστικό του παλιού αρχοντικού
Συγγραφέας: Λίνα Λυχναρά
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Σ' ένα όμορφο νησί των Κυκλάδων συμβαίνουν περίεργα πράγματα, και ο αστυνόμος Ζαφείρης έχει να λύσει μια από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις της καριέρας του. Ο θάνατος της Άναμπελ Τίνκερ, γκουβερνάντας του μικρού Γιάννη στο παλιό αρχοντικό, ήταν άραγε δυστύχημα ή δολοφονία; Τι είναι αυτό που είδε ο μικρός Γιάννης και τον έκανε να χάσει τη μνήμη του; Λίγα χρόνια μετά, έφηβος πια επιστρέφει στο νησί. Κάποιος όμως τον απειλεί. Κάποιος φοβάται μήπως αποκαλυφθούν ένοχα μυστικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σκουπίδια
Συγγραφέας: Άντυ Μάλλιγκαν
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται εκεί μέσα... Τρία αγόρια ζουν στη χωματερή ψάχνοντας όλη τη μέρα στα σκουπίδια γι' αυτό που θα τους αλλάξει τη ζωή. Όταν το βρίσκουν, θα χρειαστεί να παλέψουν με την αστυνομία αλλά και με τον υπόκοσμο, προκειμένου να επιβιώσουν. Και θα τα καταφέρουν!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η κόκκινη πυραμίδα. Τα χρονικά των Κέιν
Συγγραφέας: Ρικ Ρίορνταν
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
«Πρόσεχε τα ξόρκια σου! Ποτέ δεν ξέρεις ποιον μπορεί να ξυπνήσουν...» Ο Κάρτερ και η Σίντι Κέιν διαθέτουν μαγικές δυνάμεις, αλλά πρέπει και να τις ανακαλύψουν... Με μια παρέα αλλόκοτων ζωόμορφων μάγων, θα χρειαστεί να φτάσουν στην άκρη της γης για να σταματήσουν τον Σεθ, το μαύρο φίδι του Κακού, που έχει φυλακίσει τον πατέρα τους κι ετοιμάζεται να επιβάλει την εξουσία του στον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 


Πεταλουδόνειρα
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Κ
Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Τι θα έκανες αν ξυπνούσες ένα πρωί και ανακάλυπτες ότι έχεις χάσει το μοναδικό σου ταλέντο; Και ότι στη θέση του έχεις πια ένα άλλο ταλέντο, τελείως άχρηστο; Οι Μάγιας πίστευαν πως τα πιο ζωντανά μας όνειρα τα φέρνουν πεταλούδες. Τί γίνεται όμως όταν μια πεταλούδα μπερδεύεται και μοιράζει πέντε όνειρα σε πέντε λάθος παραλήπτες σε πέντε διαφορετικά μέρη του κόσμου; Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, σε πέντε διαφορετικά σημεία του κόσμου, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν ένα μυστήριο που θα τους αλλάξει τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 


Ανόργανη χημεία με κόμικς, Καστανιώτης

Το τέλος των τεράτων, Κέδρος

Οργανική χημεία με κόμικς, Καστανιώτης

Βιού, Κέδρος

Οι τοιχογραφίες του Τζότο, Καστανιώτης

Το άσπρο άλογο, Κέδρος

Ο Γαλιλαίος και το σύμπαν, Άμμος

Ένας άγγελος μια φορά, Αδάμ

Οι δώδεκα πριγκίπισσες που χόρευαν, Ρώσση

Η γοργόνα ταξιδεύει τον μικρό Αλέξανδρο, Κέδρος

Μια Κυριακή με τον Πικάσο, Άμμος

Οι νάνοι του Γκνου,  Γνώση

Ξύπνα Ντενεκεδούπολη, Καστανιώτης

Στο Κουρδιστάν, Κέδρος

Η Μαρία Κιουρί και το ράδιο, Άμμος

Για το κτίσιμο της Αγια -Σοφιάς, Ακρίτας

Πιπίνος, ο μικρός λαγός, Ρώσση

Στο κρυφό σχολειό, Ποταμός

Ο μαγεμένος αυλός, Ρώσση

Η κοκκινοσκουφίτσα, Κέδρος

12-1 παραμύθια από τη Θεσσαλία, Καστανιώτης

Η Μαίρη Πόππινς, Ποταμός

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Ρώσση

Η Μαίρη Πόππινς ανοίγει την πόρτα, Ποταμός

Στης καμηλοπάρδαλης τη μύτη, Άμμος

Τρελαντώνης, Εστία

Το ταξίδι του Κολόμβου, Άμμος

Θησαυρός στη Ναύπακτο, Ψυχογιός

Το ταξίδι του Μάρκο Πόλο, Άμμος

Τα παραμύθια της οδού Μερικούρ, Κέδρος

Οι λαοί, Άμμος

Γιαλούσα, Κέδρος

Η θάλασσα, Άμμος

Όμορφη πορτοκαλιά μου, Κέδρος

Ξαναβρήκα το φίλο μου, Πατάκης

Το καπλάνι της βιτρίνας, Κέδρος

Το φουστάνι της Κλεοπάτρας, Πατάκης

Ο Ηρακλής, Δωρικός

Η ιστορία της ανθρωπότητας, Καστανιώτης

Το κοτσύφι μου κι εγώ, Κέδρος

Νινέτ, Πατάκης

Μύθοι και θρύλοι απ? τα νησιά μας, Κέδρος

Τα δέντρα μας, Πατάκης

Είδα κι άκουσα στην Ολυμπία, Εστία

Το αλφαβητάριο του Αϊ Βασίλη, Άμμος

Οι πελαργοί θα ξανάρθουν, Κέδρος

Τα γκρίζα χρόνια, Πατάκης

Μύθοι και θρύλοι, Εστία

Είμαι ένας βάτραχος μικρούλης, Άμμος

Εγώ, ο Γαλιλαίος, Παπαδόπουλος

Το ταξίδι του Μαγγελάνου, Άμμος

Φως απ' τ? Αρκάδι, Εστία

Τροία, Άμμος

Ο Ίκαρος, Δωρικός

Ο ερωτευμένος πυροσβέστης, Πατάκης

Δυο ελληνόπουλα στα χρόνια του Νέρωνα, Εστία

Το κοστούμι δε με μέλει, Πατάκης

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, Κέδρος

Πομπηία, Άμμος

Είδα κι άκουσα στην Κνωσό, Εστία

Παραμύθια από την Αφρική, Πατάκης

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας, Ψυχογιός

Οι δημοσιογραφικές επιτυχίες του Ρουλταμπός, Πατάκης

Τον καιρό του Λεοντόκαρδου, Εστία

Η μαύρη τουλίπα, Καστανιώτης

Από το ημερολόγιο ενός παιδιού της κατοχής, Εστία

Τα ξύλινα σπαθιά, Πατάκης

Προ Χριστού στη Βραυρώνα, Εστία

Γνωριμία με το Μιχαήλ Άγγελο, Πατάκης

Εύθυμα ελληνικά λαϊκά παραμύθια, Κέδρος

Η ζωή των φυτών, Πατάκης

Οι γιοι του Ηρακλή, Εστία

Ένα σακί μαλλιά, Πατάκης

Μέσα στις φλόγες, Κέδρος

Ο Αιμίλιος και οι ντετέκτιβ, Πατάκης

Ο Δον Κιχώτης, Κέδρος

Πού είναι ο Γουόλλυ τώρα; Πατάκης

Ο βοσκός κι ο ρήγας, Εστία

Η ιστορία ενός ηφαιστείου, Πατάκης

Παραμύθι χωρίς όνομα, Εστία

Η μαύρη καλλονή, Καστανιώτης

Στην Αθήνα του Περικλή, Εστία

Ο μικρός περιηγητής, 3 τόμοι, Καστανιώτης

Η Μαίρη Πόππινς στο πάρκο, Ποταμός

Ρωτώ και μαθαίνω, Καστανιώτης

Η Μαίρη Πόππινς επιστρέφει, Ποταμός

Το σπίτι στη γωνιά του Πουφ, Καστανιώτης

Λαϊκή μετεωρολογία, Ενάλιος

Μύθοι του Αισώπου, Καστανιώτης

Οι περιπέτειες του Πινόκιο, Μίνωας

Το κόκκινο αλογάκι., Καστανιώτης

Χόμπιτ, Κέδρος

Ο Λυλίκος, Άμμος

Οι δέκα εντολές, Σακκαλής

Ο Φεντερίκο και το μαγικό βιολί, Άμμος

Οι περιπέτειες του Χώκλμπερυ Φιν (2 τόμοι), Νεφέλη

Γκογκέν, Ερευνητές

Ο τυφλοπόντικας, Νεφέλη

Ηλεκτρισμός, Ερευνητές

Τα τρία μικρά λυκάκια, Μίνωας

Ανακαλύπτω την επιστήμη, Ερευνητές

Ο άσωτος γιος, Σακκαλής

Εξερευνώντας την Αφρική, Ερευνητές

Δαβίδ και Γολιάθ, Σακκαλής

Βαν Γκόγκ, Ερευνητές

Ο κύριος Τζον, Λωτός

Μότσαρτ, Librο

Ο νυχτερινός μπαμπάς, Κέδρος

Αθλα, αθλητές και έπαθλα, Ερευνητές

Μυθολογία, Ελληνικά Γ ράμματα

Λαοί και πολιτισμοί, Ερευνητές

Η κιβωτός του Νώε, Σακκαλής

Φως, Ερευνητές

Η ποδηλάτισσα, Εστία

Γκόγια, Ερευνητές

Ο θυμωμένος Αρθρουρ, Ρώσση

Μονέ, Ερευνητές

Λόγια της πλώρης, Εστία

Ο τελευταίος βασιλιάς της Ατλαντίδας, Καστανιώτης

Πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου, Σκίουρος

Κόνραντ το παιδί της κονσέρβας, Τεκμήριο

Μονέ, Μίνωας

Η τίγρη, Ερευνητές

Ιλιάδα, Άγκυρα

Ο παπαγάλος, Ερευνητές

Θησέας, Άγκυρα

Το ηλιακό σύστημα, Ερευνητές

Ρέμπραντ, Μίνωας

Πειράματα με την κίνηση, Ερευνητές

Οι δώδεκα μήνες, Σίγμα

Πειράματα με το νερό, Ερευνητές

Λωτρέκ, Μίνωας

Πολική αρκούδα, Ερευνητές

Γραμμές σχήματα χρώματα, Αίολος

Διαστημικά ταξίδια, Ερευνητές

Η μέτρηση του χρόνου, Αίολος

Πειράματα με το φως, Ερευνητές

Οι πουλητάδες της Πόλης, ΟΜΕΠ

Σύμπαν , Ερευνητές

Οι μικροί θεοί του κάστρου, Κέδρος

Εξερευνώ το διάστημα, Ερευνητές

Μυστικά της θάλασσας, Εστία

Θύελλες, Ερευνητές

Τα ψηλά βουνά, Νεφέλη

24 παραμύθια για γέλια και για κλάματα, Libro

Τρελό-τρελό ποδόσφαιρο, Διάγραμμα

Η Βρομίτσα και ο Μουντζούρης, Τεκμήριο

Ο λόφος με τα κρυμμένα μυστικά, Νέοι Ακρίτες

Ο κήπος με τ' αγάλματα, Καστανιώτης

Το φεγγαράκι απόψε, Εστία

Η κόκκινη ιστορία, Libro

Το καρναβάλι των ζώων. Ο Πέτρος και ο λύκος, Μέγαρο Μουσικής

Η πράσινη ιστορία, Libro

Ο χρόνος και ο χώρος του θείου Αλμπέρτου, Κάτοπτρο

Η μπλε ιστορία, Libro

Μπαλώνης, Αίολος

Λαϊκοί θρύλοι και παραδόσεις για παιδιά, Καστανιώτης

Στο ζωολογικό κήπο, Αίολος

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας, Καστανιώτης

Τα παραμύθια της Κρήτης, Ακρίτας

Το νησί των θησαυρών, Καστανιώτης

Οι μύθοι του Λαφοντέν, Βιβλιομεταφραστική

Ο Ταρταρέν της Ταρασκόν, Καστανιώτης

Το αλφαβητάρι του μπάσκετ, Δίαυλος

Χειμωνιάτικη ιστορία, Καστανιώτης

Το αλφαβητάρι του ποδοσφαίρου, Δίαυλος

Ο Μαρσελέν που κοκκινίζει, Τεκμήριο

Στη χώρα των μαμούθ, Κέδρος

Η κίτρινη ιστορία, Libro

Η μαγειρική του Βρετανικού Μουσείου, Ερμείας

Τα ταξίδια στο Βόρειο Πόλο, Άμμος

Τ' αγγεία και ο κόσμος τους, Κέδρος

Τα ταξίδια του Κουκ, Άμμος

Η ορχήστρα, Αίολος

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, Ψυχογιός

Η ιεροτελεστία της άνοιξης, Κέδρος

Η μικρή Ζοζεφίνα, Ψυχογιός

Η τρελή αποκριά, Ελληνικά Γ ράμματα

Μυθικά τέρατα, Γνώση

Ο πύργος του ήλιου, Εστία

Εικονογραφημένο λεξικό ελην. μυθολογίας για παιδιά, Γνώση

Παραμύθια του καλού καιρού, Παπαδόπουλος

Παγκόσμιος άτλαντας, Ερευνητές

Η βόμβα και ο στρατηγός, Γνώση

Ο παπαγάλος σταθμάρχης, Ψυχογιός

Ο καραγκιόζης μαέστρος, Ακρίτας

Το Μπαλέτο Μπολσόϊ, Γνώση

Το πουλί της φωτιάς, Κέδρος

Η Μόμο, Ψυχογιός

Ζώα της προϊστορικής εποχής, Παπαδόπουλος

Ιστορία χωρίς τέλος, Ψυχογιός

Το μήλο, Δεληθανάσης

Οι Βλακέντιοι, Ψυχογιός

Το παγόνι, Άμμος

Το δίχτυ της Καρλότας, Ψυχογιός

Το νησί με τις αρκούδες, Δεληθανάσης

Ψάρια, Δεληθανάσης

Αρχαία Ρώμη, Μίνωας

Πρώτοι άνθρωποι, Δεληθανάσης

Παγκόσμια μυθολογία, Μέρμηγκας

Η Πίπι, Φακιδομύτη, Ψυχογιός

Η ιστορία του γιατρού Νούλιτς, Εστία

Η Πίπι, Φακιδομύτη στις νότιες θάλασσες, Ψυχογιός

Βασανισμένα και δοξασμένα χρόνια, Εστία

Ούγκο και Ζοζεφίνα, Ψυχογιός

Ιστορίες, Εστία

Ο αϊτός και οι πειρατές, Ψυχογιός

Ολφι και Οιδίποδας, Τέσσερα

Εφευρέσεις, Δεληθανάσης

Ιστορίες από τη Βίβλο, Ψυχογιός

Η Μηλιά, Eστία

Μ? αρέσουν οι ασκήσεις, Άμμος

Τα φυτά, Δεληθανάσης

Σκι και χειμερινά σπορ, Παπαδόπουλος

Το δέντρο, Δεληθανάσης

Οι Έλληνες ζωγράφοι (3 τόμοι), Μέλισσα

Η γάτα, Δεληθανάσης

Οι μεγάλοι ζωγράφοι (5 τόμοι), Μέλισσα

Το αυτοκίνητο, Δεληθανάσης

Το όνειρο του Ορέστη, Εστία

Ο πλανήτης μας στο σύμπαν!, Δεληθανάσης

Ο Αστερίξ στους Ελβετούς, Μαμούθ comix

Ο αδερφή μου η Κλάρα και ο χιονάνθρωπος, Πατάκης

Το δώρο του Καίσαρα, Μαμούθ comix

Η αδερφή μου η Κλάρα και οι ξύλινες κουτάλες της, Πατάκης

Οι δώδεκα άθλοι, Μαμούθ comix

Η αδερφή μου η Κλάρα και ο καρχαρίας, Πατάκης

Ο Αστερίξ και Χαλαλίμα, Μαμούθ comix

Η αδερφή μου η Κλάρα και η μεγάλη πορεία, Πατάκης

Ρόδο και ξίφος, Μαμούθ comix

Πρώτες ύλες και αντικείμενα, Δεληθανάσης

Η μεγάλη τάφρος, Μαμούθ comix

Η γη που μας τρέφει, Δεληθανάσης

Ο Αστερίξ και οι Ινδιάνοι, Μαμούθ comix

Ανακαλύπτοντας τη φύση, Δεληθανάσης

Ο Αστερίξ και οι Νορμανδοί, Μαμούθcomix

Ο καπετάν Αντάρας και ο κρυμμένος θησαυρός του, Μαργαρίτα

Οι δάφνες του Καίσαρα, Μαμούθ comix

Ο μικρός βρικόλακας ταξιδεύει, Γράμματα

Ο Αστερίξ στους Βρετανούς, Μαμούθ comix

Ο μικρός βρικόλακας μετακομίζει, Γράμματα

Πως ο Οβύλί, ξέπεσε, Μαμούθ comix

Ο μικρός βρικόλακας, Γράμματα

Ο γιος του Αστερίξ, Μαμούθ comix

Ο μικρός βρικόλακας στην εξοχή, Γράμματα

Η ασπίδα της Αρβέρνης, Μαμούθ comix

Ο μικρός βρικόλακας στην κοιλάδα των θρήνων, Γράμματα

Το χρυσό δρεπάνι, Μαμούθ comix

Ο μικρός βρικόλακας και ο μέγας έρως, Γράμματα

Mαρία Μόρεβνα, Σύγχρονη Εποχή

Ο μικρός βρικόλακας κινδυνεύει, Γράμματα

Το πουλί της φωτιάς, Σύγχρονη Εποχή

Ο μικρός βρικόλακας στο στόμα του λιονταριού, Γράμματα

Τα δύο αδερφάκια, Σύγχρονη Εποχή

Ο μικρός βρικόλακας επιστρέφει, Γράμματα

Το φτερό του Σταυραϊτού, Σύγχρονη Εποχή

Ο μικρός βρικόλακας και ο μυστηριώδης ασθενής, Γράμματα

Η πεντάμορφη Βασίλισσα, Σύγχρονη Εποχή

Ο μικρός βρικόλακας και το απόρρητο πρόγραμμα, Γράμματα

Η τσαρίνα - Βατραχίνα, Σύγχρονη Εποχή

Κον - Τίκι., Εστία

Φρουτοπία (8 τόμοι), Πατάκης

Διηγήματα Παπαντωνίου, Εστία

Η  ηλιοστάλαχτη, Λιβάνης

Ελληνικά παραμύθια (2 τόμοι), Εστία

Μ' αρέσουν οι μηχανές, Άμμος

Το βιβλίο της μυθολογίας, Δεληθανάσης

Μύθοι και θρύλοι της Αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης, Mέρμηγκας

Ο κόσμος της Βίβλου (Παλαιά Διαθήκη), Δεληθανάσης

Ιστορίες μυστηρίου με τον Σέρλοκ Χελμς (7 τόμοι), Ροές

Κανέλλος Αγαθίας Γκέκας, Εστία

Ο Μέγας, Αλέξανδρος, Ε. Καζαντζάκη

Με το γυαλί του ψαρά, Εστία

Παίζοντας, με τη μουσική, Ελληνικά Γράμματα

Η ζωή του Χριστού, Εστία

Τα  ζώα του βουνού, Πατάκης

Παραμύθι Α, Γνώση

Τα ζώα της θάλασσας, Πατάκης

Παραμύθι Β, Γνώση

Πάσχα με τον Παπαδιαμάντη, Ακρίτας

Ανθολογία δημοτικής ποίησης, Εστία

Τα ζώα στις πολικές ζώνες, Πατάκης

Ο Μάγκας, Εστία

Κοχύλια των ελληνικών θαλασσών, Ορφανίδης

Μύθοι και περίεργα από τον κόσμο των φυτών, Εστία

Birds of Greece, Ευσταθιάδης

Ο Πίκος και η Πίκα, Γνώση

Ο πύργος του Βοσπόρου, Εστία

Αντζελίνα μπαλαρίνα, Ρώσση

Αρχηγός είναι η γιαγιά, Τέσσερα

Η Αντζελίνα και η πριγκίπισσα, Ρώσση

Τα ταξίδια γύρω από τον κόσμο (2 τόμοι), Αίολος

Το λαγουδάκι ο βενιαμίν, Άμμος

Ο μικρός Νικόλας, Τεκμήριο

Περιμένοντας τους βαρβάρους, Εστία

Το μαγικό τσουκάλι, Καστανιώτης

Η καταφερτζού, Ζαχαρόπουλος

Στα χρόνια του Τρικούπη, Κέδρος

Ελληνική μυθολογία. (5 τόμοι), Εκδοτική Αθηνών

Ιστορίες για  παιδιά, Παπαδόπουλος

Νίκολας Νίκλεμπυ, Αστήρ

Οι κύκνοι, Άμμος

Ταξιδεύοντας με τον Ηρόδοτο, Αστήρ

Γραφή, η μνήμη των ανθρώπων, Δεληθανάσης

Ο Ιβανόης, Αστήρ

Αναγνωρίζω τα  πουλιά. Πατάκης

Ο Ορφέας στο μαγεμένο δάσος, Χατζηνικολή

Χιουμοριστικά διηγήματα, Ηριδανός

Ο Παρδαλός γάτος και η σπαθάτη χελιδόνα, Αποσπερίτης

Οδύσσεια, Εστία

Ο Σποτ παίζει, Άμμος

Μυθολογία, Κέδρος

Ο γάτος που μιλούσε, Δελφίνι

Ντενεκεδούπολη, Κέδρος

Αστρονομία για παιδιά, Σύγχρονη εποχή

Το καλύβι του μπάρμπα- Τομ, Κακουλίδης

Μυστικός κήπος, Καλέντης

Θέατρο για παιδιά, Μπούρας

Η Ζωίτσα, Άγρα

Μύθοι των λουλουδιών, Στρατίκης

Αθηναϊκά παραμύθια, Σύγχρονη εποχή

Στην αγορά των αρχαίων Αθηναίων, Γνώση

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι (4 τόμοι), Άγκυρα

Στα παλάτια της Κνωσού, Ε. Καζαντζάκη

Τα ελληνάκια, Κέδρος

Ο Σεριόζα, Θεμέλιο

Η χρυσή μηλιά, Σύγχρονη εποχή

Γνωριμία με τους Δελφούς του Απόλλωνα, Εκδοτική Αθηνών

Κινέζικα παραμύθια, Ύψιλον

Τραγουδώ και χορεύω, Καστανιώτη

Νέγρικα παραμύθια για όλα τα λευκά παιδάκια, Ύψιλον

Όψεις της Αθήνας πριν και μετά το 1821, Μουσείο Βούρου-Ευταξία

Το παραμύθι της αλεπούς, Ύψιλον

Αρχαιολογία. Κέδρος

Ο Δαίδαλος, Δωρικός

Ζαγόρι, Μέλισσα

Θησέας, Δωρικός

Θράκη, Μέλισσα

Αν, Ποταμός

Σύρος, Μέλισσα

Οι μεγάλες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ, Λιβάνης

Κέρκυρα. Μέλισσα

Μικροί περιπλανώμενοι, Σύγχρονη εποχή

Σίφνος, Μέλισσα

Όλιβερ Τουίστ, Αστέρας

Στα χρόνια του Αλέξιου Κομνηνού, Στοχαστής