Δημητρακάκης Κων/νος M. ed.

Σύμβουλος Εκπ/σης ΠΕ 70 - τ. Αναπληρωτής Δ/ντής Π.Ε. Φθιώτιδας - τ. Δ/ντής ΠΕΚ Λαμίας

Επιλογές

Υλικό ανά γνωστικό αντικείμενο

Γενικό υποστηρικτικό υλικό

 

19ο Δημοτικό Σχολείο Λαμιας

Διαμόρφωση του χώρου της βιβλιοθήκης

 

 


 

2ο Δημοτικό Σχολείο Λαμιας

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη των μαθητών των τμημάτων ΣΤ1, ΣΤ2, Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας στο Κ.Π.Ε. Καρπενησίου, στα πλαίσια του προγράμματος "Το νερό", με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών: ΓΚΛΑΝΤΖΟΥΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ, ΜΠΑΛΚΟΥΡΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ,ΚΟΥΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ,ΣΕΛΑΝΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ.

 

 


 

Δημοτικό Σχολείο Δομοκού

Προσφορά του Δημοτικού Σχολείου Δομοκού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμίας

Το Δημοτικό Σχολείο Δομοκού ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων συμμετείχε σε εθελοντική κινητοποίηση συγκέντρωσης τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμίας.
Οι μαθητές του Σχολείου ανταποκρίθηκαν πρόθυμα και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην δημιουργία μιας κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει σχέση με θέματα φτώχειας και αποκλεισμού. Παράλληλα με την πράξη τους αυτή συμβάλουν στην καλλιέργεια κοινωνικών δραστηριοτήτων που τόσο απαραίτητο είναι την περίοδο αυτή που διανύουμε.
Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν τα παρέδωσαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Παπαχρήστος Αθανάσιος σε υπάλληλο του Δήμου Λαμίας που ήρθε με ειδικό όχημα και τα παρέλαβε από τον χώρο του Σχολείου.
Τέτοιες πράξεις θεωρούμε ότι είναι αξιέπαινες, δεδομένης της ιδιαίτερης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας και αποτελούν μια αχτίδα φωτός σε πολλούς συνανθρώπους μας.

 

 


 

Παρουσίαση του βιβλίου

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο του Ζώτου Νικολάου στον Δομοκό, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Γίτσα, "Το όνειρο του μικρού έλατου". Μιας χριστουγεννιάτικης ιστορίας που ξεκινάει με ένα δάκρυ και κλείνει με ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που γίνεται πραγματικότητα.
Την προσφώνηση της συγγραφέως έκανε ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Δομοκού κ. Παπαχρήστος Αθανάσιος.
Η συγγραφέας εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό σχολείο Δομοκού. Ασχολείται περίπου 10 χρόνια με την παιδική λογοτεχνία σε επίπεδο διδακτορικού, ενώ έχει πολλές διακρίσεις και βραβεία για το συγγραφικό της έργο όπως: Β΄ βραβείο Διεθνή διαγωνισμού με τίτλο "Όσο υπάρχουν άνθρωποι" του λογοτεχνικού περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ. Γ΄ βραβείο του Διεθνούς διαγωνισμού της Ελληνο-Αυστραλιανής κοινότητας Μελβούρνης. Βραβείο Διεθνή διαγωνισμού Αμφικτυονίας του Ελληνισμού με τίτλο "ο λόγος ο Ελληνικός, φως της Οικουμένης", μεταφρασμένο σε τέσσερις γλώσσες. Διάκριση σε Διεθνή διαγωνισμού ποίησης του Δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Δημοσιεύσεις ποιημάτων σε διάφορες συλλογές, συμμετοχή σε άρθρα σε περιοδικά λογοτεχνίας και εφημερίδες και ενασχόληση με παιδικό θέατρο σε διάφορα εργαστήρια.

 

 


 

 Δημοτικό Σχολείο Ν. Μοναστηρίου

Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών

Με αφορμή  την 13η Οκτωβρίου ως Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών, στις 9 Οκτωβρίου 2013   ενημερώθηκαν οι μαθητές όλων των τάξεων  για τους σεισμούς  και τα  μέτρα προστασίας  τις 2 τελευταίες ώρες  από τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας  κο Ζαχάρο Εμμανουήλ. Παράλληλα δε πραγματοποιήθηκε και άσκηση ετοιμότητας  σε κλειστό χώρο. Στις 14 Οκτωβρίου 2013  η 2η άσκηση ετοιμότητας  για τους σεισμούς  πραγματοποιήθηκε  εντός σχολικής αίθουσας  κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

 

 


 

Δημοτικό Σχολείο Ν. Μοναστηρίου

Εβδομάδα Εορτασμού Τοπικής Δημοκρατίας

Επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Θεσσαλιώτιδας στα πλαίσια της Εβδομάδας Εορτασμού Τοπικής Δημοκρατίας.