7η Αγωνιστική – Τα 4 τεσσάρια

Συνεχίζουμε με μια εύκολη ερώτηση που που μας ζητάει να γράψουμε τους φυσικούς αριθμούς από το 1 μέχρι και το 9 σε μορφή αριθμητικής παράστασης χρησιμοποιώντας όμως μόνο τον αριθμό 4 και μόνο 4 φορές. Επιτρέπονται όλες οι πράξεις, οι παρενθέσεις και οι δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αρκετές απαντήσεις, εσείς αρκεί να δώσετε μόνο μία.

4_playing_cardsΧρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα τεσσάρια κάθε φορά και όποια πράξη θέλετε (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρεση, δυνάμεις, παρενθέσεις) να φτίαξετε αριθμητικές παραστάσεις που να μας δίνουν σαν αποτέλεσμα τους αριθμούς 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 και 9.

Για παράδειγμα γράφω εγώ μια αριθμητική παράσταση χρησιμοποιώντας τέσσερα τεσσάρια που να μας δίνει αποτέλεσμα τον αριθμό 0:

    \[4+4-4-4=0\]

ή

    \[4+4-(4+4)=0\]

Μία από τις πολλές λύσεις
Μία από τις πολλές λύσεις

 

6η Αγωνιστική – Σωστό ή Λάθος;

Multiplying Fractions
Πολ/σμός Κλασμάτων

Στο πρόσφατο διαγώνισμα που γράψαμε για το Α΄ Τρίμηνο κάποιος μαθητής για να υπολογίσει το γινόμενο δύο κλασμάτων έκανε το εξής;

    \[\frac{3}{4}\cdot \frac{2}{5}=\overset{5}{\breve{\frac{3}{4}}}\cdot\overset{4}{\breve{\frac{2}{5}}}=\frac{15}{20}\cdot \frac{8}{20}=\frac{120}{400}\]

Είναι σωστός ή λάθος ο παραπάνω υπολογισμός του γινομένου των δύο κλασμάτων; Όποια απάντηση και να δώσετε για να θεωρηθεί σωστή θα πρέπει να δικαιολογηθεί σωστά.

Καλή Επιτυχία

[calbtn][/calbtn]

Quiz

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και δοκιμάστε να λύσετε το κουίζ με ερωτήσεις Σωστού – Λάθους. Το κουίζ έχει ερωτήσεις από τις ενότητες «Φυσικοί αριθμοί» και «Κλάσματα», στο τέλος θα δείτε το σκορ που πιάσατε και τις ερωτήσεις που απαντήσατε λάθος. Σημειώστε τις ερωτήσεις αυτές σε ένα χαρτί για να τις συζήτήσουμε στην τάξη.
Δείτε το Quiz

5η Αγωνιστική

Μετρήστε την αγάπη του Νίνο

ninolyricsΗ απάντηση σας θα πρέπει να έχει τη μορφή

    \[\alpha\cdot10^\nu\]

όπου:

0<\alpha<10  και ν φυσικός αριθμός.

Δίνεται ότι η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι 385.000 χιλιόμετρα.

4η Αγωνιστική

xarths

Το 12ο Γυμνάσιο προγραμματίζει ημερήσια εκδρομή. Τα 2/3 των μαθητών θέλει η εκδρομή να γίνει στην Αίγινα ενώ το 1/3 των μαθητών προτιμά το Ναύπλιο. Αφού υπολόγισαν τα έξοδα και διαπίστωσαν ότι η εκδρομή στην Αίγινα είναι πολύ πιο ακριβή, το 1/4 των μαθητών που προτιμούσε την Αίγινα άλλαξε γνώμη και θέλει η εκδρομή να γίνει στο Ναύπλιο. Ποιο από τα παρακάτω είναι σωστό;

[su_note]

Α. Τα 5/12 των μαθητών θέλουν εκδρομή στην Αίγινα ενώ τα 7/12 προτιμούν το Ναύπλιο.

Β. Το 1/4 των μαθητών θέλουν εκδρομή στην Αίγινα ενώ τα 3/4 προτιμούν το Ναύπλιο.

Γ. Το 1/2 των μαθητών θέλουν εκδρομή στην Αίγινα ενώ το 1/2 προτιμούν το Ναύπλιο.

Δ. Τα 7/12 των μαθητών θέλουν εκδρομή στην Αίγινα ενώ τα 5/12 προτιμούν το Ναύπλιο.

Ε. Τα 1/3 των μαθητών θέλουν εκδρομή στην Αίγινα ενώ τα 2/3 προτιμούν το Ναύπλιο.[/su_note]

 

3η Αγωνιστική

Αριθμογραμμή

Γράψτε σε ποια κλάσματα δείχνουν τα σημεία Α, Β, Γ, Δ και Ε στην παραπάνω αριθμογραμμή

[important] Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση[/important]
[error]και μετρήστε καλά τα κουτάκια[/error]