5ο Γυμνάσιο - πρεσβευτής ασφαλούς διαδικτύου

 

IMG 1565

 

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ: Σχολείο «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ της ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2016»

Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ανακήρυξε το 5ο Γυμνάσιο Σερρών ως «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ της ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2016», συμπεριλαμβάνοντας το σχολείο στον Πανελλαδικό Χάρτη των Πρεσβευτών. (http://www.saferinternet.gr/index.php…)
Η διάκριση αυτή ήταν αποτέλεσμα της επιτυχούς συμμετοχής του σχολείου στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς "Youth4Greece" του Saferinternet «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ VIDEO: ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ» και «ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ» αλλά και της υλοποίησης διαφόρων δράσεων για το Ασφαλές Διαδίκτυο όπως: 
1) Βιωματικό Εργαστήρι για το Ασφαλές Διαδίκτυο με την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ. Χρύσα Παλάζη
2) Διαδικτυακό Σεμινάριο για μαθητές μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Σύνδεση με σύνεση»
3) Θεατρικό Αναλόγιο «Οι έφηβοι μαθητές προβληματίζονται και επικοινωνούν… στον πραγματικό κόσμο» με αφορμή την Θεατρική Παράσταση «Chatroom, η βία στο internet δεν είναι παιχνίδι» του Enda Walsh
Οι παραπάνω δράσεις, που υλοποιήθηκαν από διάφορες ομάδες μαθητών με τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς Αθανάσιο Αθανασιάδη, Ευάγγελο Δημητριάδη, Αγγελική Μαλαμούδη και Ελένη Πετρομελίδου, παρουσιάσθηκαν στην ειδική εκδήλωση «ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» που διοργανώθηκε στο 5ο Γυμνάσιο την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Βασίλειος Εφόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, μέλος του Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», ο οποίος έδωσε χρήσιμες οδηγίες στους μαθητές για τους κανόνες της ορθής χρήσης του διαδικτύου.

Τα ποιήματα των μαθητριών τα οποία συμμετείχαν στον διαγωνισμό «ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ», με την επίβλεψη του κ. Ευάγγελου Δημητριάδη φαίνονται παρακάτω. Το πρώτο από αυτά συμπεριλήφθηκε στο ηλεκτρονικό τεύχος του Saferinternet, με ποιήματα από σχολεία όλης της Ελλάδας.

Το ποίημά μας για τον διαδικτυακό εκφοβισμό

Το λάθος το δικό σου

ο διαδικτυακός εκφοβισμός σου.

Στο διαδίκτυο αν χαθείς

στη σιωπή μη βυθιστείς.

Αν σε δύσκολη θέση βρεθείς

βοήθεια από εμένα να ζητήσεις.

Στον εκφοβισμό σου μην εγκλωβιστείς

είμαι κοντά σου να θυμηθείς. 

5ο Γυμνάσιο Σερρών

Τμήμα Α1

Μαθήτριες:

Γάτου  Χρυσούλα

Δήμογλου  Μαρία

Καδή  Κωνσταντίνα

Καρυοφυλλάκη  Ευγενία

Μικρογιάννη  Χρύσα

Το ποίημά μας για το διαδίκτυο

Στο διαδίκτυο για να μπεις,

θα πρέπει να ξέρεις να το χειριστείς

και αν θέλεις να σερφάρεις

πρόσεξε καλά,  εικόνες και φωτογραφίες

όπου βρεις να μην ποστάρεις,

γιατί θα το μετανιώσεις

και τότε θα είναι πολύ αργά

για να το διορθώσεις.

5ο Γυμνάσιο Σερρών

Τμήμα Α1

Μαθήτριες:

Αργυρίου  Μαρία

Βελιγρατλή  Μυρτώ

Βελέη  Πασχαλία

Βράμπα  Ελένη-Μαρία

Κοφίτσα  Σοφία