Αγαπητοί γονείς .... διαβάστε το

Αγαπητοί γονείς

·        Ασχοληθείτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με τα παιδιά σας , διότι η παιδεία – εκπαίδευσή τους οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος σε εσάς.

·        Προσπαθήστε να αποσπάσετε την προσοχή των παιδιών από την οθόνη-εικόνα , στρέφοντας τα παιδιά σας σε άλλες δραστηριότητες.

·        Συζητήστε με τα παιδιά σας , καθημερινά , συμμετέχοντας στους προβληματισμούς τους και βοηθώντας τα να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. Τα περισσότερα παιδιά έχουν πρόβλημα σωστής γραφής και έκφρασης. Πάρτε τους δώρο ένα καλό βιβλίο , αντί για κινητό τηλέφωνο , smartphone , i-phone κ.λ.π.

·        Μην κάνετε το έγκλημα να πιέζετε τα παιδιά σας , ιδίως στο δημοτικό και το γυμνάσιο, να σας φέρουν πολύ καλούς βαθμούς. Διδάξτε στα παιδιά απλά να μην τεμπελιάζουν και να αποδίδουν το μέγιστο που μπορούν , όσο και αν είναι αυτό. Δεν μπορούν όλοι να είναι αριστούχοι.

·        Σε τελική ανάλυση αυτό που μετράει είναι οι γνώσεις που αποκτά ο μαθητής , η οξύτητα του νου την οποία πετυχαίνει με τη βοήθεια του σχολείου και φυσικά η διαμόρφωση σωστού χαρακτήρα.

·        Μην θεωρείτε ότι οι καθηγητές υποβιβάζουν τα παιδιά σας και είναι εδώ για να τα αξιολογούν - βαθμολογούν λάθος. Δείξτε τον πρέποντα σεβασμό στο πρόσωπο και στο έργο του καθηγητή.